Odu Valiliği görevinde 2. yılı geride bırakan Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl, "2 yıl rüzgar gibi geçti" dedi.
24 Mart 2006 tarihinde atandığı Ordu Valiliği görevinde 2 yıllık süre içinde toplumun her kesimiyle bütünleşen bir hizmet ortaya koymaya çalıştıklarını, Ordu'nun ekonomik, sosyal ve kültürel yönden zenginleşmesine katkıda bulunma gayreti içinde olduklarını kaydeden Vali Gözlügöl, "Köy, kasaba, ilçe veya il merkezi diye ayırmadık, tüm herkesle bütünleşmeye çalıştık. 'Yelkenler fora' dedik ve hep ileriye baktık. Ayağımıza dolaşan taşlara takılıp kalmadık. Kucaklayıcı ve yenileyici olduk. Açıkçası 2 yıl başarılı geçti ama rüzgar gibi geçti" diye konuştu.
Vali Gözlügöl, Ordu'nun markası olan ve Patent Enstitüsü'nün de tescillediği 'Oksijen' logosunu savunarak ilk dönemlerde buna karşı çıkanları anlayışla ve hoşgörüyle karşıladığını dile getirdi. İnsanlık tarihine bakıldığında yeniliklere karşı çıkıldığını, hatta matbaanın bile Osmanlı'ya oldukça geç geldiğini anlatan Vali Gözlügöl, "Yeniliklere karşı duruş başka toplumlarda da var ama bizde biraz daha farklı. Elbette biz oksijen logosunu ortaya attığımızda kimsenin hemen kucak açmasını beklemiyorduk. 'Ne güzel yapmışsınız' demesini hiç beklemedik.
Çünkü biliyorduk ki bir markanın yerleşme süresi vardır. Bu da zaman içerisinde yerleşecek. Burada önemli olan Ordu'nun ismidir. Bazı il valileri şaka yollu, 'Oksijen'i aldınız, bize ne kaldı' diye serzeniş yapıyorlar. Bakın fındık kavurma makineleri bugün Türkiye'nin birçok ilinde köşe başlarında. Ama bu fikir Ordu'dan çıkmıştır. Biz önce davrandık. Dolayısıyla bu marka için bütün Orduluların aktif olarak rol alması gerekir" şeklinde konuştu.
Ordu ili için yıllardır 'Samsun ve Trabzon arasına sıkışmış ekonomik ve sosyal yönden geri kalmış bir il' denildiğini hatırlatan Vali Gözlügöl, bu tablonun değişebileceğini kaydetti. Ordu'da sadece fındığın konuşulduğunu, oysa birçok tarım ürününün yetiştirilebileceği bir potansiyel olduğunu, sağlık, eğitim ve sanayi alanında önünün açık olduğunu dile getiren Vali Gözlügöl, "Öncelikle kısır çekişmeleri bırakmalıyız" açıklamasında bulundu.
Vali Gözlügöl, şunları söyledi: "Ordu Karadeniz'in merkezidir. Butik bir ildir. Merkezde olmanın avantajı, butik bir il olmanın avantajı vardır. Sokakta kiminle konuşursan konuş, 'Ordu'yu çok seviyorum' diyor. İyi de eylem nerede? Madem seviyorsun sevdiğinizi gösterin. Bakın iş adamı Hüsnü Özyeğin Vakfı Ordu'da 220 kişilik yurt yaptırıyor. Vakıf yöneticilerini Valilik makamında ağırladığımız gün gazetecilerden biri sordu. 'Efendim buranın ruhsatı var mı?' Ya ruhsat olmayabilir ama alacağız. Kanunsuz iş olmaz bizde. Bunları caydırmak yerine teşvik etmek lazım. Vakıf yöneticilerinin bize mecburiyeti yok. Üstelik davet etmişiz, gelmişler.
Ordu'ya bir hizmet kazandırmanın heyecanı içindeyiz. Kim hangi katkıyı sağlamak istedi de biz 'hayır', dedik. Bu şehri durağan bir yapıdan dinamik bir yapıya kavuşmak istiyoruz. Bırakın artık Ordu yol alsın."