Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün Ünye’de kadınlara yönelik faaliyet gösteren ÇATOM’u ziyaret etti.
Gül Düzgün'den ÇATOM’a ziyaret
ÇATOM başkanı Selma Hasdemir ile Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’in eşi Türkan Demir tarafından karşılanan Gül Düzgün ÇATOM’un faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün yaklaşması dolayısıyla ÇATOM’un Ünye ofisinde bir çalışma toplantısı yapıldı.
Toplantıya Ordu Vali Yardımcısı Mahmut Ağbal, İl Genel Meclisi Üyesi Fahri Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’nın eşi Ayşegül Atmaca, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’in eşi Türkan Demir, Ordu Kent Konseyinden Mihriban Yuva, Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karabulut, Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Acar ve sivil toplum örgütü üyeleri katıldı.
Ziyarette ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir Çatom hakkında bilgi verdi. Hasdemir, “Çatom bir Güneydoğu Anadolu Projesi. 18-19 yıllık bir geçmişe sahip. Sayın Milletvekilim Mustafa Hamarat’a bir kadın projesi yapmak arzusunda olduğumuzu ilettik. Ama doğru projenin ne olduğunu bilemediğimizi söyledik. Kendisi araştırma yapacağını belirtti. Urfa ziyaretinde ÇATOM’a gidiliyor ve diyor ki; “Selma’nın istediği proje budur”. Ve biz o günden sonra çalışmaya başladık. Şu anda Karadeniz’de bir model oluşturmak için gayret ediyoruz. Başarılı olmamız gerekiyor ki bu doğru bir model olsun yaygınlaştırılsın. DOKAP’a bağlanma çalışmalarımız var, bir çalışma dosyası gönderdik kendilerine. Onlar tabi bir statüye bağlayacaklar ve birçok ÇATOM’lar gelmeye başlayacak. Ünye’nin gerçekten böyle bir şeye ihtiyacı varmış, Çünkü çok büyük bir ilgi var, çokta büyük bir destek var. Biz bu kadar ilerlediysek sadece kendi çapımızda değil, başta Sayın Vekilim, Sayın Valim, Sayın Kaymakamım ve Fahri Bey gibi herkesten gelen kuruluşlardan özel sektörden herkesten destek alıyoruz. Tabi büyüğümüz Sayın Bakanımız en büyük destekçimiz onu da belirtmem gerekir. Sadece bu başarı bizlerin şahsımıza ait değildir, hepimizle birlikte oluyor. Toplumun benimsemediği kabullenmediği hiçbir projenin başarı şansı yok” diye konuştu.
Hasdemir, Ünye çok amaçlı toplum merkezi olarak bugüne kadar yapılan çalışmaları da sıraladı. Başkan Hasdemir, “Yurt dışından davetler alıyoruz, bu bizi çok onurlandırıyor. Ama çok büyük bir sorumlulukla hazırlanıyoruz. Her çalışmanın büyük bir emeği, çok büyük bir özeni var. Bu herkese yansıyor. Bunu yapmaktan çok mutluyuz. Dünyada da Ordu, Karadeniz, Türkiye adına yapmaktan çok mutluyuz. Bu dernek belediyeye bağlı bir dernek. Kadın kolu, gençlik kolu birçok alanları var. Bizim de çok amaçlı toplum merkezindeki birçok alanda çok amaçlıdır. Dolayısı ile faydalı olan projeyi yapmak istiyoruz. Onun için şu an birkaç başlıkta görüşüyoruz. Gençlik ile ilgili mi, eğitim ile ilgili mi, sadece kadın ile ilgili mi ne konuda çalışalım diye. Doğru projeyi bulursak daha verimli olacağız, daha başarılı olacağız. Onu da aceleye getirmek istemedik açıkçası. Şu an kararı henüz vermiş değiliz. Devletin destekleri var, hibeleri var hanımlar için. Diyoruz ki biz size bu ekimi verdik artık böyle bir mesleğiniz var, devlette size böyle bir imkân veriyor, verdiği parayı da geriye almıyor. Siz artık elinizde bu işi yapabilirsiniz. Çatom’lar açılacak yalnız şöyle bir şey var, bunun yanlış anlaşılmasını istemiyoruz. Ordu’ya açılan ya da Giresun’a açılan herkes kendi bölgesindeki ihtiyaca göre çalışma yapacak. Eğitim faaliyetleri ortak olabilir, ortak projeler olabilir tarım gibi ama o bölgede nasıl bir sanat kaybedilmiş, neye ihtiyaç var, onların ihtiyacı nedir yani Ünye’de yapılan her şey model olarak bir başka yere tanınmayacak. Sadece sistem, çalışma sistemi taşınacak. Şubeler tabi ki olacak. DOKAP’a bağlı kalmak kaydı ile. Bu tabi ki çok büyük bir finansman rahatlığı getirecek. DOKAP’da bunu yapacak. Çok daha rahat çalışmaları sizler yapacaksınız. Bizler ilk olmanın nedeniyle bilmediğiniz bir şeyi yapıyoruz. Yanılmayalım yanlış yapmayalım tedirginliği ile zor dönemler geçiriyoruz. Burayı bize Ünye’nin çok merkezi bir yerinde neye ihtiyacımız varsa sağ olsunlar yardımcı oluyorlar, destek oluyorlar. İnşallah önümüzde güzel çalışmalar var. Bir kısmını Fahri Bey ile de paylaşacağız. Bunları gerçekleştirmek, ilerlemiş olmak, herkesin bizim yanımızda olduğunu görmek çok güzel” dedi.
Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün’de “ÇATOM’un çalışmalarını yerinde görmek üzere buradayız. 8 Mart Dünya Kadınlar günü bu yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde 81 ilin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bunun çalışmalarını istişare etmek için toplandık” dedi.
Toplantı sonrası ÇATOM’un yapmış olduğu ürünler sergilendi. El emeği göz nuru ürünler ilgi odağı oldu. Heyet daha sonra Ünye ÇATOM’un bu zamana kadar geçirmiş olduğu süreci slayt eşliğinde izledi. İkramların ardından heyet ÇATOM’un dokuma atölyesini gezdi.