ÇETKODER'DEN ESNAFA DESTEK GELDİ
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Esnafın çektiği sıkıntıları dile getiren TESK BAŞKANI Bendevi Palandöken"e destek vererek, ESNAFIN PRİM BORCUNA ÇÖZÜM İSTEDİ
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,Biz ÇETKODER olarak 17 Aralık 2009 günü seslendik ve 2010 yılına girerken Esnafa bir iyileştirme yapılmasını özelliklede prim borçlarının faizlerinin silinmesi ile anaparanın taksitlendirilmesini istedik. Yine 17 Ocak 2010 günü bir kez daha seslendik. Çünkü Esnaftan yoğun talep var. Primini yatıramıyor berbat halde. Bugün TESK başkanının da bu konuda seslenişini okuduk. Kendisinin bu talebine, her biri aynı zamanda birer tüketici olan tüm esnaflar adına ÇETKODER olarak destek verdiğimizi bilmesini istiyoruz dedi.
Göktaş, ''Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nda esnafa yönelik TESK başkanının taleplerinin acilen değerlendirilmesi gerek. Esnaf gerçekten çok zorda ve darda.. Esnafın biriken prim borçlarının yeniden yapılandırılması, işsizlik sigortasından dükkânını kapatan esnafın da yararlanması, 49 ilde 2012 yılına kadar uzatılan sigorta primi işveren hissesi desteğinden esnaf ve sanatkârın da yararlanması talebine bizde katılıyoruz. Esnafın ödenmemiş olan prim ve vergi ile biriken sosyal güvenlik destek primi borçlarının acilen yeniden yapılandırılması ihtiyacı bulunduğunu, yeni bir düzenleme yapılarak, esnaf ve sanatkârın borçlarının en az 48 ay vade ve sıfır faizle taksitlendirilmesi gerektiğinin altını çizen TESK başkanının bu konudaki talebinin yanındayız ve aynı talepleri bizde tekrar ediyoruz dedi.
Anlamsız ÖTV ve KDV ödemekten bıktık.
Dolaylı soygun artık durmalı
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş Genel merkezleri önünde hayatımızın her alanında fakir ve zenginin eşit miktarda ödediği dolaylı vergilere değinerek, böyle anlamsız ve haksız bir uygulama olmaz dedi.
Göktaş: Devletin gelirinin büyük kısmı dolaylı vergi dediğimiz vergiler. Nedir bunlar? Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, günlük hayatta kullanmakta olduğumuz her işin içinde var. İğneden ipliğe var. Ve artık içinden çıkılamaz hale geldi. Devletin tek kazanç kapısı haline gelen bu ÖTV, KDV diye bilinen dolaylı vergilerden elde ettiği gelir tüm gelirin yüzde 70"ine varıyor. Onun için vazgeçemiyorlar. Anladık. Ama ilave vergi, ilave külfet getirmenin ne anlamı var? Zaten vatandaş yokluk içinde. Açlık içinde. İşsizlik rekor seviyede... Dünya bir ekonomik kiriz yaşıyor. Ve bizde bundan fazlasıyla nasibimizi alıyoruz. Piyasada kapanan iş yerleri çığ gibi büyüyor. Sabah elimize gazeteyi alıyoruz, bir bakıyoruz ki, bu sefer yeni bir uygulama daha. Neymiş? Efendim, ikinci el satışlarda da KDV alınacakmış. Haydi, gelin bu işin içinden çıkın şimdi. Vatandaş bitti. Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Millik kredi kartına, banka kredilerine, borç almaya faiz ödemeye mahkûm oldu. Yapmayın Allah aşkına! dedi.
Göktaş, Akşamdan sabaha bizi idare edenler kumkuma kuşu gibi düşünüyorlar. Yahu nereden kertsek, nereden koparsak, nereden bir icat çıkarıp da biraz daha para toplasak? Ya ayıp ya... Yeter artık. İşsizlik bir dert... İşi bulup çalışanın derdi ayrı dert. Bulamayan sürünüyor zaten. Elde avuçta bir şey kalmadı. Bize günde ortalama 25 kişi geliyor ve hepside kredi kartı borcu, kredi borcu, alış veriş yapmış ödemiş ödemiş sonra ödeyememiş senedi icraya hacze düşmüş. Ne yapacağım, bana nasıl yardım edersiniz? Diyor. Hadi gel yardım et. Bir değil, beş değil. Binler, on binler, yüz binler böyle Olabilecek yasal ve hukuki bilgilendirmeyi yapıyoruz. Ama para, para yok. Nereye kadar bu böyle? Vatandaş çaresiz. Günlük yaşamını sürdürebilecek, yeme içme parası olan boğazından kısıyor. Siz ha bire yeni vergi ihdas ediyor, salma salıyorsunuz. Kümesde yolunacak Kaz"da kalmadı. Yapmayın Allah aşkına ya! diye seslendi.