Girişimcilere Sertifika verildi

18 Nisan 2011 tarihinde başlayan ve 16 Mayıs 2011 tarihinde sona eren “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayarak ‘Uygulamalı Girişimcilik Programı Sertifikası’ almaya hak kazanan 26 kursiyer için Valilik Toplantı Salonunda ‘Sertifika Dağıt

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA), Ordu KOSGEB Müdürlüğü ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

18 Nisan 2011 tarihinde başlayan ve 16 Mayıs 2011 tarihinde sona eren “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayarak ‘Uygulamalı Girişimcilik Programı Sertifikası’ almaya hak kazanan 26 kursiyer için Valilik Toplantı Salonunda ‘Sertifika Dağıtım Töreni’ düzenlendi. 

Törene, Vali Orhan DÜZGÜN, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay KALDIRIM, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İ.Hakkı ÜÇER, Ordu KOSGEB Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı Oğuzhan ER, DOKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Onur ADIYAMAN, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Kemal AKPINAR, Burcu TAHMAZ ile kursiyerler katıldı.

Sertifika Dağıtım Töreni’nde kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlediğimiz ve 18 Nisan 2011 tarihinden başlayıp 16 Mayıs 2011 tarihinde sona eren ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne 30 girişimci adayı katılmıştır. 60 saat süren eğitim ve atölye çalışmalarından oluşan eğitim programı sonucunda 26 potansiyel girişimci, iş planına dayalı iş kurma ve yönetme, iş fikri, pazar araştırması ve finansal yönetim konularında bilgi sahibi oldu ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Eğitime başlamak önemli ama, eğitim programını bırakmadan başarıyla tamamlamak daha önemlidir. Onun için bu eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarını tebrik ediyorum. İnşallah bu eğitimlerden elde ettiğiniz bilgiler ve tecrübelerden istifade ederek, iş kurma imkanı bulacaksınız” dedi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay KALDIRIM da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Dağıtım Töreni’nde bir konuşma yaparak, “Bölgede en çok ihtiyaç duyulan en iyi girişimciyi yetiştirme, bölgenin gelenekçi altyapısını geliştirme, yeni iş fikirlerinin ortaya çıkması amacıyla Ordu’da Sayın Valimizin destekleri, KOSGEB ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğiyle girişimcilik eğitimi programı başlattık. 30 kişilik bir katılım oldu. Program 1 ay sürdü. Son derece başarılı geçti. Girişimcilerin bu eğitimden sonra KOSGEB’den yaklaşık 70 bin TL’ye kadar yardım alma olanakları olacak. İnşallah bu program, Ordu ve bölgemiz için yeni girişimcileri kazanmamıza vesile olur” diye konuştu. KALDIRIM, DOKA Yönetim Kurulu Üyesi olarak, DOKA’nın yaptığı faaliyetlerde verdiği destek, görüş ve önerileriyle sağladığı katkıdan dolayı Vali Orhan DÜZGÜN’e de teşekkür etti.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde işbirliği desteği veren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşan Genel Sekreter İ.Hakkı ÜÇER de, “İş hanımı ve iş adamı yetiştirecek olan her işyeri ve istihdam umudumuz mikro KOBİ’ler de olsalar önümüzde istihdam yaratabilecek çok guruplu bir yapı görüyoruz. İnşallah % 60’ın üzerinde bir başarı olur. Sizlerle temas sağlayacağız. Özellikle kadın girişimcilerin pozitif desteklenmeleri ile ilgili sizlerin değişik alanlarda nasıl desteklenebilirsiniz konusunda gayretli bir çalışma yapacağız” dedi.

Törende son olarak, Ordu KOSGEB Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı Oğuzhan ER bir konuşma yaparak şunları kaydetti: “Bugün kursumuzu bitirmiş olduk. KOSGEB, DOKA ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen bu kursta, biz yoğun başvuruların arasından kursiyer seçimi yapıyoruz. Bu eğitimi başarılı bir şekilde bitiren herkesin kendi işini kurmaları için KOSGEB olarak hibe sağlama kapasitemizin olduğunu bilmesini isteriz. Bu kursu her kim bitirdiyse, Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde istedikleri zaman KOSGEB destekli işyeri kurmaları mümkün. Bizim de hedefimiz kursu bitirenlerden % 60-70 oranın başarı beklemek. Ayrıca sizler KOSGEB veri tabanına kayıtlı olacağınız için KOSGEB’in diğer desteklerinden de yararlanma şansınız olacak. Biliniz ki, kredi ve hibe desteklerimiz de var. Kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik adına iyi bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz.”

Kursiyerlerden Şükran GÜNAYDIN, kendi çabalarıyla yöresel ev yemekleri üzerine işyeri açtığını belirterek, “Girişimcilikle ilgili bu eğitim kursu bizler için son derece yararlı oldu. Yöresel ev yemekleri üzerine kendi imkanlarımla bir işyeri açtım. Bu işyerimi büyütmek istiyorum. Bu sebeple proje hazırlayıp KOSGEB’e sundum. KOSGEB’den bürokratik işlemler konusunda gerekli kolaylığın sağlanmasını talep ediyorum” demesi üzerine Ordu KOSGEB Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı Oğuzhan ER bir açıklama yaparak, “KOSGEB olarak girişimcilerimize proje ve hibe desteği konusunda gerekli yardımları yapıyoruz. Girişimcilerin bize sundukları projelerin onaylanma oranı % 90 civarındadır. Bu hibe desteklerinden tüm girişimcilerimiz yararlanabilmektedir” dedi.

Kursiyerlerden Zümre MERMER’in “Bu girişimcilik eğitimi sayesinde daha büyük işler yapabileceğimizin farkına vardık” demesi üzerine Vali Orhan DÜZGÜN, “Bugün, dünyada büyük şirketler, markalar, zamanında birer küçük aile işletmeleri olarak işe başlamışlar. Zaman içerisinde büyüyerek, dünya markaları haline gelmişler. Türkiye’de de bunun örneklerini görmek mümkün. İnşallah sizler de bu programlar sayesinde elde ettiğiniz bilgi ve tecrübe ışığında kuracağınız küçük aile işletmeleriyle iş hayatına başlayıp kısa sürede dünya markası olacak ürünler yetiştiren şirketlerin sahibi olursunuz” dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Orhan DÜZGÜN tarafından ‘Uygulamalı Girişimcilik Programı Sertifikası’ almaya hak kazanan 26 kursiyere sertifikaları verildi.
 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri