KOSGEB,ODÜ işbirliği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB), Ordu Üniversitesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında, "Duvarsız Teknoloji İnkübatörü İşbirliği Protokolü" imzalanması için çalışma başlatıldı.

KOSGEB,ODÜ işbirliği


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB), Ordu Üniversitesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında, "Duvarsız Teknoloji İnkübatörü İşbirliği Protokolü" imzalanması için çalışma başlatıldı.

KOSGEB tarafından, Türkiye"nin değişik illerinde üniversiteler ve ticaret ve sanayi odalarıyla işbirliği içinde uygulanan “Duvarsız Teknoloji İnkübatörü Protokolü”yle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Vali Yardımcısı Dr. M. Turan ÇUHADAR, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN katıldı.



“Duvarsız Teknoloji İnkübatörü Protokolü”yle ilgili KOSGEB Ordu İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Sinan ŞAHİN ve KOSGEB Ordu İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü Uzman Yardımcısı İbrahim USTAÖMER, toplantıya katılanlara bilgi verdi.



KOSGEB Ordu İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Sinan ŞAHİN, 01.01.2009 tarihinde Ordu"da faaliyetine başlayan KOSGEB"in çalışmaları hakkında bilgi vererek, “KOSGEB Ordu Müdürlüğü, 01.01.2009 tarihinde Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü binası içinde faaliyetine başlamıştır. KOSGEB Ordu Müdürlüğü, 8 personel ile Ordu ve Giresun ilindeki kobilere hizmet vermektedir. 2009 yılında Ordu"da 1.300, Giresun"da 752 kobiye toplam 52 milyon TL. kredi sağlanmıştır. Daha önce sadece imalat sanayine kredi desteğinde KOSGEB bundan sonra hizmet sektörüne de destek verecektir” dedi.



KOSGEB"in geliştirdiği programlar hakkında da bilgi veren Sinan ŞAHİN, “KOSGEB"in, hibe olarak 15.000 TL.ye kadar Genel Destek Programı, 250.000 TL.sı geri ödemesiz 750.000 TL.ye kadar İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Kobi Proje Destek Programı, Girişimcilik Destek Programları olduğunu, yeni iş kurmak isteyen, işini geliştirmek isteyen ve proje üretip, projesini hayata geçirmek için kredi ihtiyacı duyan işletmeler ve kişilerin bu programlar çerçevesinde sağlanan kredi imkanlarından yararlanabileceklerini” söyledi.



Sinan ŞAHİN, “Duvarsız Teknoloji İnkübatörü(DTİ) Protokolü” ile de, doktora yapan akademisyenlerin, proje üreten kişi veya kurumların bu projelerini üretime dönüştürebilmeleri için ihtiyaç duyacakları kredi imkanının sağlanmış olacağını, ifade etti.



Teknolojik yeniliklerin oluşturulmasına yönelik çabalar konusunda bu üç kurumun işbirliğini öngören protokol için Ordu Üniversitesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB"e talepte bulundu.



Yapılan başvurunun KOSGEB tarafından kabul edilmesi halinde imzalanacak protokolle, Ordu"daki KOBi'lerin Ar-Ge ve inovasyon projelerine destek alabilmelerinin önü açılmış olacak. Bu işbirliğiyle küçük ve orta boy işletmeler sürdürülebilir rekabet gücü kazanarak inovatif çalışmalar yapabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri