Edebiyat Festivali start aldı

Ordu Belediyesinin organize ettiği ve Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi, Çevirmenin Notu Dergisi, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Dergisi, Deniz Koruyucuları Derneği, Levent Kuyumculuk ve Alametifarika'n ın destek verdikleri “Ordu 2. Uluslararası Edebiyat Fe

  

Ordu Belediyesinin organize ettiği ve Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi, Çevirmenin Notu Dergisi, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Dergisi, Deniz Koruyucuları Derneği, Levent Kuyumculuk ve Alametifarika'n ın destek verdikleri “Ordu 2. Uluslararası Edebiyat Festivali” 20 10 2011 tarihinde saat 13.00 te  start aldı. 

 

 
Edebiyat Festivali start aldı
 
Arnavutluk, Bulgaristan, Finlandiya, Hırvatistan, Macaristan, Makedonya, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye’den 42 şair ve yazar’ın katıldığı Festivalin açılış töreni Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

            İlk konuşmayı yapan Festival Direktörü Şinasi Tepe, bir kültür kenti olan Ordu’nun ülkemizde sanat ve kültür adına hep öncüler arasında yer aldığını belirterek, Bu festivalin Ordu Belediyesi ile birlikte gelecek kuşaklara taşınacağını umut ettiklerini söyledi. 

       

            Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan, Yazar Gazeteci Chrysa Spyropoulou, Şair Eleştirmen Enver Ercan’ın da katıldığı açılış töreninde, Belediye Başkanı Seyit Torun konuşmasında şu görüşlere yer verdi.
             “Ordu, orta ölçekli bir kent olmasına karşın ülkemizdeki pek çok kentten farklı olarak yüreği sanatla akıyor; Gençlerimiz özellikle Belediyemizin sağladığı olanakla mevsim mevsim sanatın çeşitli dallarını soluyor.
              Geçen yıl ilkini gerçekleştiriğimiz Uluslar arası Ordu Edebiyat Festivali’nde Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden hemşehrilerimiz olan şair ve yazarları Ordulu gençler ve sanatseverelerle buluşturmuştuk.Bu yılki festivalimizde de Ukranya, Bulgaristan, Yunanistan gibi Karadeniz ülkelerine, Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan, gibi Balkan ülkelerini ekledik; Macaristan’dan Finlandiya’ya atalarımızın izini sürüyoruz.
            Göreve geldiğimiz andan itibaren farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağımızı söyledik ve bunu büyük oranda gerçekleştirdik. Sanatsal ve kültürel etkinliklere ağırlık vererek, rutin belediyeciliğin dışına çıktık.Kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu farkımızı ortaya koyarken, kentin ve ilimizin ülkemiz genelinde ve dünyadaki tanınırlığını sağlayıp Ordu’nun turizm elçisi olma yolunda önemli adımlar attık. 
            Gecmiş yıllarda gerçekleştirdiğimiz Ulusal Şiir Günleri, edebiyat festivalimizin temeli oldu. Uluslar arası Edebiyat Festivali’ndki panel, sempozyum gibi etkinliklerle çeşitli salonlarımızda yüzlerce edebiyatsevere ulaşmakla kalmıyor; şair ve yazarları kentin en kenar mahallelerindeki okullarda öğrencilerle buluşturuyoruz.
            Ordu Belediyesi olarak tek bir amacımız var. Elbirliği ile bu kenti sanatın başkenti yapacağız.
            Bu duygu ve düşüncelerle Ordulu gençlere, ülkemizin ve çeşitli ülkelerden gelen edebiyatçılara “Dünya Şairler ve Edebiyatçılar Evi
” ’nin müjdesini vermek isterim. Menekşe Sokak iyileştirmesinde yapacağımız ilk evi bu amaçla tahsis edecek ve 2012 yılında yapılacak Ordu 3. Edebiyat Festivali’nde açılışını gerçekleştireceğiz. Bu yıl 2. sini organize ettiğimiz Uluslar arası Ordu Edebiyat Festivalimizin amacına ulaşmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

   



            Açılış törenin ardından festival yürüyüşüyle devam eden 2. Uluslar arası Ordu Edebiyat Festivali 23 Ekim Pazar gününe kadar çeşitli etkinliklerle sürecek. 

                                      
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri