Gıdada Denetim Ne durumda !?

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, Tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanması yönünde denetimlerin sıklaştırılmasını ve sürekli yapılmasını belirterek yetkilileri ve ilgilileri uyardı.

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, Tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanması yönünde denetimlerin sıklaştırılmasını ve sürekli yapılmasını belirterek yetkilileri ve ilgilileri uyardı.  

GIDA ÜRETEN VE TOPLU TÜKETİME SUNANLAR SIKI DENETLENMELİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Halen ülkemizde gıda üreten ve toplu bir şekilde tüketime sunan hiçbir yerde doğru düzgün denetim yapılmamaktadır. Hâlbuki gıda satışı yapılan ve toplu olarak tüketimin yapıldığı her noktada çok ciddi denetimlerin yapılması gerekmektedir.

Resmen bu denetimsizlikten faydalanan gözü açık üretici ve satıcılar halkımızın sağlığı ile oynuyorlar. Halkın sağlıklı yaşamı tüketilen gıdalardan geçiyor. Halkın sağlıklı yaşamı ile ticari kaygı ile oynayanlara devletin gerekli dersi ve cezayı vermesi gerekir.

Denetim elemanı eksikliği yüzünden bu boşluktan faydalanan uyanıklar halkın resmen sağlığı ile oynuyorlar. Ne yediğimizi, nasıl yediğimiz, bilmiyoruz” dedi.

HALKIMIZIN SAĞLIĞI GIDA TERÖRÜ İLE KARŞI KARŞIYA

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yürürlükte bulunan mevzuat ve yönetmelikler belli. Yasa belli. İlaveten Kabahatler kanunu getirildi. Ama halen bu kanunların yurdun her yerinde eşit ve hakkaniyetli uygulanmaması nedeniyle resmen halkımızın sağlığı ile oynanıyor. Çoğu yerde Üretilen ve satışa arz edelin gıda maddeleri gıda kodeksine uygun değil.

Gıda üreten ve satan, toplu tüketime sunan her yerin risk esaslı denetimlerinin yapılması lazım.

Resmen ülkemizdeki her insan, her tüketici gıda terörü ile karşı karşıya. Halkımızın sağlığını resmen tehdit ediyorlar.

Etkin bir denetim mekanizması için gıda hijyen ve sanitasyon denetiminin çok titiz yapılması lazım. Gıda hijyen denetimlerinin etkin yapılabilmesi için sıkı bir çalışma yapılması lazım.

Bunun için artık bu denetimlerin hangi kriterlere göre yapılacağı, hangi meslek gruplarının hangi üretim yerlerini denetleyebileceği, denetçilerin nasıl belirleneceği, nasıl atanacağı, performanslarının nasıl değerlendirileceği, hangi ekipmanlar ile hangi test ölçüm veya analizlerin yapılması gerektiği hususları gibi birçok konunun yetkili ve ilgili makamlarca netleştirilmesi gerekiyor.

Artık yeter! Tüketicinin sağlığı ile oynayanlar dur denmeli” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri