İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

315 proje uygulanmış, 2009 yılı için temin edilen 154.228.050 TL ödeneğin 105.366.857 TL sı kullanılarak %68 oranında harcama yüzdesi gerçekleştirilmiştir.İlimizde yerel düzeyde yapılacak çalışmalara gerekli önem ve hassasiyet gösterilmelidir. Bu doğrultu

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2009 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vekili Ömer ADAR Başkanlığında, İl Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri ile ilçelerin kaymakam ve belediye başkanlarının katıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan, Vali Vekili Ömer ADAR, şunları kaydetti: “İlimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele, almak bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu sağlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. 2009 yılında yatırımların sektörlere göre dağılımını değerlendirdiğimizde; enerji, eğitim, ulaştırma, tarım, sağlık ve diğer kamu hizmetlerinde toplam 315 proje uygulanmış, 2009 yılı için temin edilen 154.228.050 TL ödeneğin 105.366.857 TL sı kullanılarak %68 oranında harcama yüzdesi gerçekleştirilmiştir. İlimizde yerel düzeyde yapılacak çalışmalara gerekli önem ve hassasiyet gösterilmelidir. Bu doğrultuda, Yatırımcı Kuruluşlarımız, Belediye ve Beldelerin yerel sorunlarını çözmek için ekonomik katkı sağlayacak projelerin hazırlanması, ilimiz ve ilçelerimizin ekonomik ve alt yapı olarak gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Buna bağlı olarak yapılan çalışmalarda projelerimizi yıllık yatırım programı kapsamında değerlendirilmek üzere, özellikle belediyelerimizin mevzuata uygun bir şekilde fizibilite raporu formatında projelerin hazırlanması büyük fayda sağlayacaktır. Valilik olarak yaptığımız 2010 yılı yatırım programı hazırlama çalışmalarında, bazı yatırımcı kuruluşların; belediyelerimizin ulaştırma, içmesuyu, sosyalleşme, vb. sorunları olmasına rağmen hali hazırda, ya da devam eden projelerinin olmadığı, bu sorunların belediyelerin kendi imkanları ile çözmeye çalıştığı, gözlemlenmektedir. Tabiî ki, biz Valilik olarak bütün yatırımcı kuruluşların; belediyelerimize bu belirtilen sorunlarla ilgili hazırlanacak projelerde gerekli desteği vereceğimizi, ayrıca Avrupa Birliği Hibe Programları çerçevesinde hazırlanacak projelere gerekli destek ve yardım Valiliğimiz AB ve Dış ilişkiler Koordinasyon merkezince verileceği bilinmelidir. Kurum ve kuruluşlarımız, yeni bir çalışma dönemine girdiğimiz bu süreçte, ilimizin stratejik alanları ve öncelikli konuları belirlenerek, çağın teknolojinin gereklerinden yararlanarak hızlı hareket etmeli ve koordineli bir şekilde çalışmalarına yön vermelidir. Koordinasyon Kurulumuzun bugünkü değerlendirmelerinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Konuşmanın ardından yatırımcı bölge müdürleri tarafından Ordu"da yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında İl Koordinasyon Kuruluna katılanlara bilgi verildi. Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir URALOĞLU, Karayolları tarafından Ordu ilinde yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. URALOĞLU yaptığı açıklamada, “Ordu ilinde 2009 yılında toplam 23 projelerinin olduğunu, bu projeler için toplam 59 milyon TL. ödenek ayrıldığını, bugüne kadar ise 19 milyon TL. harcama yapıldığını, geçen yıl Ordu genelinde 61 milyon TL. lık bir yatırım gerçekleştirildiğini, bu yıl da yapılan yatırım tutarının geçen yıldan az olmayacağını ifade ederek, ülkemizdeki ekonomik krizin karayolları yatırımlarını etkilemediğini, belirtti. URALOĞLU, Ordu"da yapılan önemli yatırımlar hakkında da bilgi vererek, “13 km.lik Ulubey yolunun 8 km.lik kısmının beton asfalt ve bölünmüş yol olarak tamamlanarak ulaşıma açıldığını, geriye kalan 5 km.lik kısmın ise altyapı çalışmalarının bu yıl içerisinde bitirilerek önümüzdeki yılın başlarında ise ulaşıma açılmasının planlandığını” söyledi. Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir URALOĞLU konuşmasının devamında, “Perşeme-Bolaman arasındaki sahi yolunda iyileştirme çalışmaları için ihale yapıldığını ve çalışmalara başlandığını, Ünye Çevre yolu çalışmalarının devam ettirildiğini, Fatsa-Aybastı karayolunda ise iki ayrı bölgede çalışmaların sürdürüldüğünü, Ordu ili genelinde 210 km. sathi kaplama yapıldığını, Karadeniz sahil yolunun Ordu-Samsun güzergahında 10 km.lik aşınma asfaltı yapıldığını,”sözlerine ekledi. Perşembe Belediye Başkanı İ. Selami ÇARKÇI"nın, Perşembe ile Bolaman arasındaki yolda yapılan iyileştirme çalışmalarında yolun dar yapıldığı ve Perşembe mücavir alanı içerisinde yolcu taşımacılığı yapan araçların yolcu bindirme ve indirmelerinde trafiği aksatabileceklerini, yolun belli noktalarına cep yapılması, talebi üzerine Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir URALOĞLU yaptığı açıklamada, “Karadeniz sahil yolunun yapılmasıyla Perşembe-Bolaman arasındaki sahil yolu tali yol haline gelmiştir. Bu yol güzergahında gerek coğrafi yönden ve gerekse sahilin doğal yapısının bozulmaması yönündeki vatandaşların talepleri üzerine yolu genişleterek yapma imkanımız bulunmamaktadır. Ancak, yol güzergahında belli noktalara yolcu indirme ve bindirme cepleri yapabiliriz. Bunda bir sıkıntı olmaz” dedi. Toplantıya başkanlık yapan Vali Vekili Ömer ADAR da konuyla ilgili olarak, “Bölge Müdürlüklerince ilimizin herhangi bir bölgesinde yapılacak olan yatırımlar hakkında yerel yöneticilerin bilgilendirilmesi gerektiğini,” ifade etti.

Kabadüz Kaymakamı Dede Musa BAŞTÜRK, Ordu"dan Kabadüz"e kadar olan karayolunun sathi kaplamasının yapılması ve çizgisinin çizilmesi nedeniyle Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir URALOĞLU"na teşekkür ederek, yağan aşırı yağışlar nedeniyle yol güzergahında bozulan ve tehlike arz eden bir menfezin acilen yapımı konusunda yardım istemesi üzerine araya giren Vali Vekili Ömer ADAR, Karayollarının hizmet kusurundan dolayı meydana gelebilecek bir olumsuzlukta vatandaşların hukuka başvurabileceklerini ve kurumun hukuk önünde sorumlu tutulabileceğini hatırlatması üzerine Bölge Müdürü Abdulkadir URALOĞLU, “Sözü edilen yerdeki menfezi ihale sürecini beklemeden hemen yapabiliriz. Bu konuda yetkimiz var. Bu yetkimizi de kullanarak, hemen o menfezin yapımını sağlayacağız.” dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Selahattin AYDIN da, “Ordu şehir geçişinde son yıllarda artan araç trafiğinden dolayı hem trafik sıkışıklığı hem de hava kirliliği meydana geldiğini” belirterek, çevre yolu konusunda bir çalışma olup, olmadığını sordu. Bölge Müdürü Abdulkadir URALOĞLU bu soruya karşılık verdiği cevapta, “19 km.lik bir çevre yolu projesi hazırlandığını ve bu projenin onaylandığını, proje içerisinde 5.200 metrelik iki ayrı tünel bulunduğunu, ciddi kaynak gerektiren bir proje olduğunu, 2010 yılı yatırım programına teklif edildiğini ve 2010 yılı yatırım programına alınmasını beklediklerini, ifade etti.

Karayolları Bölge Müdüründen sonra kürsüye gelen DSİ 7. Bölge Müdürü Ömer Faruk YİĞİTSOY, DSİ"nin Ordu"daki yatırımları hakkında bilgi vererek, “Ordu ve Ünye İçmesuyu projelerinin 2010 yılı yatırım programına alınarak, yapımına başlanacağını, dere ve ırmak ıslah çalışmalarında belediye ve muhtarlıkların yapılacak yatırımlarda kendilerine yardımcı olmalarını, gerekli altyapıyı oluşturmalarını,” istedi.

Toplantıda, İller Bankası, Ulaştırma, Tapu Kadastro, Vakıflar ve Orman Bölge Müdürleri, kendi kurumlarının Ordu ilindeki yatırımları hakkında bilgi verdiler.

Toplantının sonunda Vali Vekili Ömer ADAR, “Kış gelmeden kurumlarımızca gerekli tedbirler alınmalı ve rahat bir kış geçirmeliyiz. Bunun için kurumlarımız koordine içinde çalışmalı.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri