Dünyanın 4. büyük MDF tesisi olan Çamsan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Poyraz geldi.
1984 yılında Ordu'nun Kökenli köyünde birkaç dönümlük tarla üzerinde kurulan, ancak aradan geçen yıllar içerisinde Yüksel Poyraz'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda büyüyerek Ortadoğu ve Balkanlar'ın 1., dünyanın 4. büyük tesisi haline gelen Çamsan'da 2004 yılında başlayan hissedarlar arasında anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı.
Sorunların çözülememesi üzerine şirketin yüzde 45 hissesine sahip olan Poyraz Grubu, fabrikadan uzaklaştırıldı. 31 Mart 2004 tarihinde yapılan genel kurulda da bu karar resmileştirildi.
Bugünden sonra fabrikanın ilk gününden büyüyerek dünyanın 4. büyük tesisi haline gelmesinde büyük katkıları olan Poyraz Grubu fabrikaya alınmadı. Bu gelişmeler olurken 20 yıl boyunca şirketin tüm kararlarında ön planda olan Yüksel Poyraz, fabrikaya girmek istediğinde güvenlik güçleriyle yaşanan arbedenin ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
YÖNETİMDE DENGELER DEĞİŞTİ
Bu gelişmeler üzerine Poyraz Grubu, hukuki yönden bir savaş vermeye başladı. Şirketin yönetiminde söz sahibi olan yüzde 37.68 hisseye sahip Bodur Grubu'nun aldığı tüm kararlar mahkemeden döndü.
4 yıldır hukuk savaşı veren Poyraz Grubu, bu çabalar sırasında yüzde 16.10 hisseye sahip Aztaş Grubu ile ortak hareket etti. Sonuçta Çamsan hissedarları 5 Mart 2008 tarihinde Ankara'da toplanarak yeni kararlar aldı. Alınan kararlar doğrultusunda Çamsan Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Poyraz seçildi. Başkan
Vekilliklerini Hakan Poyraz ile Ali Azizoğlu'nun üstlendiği yönetimde Cem Azizoğlu, Ümit İşler ve Altan Bodur yönetim kurulu üyesi olarak yer aldılar.
"ÇAMSAN ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK"
Çamsan Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz, Çamsan'ın yeniden eski günlerine döneceğini ve yine Ordu'nun yüz akı olacağını söyledi.
Ordu'nun ve Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Çamsan A.Ş.'de yaşanan sorunların üzücü olduğunu, ancak Ordu ve Türkiye ekonomisi açısından görevi kabul ettiklerini belirten Poyraz, "Çamsan, gerek buradaki fabrikası gerekse Adapazarı'ndaki fabrikasıyla günde 2 bin ton, yılda 700 bin ton odun işleyen, dünya standartlarında bir şirketti. 2-3 yılda yaşanan talihsiz olaylar, Çamsan'a büyük darbe vurdu. Son toplantıda Çamsan yönetiminde olmayı özellikle Ordu ekonomisi açısından kabul ettik.
İnşallah en kısa zamanda Çamsan'ı eski günlerine getirmek için hep beraber el ele vererek, çaba harcayacağız. Çamsan'ın o eski günlerine kavuşturacağız" dedi.
İHA