ORDU BELEDİYESİ"NİN 2010 YILI BÜTÇESİ 97 MİLYON LİRA. BÜTÇEDE GİDER GELİR TABLOSUNDA 11 MİLYON LİRA AÇIK VAR.
Belediye Bütçesi Hayali
Ordu Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.
Mecliste 2010 Mali Yılı Bütçesi konuşuldu. Ordu Belediyesi"nin 2010 yılındaki giderleri 97 Milyon 625 bin 150 TL, 2010 yılı gelirinin ise 86 milyon 625 bin 150 TL olarak tahmin edildi.
Geri kalan 11 milyon TL"lik açığın ise bankalardan kredi çekilerek halledileceği söylendi.
Konu ile ilgili olarak söz alan AK Parti Meclis Üyesi Fuat Türkmen Biz Ordu"da yapılan hiçbir projeye karşı değiliz.
Biz projenin önceliğine karşı çıkıyoruz.
Teleferiğe kadar yapılması gereken bir çok proje var
Teleferik projesi bizce Ordu"nun öncelikli projesi değildir. Teleferiğe kadar yapılması gereken bir çok proje vardır.diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
Bu 2010 yılı bütçesinin ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.2010 yılı bütçesi tahmini yapıldı. Burada Sayın Başkanımızla beraber 6. yılımızı dolduruyoruz. Bizler seçilmiş insanlarız. Bu belediyede Sayın Başkanımızın sorumluluğu olduğu kadar bizimde sorumluluklarımız var. Nasıl doğru olanın yanında olduysak yanlış gördüğümüzün de arkasındayız. Yaptığımız eleştirilerin yapıcı olması gerekmektedir.
Ben, Başkan ne kadar büyük projeler yaptık dese de ben büyük proje yaptığımıza inanmıyorum. Ordu"ya yapılacak projelere karşı değiliz biz sadece öncelik sıralarına karşıyız.
Bence teleferik Ordu"nun ihtiyaç duyduğu öncelikli proje değildir. Ondan önce hayata geçirilmesi gereken birçok proje var. Bizim gurup olarak kaygılarımız var.
Bu kaygılarımızı burada ifade etmemiz gerekir.
Teleferik için 10 Milyon TL kredi çekilecek ve 2010 yılı için 11 Milyon TL açık olduğu ve bunun içinde kredi çekileceğini biliyoruz. 21 trilyon paranın yıllık faizi 2,5 Milyon TL"dir.
Bu para ödemesi bitene kadar 35 Milyon TL"yi bulacaktır. 2 yıl ödemesi yok diyoruz.
Geri kalan 3 yılda 36 ay yapar ortalama 1 Milyon TL kredi taksiti olur.
Bu meblağı Ordu Belediyesinin ödeyebileceğini ben zannetmiyorum.
İller Bankası kaynağına ipotek konup haciz geldiği zaman, biz belki gitmiş oluruz, Ancak durum böyle olursa burada çalışan arkadaşlarımızın maaşları nasıl ödenecek?
Hiç bir banka yapılacak tesislere karşılık olarak kredi vermez. Banka parasını satar parasını nasıl tahsil edeceğini düşünür. Bu krediyi belediyeye veren banka, belediye gelirlerini ipotek altına almak zorundadır.Bunun en kolay çözümü de İller Bankası kaynağına ipotek koymaktır.
İller Bankası kaynağına ipotek konup haciz geldiği zaman biz belki gitmiş oluruz, Ancak durum böyle olursa burada çalışan arkadaşlarımızın maaşları nasıl ödenecek?
Burada bu konuşmayı yapmamdaki tek gaye yüzde bir ihtimalde olsa buradan evine ekmek götüren vatandaşlarımızın geleceğidir.
Bu kurum yarın onların maaşını veremeyince bize; siz orada ne yapıyordunuz demezler mi? dedi.