Tüketici bilinçlendi. Artık hormonlu ürünler almak istemiyor. Peki meyve ve sebzelerin hormonsuz olduğunu nasıl anlarsınız?
İşte bunu anlamanın yöntemleri:
DOMATES: Yapısı yuvarlaktan başka bir şekle dönmüşse hormonlu bir domatesle karşı karşıyasınız demektir. Domates kesildiğinde içi fazlaca boşsa hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz.
Domatesin ucunda sivri çıkıntılar varsa yine hormonlu olduğunun göstergelerinden biridir. Ayrıca hormonlu domatesler dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür.
SALATALIK:
Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin. Hormonlu salatalıkların içleri adeta sünger gibidir. Çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir. Tatlarında farklılıklar ve lezzetsizlik vardır.
BİBER: Hormonlu biberler aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir. Çekirdek etrafı boş, etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku görülür.
PATLICAN: Hormonlu patlıcanın şekli bozuktur. Kenarında şişlikler görülür. Patlıcanlar yan yana yapışıksa bilin ki hormonun etkisindendir. Ayrıca etlı kısımları da sünger gibi kof olur.
PATATES: Hormonlu patatesler şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır.Eğer patateste aşırı gübre ve hormon kullanılmışsa içinde kararmalar görülür.
ÇİLEK:Hormonlu çilekler aşırı büyüktür. Birbirine yapışık olurlar. Ve kestiğinizde içleri boştur.
KARPUZ:Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur. Yediğiniz zaman bir nişasta kokusu alıyorsanız o karpuz hormonludur.