Sakatlar Derneği Ordu Şubesi ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından hazırlanan ve engellilerin kesme çiçek üretimini öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında eğitim çalışmaları başladı.
Avrupa Birliği TR 90 Düzey 2 Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Projesi'nden kaynak almaya hak kazanan engellilere serada kesme çiçek üretimini öğreterek üretime katılmasını hedefleyen projeye ODÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz koordinatörlüğünde yürütülüyor.
Proje kapsamında Ordu ili merkez ve ilçeler olmakla birlikte yörede ikamet eden 18-45 yaş arası engelli vatandaşlar eğitim çalışmaları düzenlenecek. 60 kişiye, 30'ar kişilik iki dönem sonucunda özellikle seracılık ili
ilgili eğitim çalışmaları konusunda bilgiler verilecek. Birinci dönem kurslarında 30 öğrenci kurs süresince sera yetiştiriciliğinde ortam hazırlama, üretim teknikleri, seralarda uygulamalı bitkisel üretim, görülen hastalık ve zararlılar, bunları tanısı ve mücadelesi konusunda eğitim alacak.
Ayrıca sera yetiştiriciliğinde gübreleme ve gübre uygulama metotları, hasat sonrası işlemler ve pazarlamacılık, organik ürün yetiştirmeciliği konularında toplam 320 saat ders verilecek.
30 kişilik ilk grup için 4 aylık kurs süresini tamamladıktan sonra 2. grubun eğitimlerine Ağustos ayında başlatacak. Eğitim süresince servis aracı ile evlerinden alınacak olan engellere bir miktar eğitim harçlığı verilecek.
Sakatlar Derneği Ordu Şubesi Başkanı Lütfü Vural, amaçlarının bölgedeki hassas gruplardan olan vasıfsız engellilerin eğitimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra istihdama katkı sağmak olduğunu söyledi.
Lütfü Vural, serada ayrıca erkek erkil toplumda yaşamanın verdiği dışlanmanın yanı sıra engelli olmalarından kaynaklanan sorunların altında ezilen bayanları da göz önünde bulundurarak yüzde 25 bayan olmasını planladıklarını kaydetti.