Kararlıyız, siyanüre karşıyız!

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu 30 Ekim'de Ordu'da görülecek olan ve bilirkişi raporunun alehte karar verdiği ÇED iptal davası için Fatsa ve Ünye sokaklarına çıktı.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu 30 Ekim'de Ordu'da görülecek olan ve bilirkişi raporunun alehte karar verdiği ÇED iptal davası için Fatsa ve Ünye sokaklarına çıktı.

Platform adına açıklamayı okuyan Neşe Duman 
"Topraklarımız, suyumuz, ürünümüz, geleceğimiz için birlikte hareket etmek zorundayız. İngiliz şirket gözümüze baka baka yüreğimizi dağlıyor. Yavaş yavaş öldürüyor. Buna izin vermeyelim, kenetlenerek ortak mücadele edelim. Başka çaremiz yok! Hukuksal sürecimiz devam ediyor. 30 Ekim tarihinde Ordu’da yapılacak olan davaya katılacağız. Mahkemede de geleceğimiz için savunmamızı yapacağız. Ancak bilinmeli ki, yalnızca yargı süreci yeterli değil. Hep birlikte kenetlenerek sesimizi yükseltmek zorundayız" dedi.
 
“Kararlıyız, siyanüre karşıyız”
 
 Platform sözcüsü Neşe Duman;  Fatsa ve Ünye halkı olarak geleceğimizi yok etmek isteyen altın madeni işletmesine karşı ‘siyanüre hayır’ haykırışımız devam ediyor. 
Toprağımıza, suyumuza, tarihimize, geleceğimize yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz. İnancımızı, kararlığımızı yok edemeyecekler. Tazyikli su, plastik mermi, biber gazı sıksalar da; çadırımızı yaksalar da kararlıyız, siyanüre karşıyız. 
Siyanür zarar vermeyecek, gerekli önlemler alınıyor diyenler oluyor. Daha siyanür kullanılmaya başlanmadı. Geç kalmış sayılmayız. Yarın siyanür kullanılmaya başlandığında ‘ah vah’ etmenin anlamı olmayacak. O nedenle Ünyeli hemşerilerimize buradan sesleniyoruz: 
Esnafı, işçisi, işadamı, üretici köylüsü, memuru; kadını-erkeği, genci-yaşlısı tehdit altında. Siyanür kişi seçmeyecek. Siyanür yalnızca biz karşı çıkanlara zarar vermeyecek, bugün doğmamışlarımız da tehdit altında.
 
Sevgili Ünyeliler, 
Sevgili Fatsalılar,
Fatsa’da altın çıkarıldığı için zengin olacağınızı sanmayın. Türkiye’de çıkarılan yeraltı kaynaklarında yüzde iki kazanç ülkede kalıyor. Diğerleri şirketler tarafından yurtdışına çıkarılıyor. Değerlerimizi götürürlerken topraklarımızı, suyumuzu zehirleyip geleceğimizi yok ediyorlar. Artık değerler paraya dönüşmüş. İnsanlık yok ediliyor. Şirketlerin gözünü para bürümüş, senin toprağınmış, geleceğinmiş umurlarında bile değil! 
Ordu’nun her tarafı talan ediliyor. HES’lerle, taş ocaklarıyla, maden işletmeleriyle tarım arazileri yok ediliyor. Yalnızca 2000-2005 yılları arasında bu çalışmalar nedeniyle 1641 futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi işletmelere verildi. Her gün yeni işletmeler çalışmaya başlıyor. Yani tarım arazileri parça parça elden gidiyor.
 
Sevgili Ünyeliler,
Sevgili Fatsalılar,
Topraklarımız, suyumuz, ürünümüz, geleceğimiz için birlikte hareket etmek zorundayız. İngiliz şirket gözümüze baka baka yüreğimizi dağlıyor. Yavaş yavaş öldürüyor. Buna izin vermeyelim, kenetlenerek ortak mücadele edelim. Başka çaremiz yok! Hukuksal sürecimiz devam ediyor. 30 Ekim tarihinde Ordu’da yapılacak olan davaya katılacağız. Mahkemede de geleceğimiz için savunmamızı yapacağız. Ancak bilinmeli ki, yalnızca yargı süreci yeterli değil. Hep birlikte kenetlenerek sesimizi yükseltmek zorundayız. Geç kalmadan çığlığımızı birleştirelim. Yoksa topraklarımızı terk etmek zorunda kalacağız. 
Fatsa Ünye vatanımız, Fatsa Ünye geleceğimiz; vatanımıza, geleceğimize sahip çıkacağız. Kısacası, Kararlıyız, siyanüre karşıyız!, dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri