Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Kurum Yöneticileriyle Toplantı Yaptı
Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği’ni ziyaretinin ardından Ordu’da görev yapan kamu kurumlarının yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve daire müdürleri katıldı.
Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan ve bir ilin Bakan'ının olmasının önemine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bir ilde bakanın olması, o ilin bir çok sorunlarının daha kolay aşılmasını sağlıyor. Sayın Başbakan Yardımcımız, ilimizdeki kamu yatırımlarında ve hizmetlerinde karşılaştığımız sıkıntıları kendilerine ilettiğimizde, yakinen ilgilenerek bize fayda sağlıyor. Bugün de bizleri hem ziyaret ederek, hem de Ordu'daki kamu kurumlarımızın yöneticileriyle bir araya gelerek, Ordu'da yürütülen kamu yatırımlarında, kamu hizmetlerinde karşılaşılan sorunlar, ilimizin ihtiyaçları konusunda daire müdürlerimizden bilgi alacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Kamu kurumlarının yöneticilerinden, Ordu'da devam eden yatırımların son durumları, karşılaşılan sıkıntılar, kurumların ihtiyaçları konusunda bilgi alan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte Ordu'daki kamu kurumu yöneticileriyle birlikte çalışma yürüteceklerini ifade ederek, "Bundan sonraki süreçte sizlerle birlikte çalışacağız. Haliyle birbirimize ayak uydurmanız lazım. Bu sebeple çalışma prensiplerimiz üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiği kanaatindeyim. Hepiniz belli bir birikime, donanıma, tecrübeye sahipsiniz. Ciddi bir sorumluluk içinde hepinizin hareket etmesi lazım" dedi.
Genel olarak sakin ve soğukkanlı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Kamuyla ilgili konularda hassasiyetimin çok yüksek olduğunu biliyorsunuz. Yaptığınız doğru işlerde sonuna kadar yanınızda olurum. Gerekirse sırtımda taşırım. Ama en ufak bir yanlışınızda, en ufak bir haksızlığınızda, en ufak bir yanlış yollara saptığınızı görürsem de, hiç birinize bir saniye müsamaha göstermem. Bunu baştan peşin peşin söylüyorum. Nihayetinde bunlara hep beraber sahip çıkmamız" diye konuştu.
Kamu yönetiminde dört temel prensibin önemine vurgu yapan Kurtulmuş, "Kamu yönetimiyle ilgili dört temel kuralın olmazsa olmaz kanaatindeyim. Bunlar olmaz ve içselleştirilmezse orada huzursuzluk ortaya çıkar. Bu dört temel kuralın başında emanetçilik bilinci gelmektedir. Bulunduğumuz, oturduğumuz koltuk, milletimizin bize emanetidir. Her bir koltukta 78 milyon insan oturuyormuş gibi davranmamız lazım.Her birimiz milletin emrinde olan emanetçileriz. İkincisi bireysel sorumluluktur. Hem kişi olarak, hem de halkın hizmetinde olan görevliler olarak kendi alanımızda bireysel sorumluluklarımız var. Üçüncüsü ise kamu ahlakıdır. Devlet düzenini ayakta tutan şey kamu ahlakıdır. Kamu ahlakı bozulduğunda, çöküş başlar. Osmanlı İmparatorluğunun çöküş sebeplerinin başında kamu ahlakının bozulması yer almaktadır. Herkes kamu alanını, kendi ailesinin alanı gibi görecektir. Ailesinde nasıl hareket ediyorsa, kamuda da öyle hareket edecektir. Dördüncüsü de ahenk ve uyumdur. Hepimiz bir takım oyuncusu gibi çalışacağız. Ülkemizin gelişmesi ve ileriye gitmesi için her birimizin yapacağı çalışma çok önemlidir. Bu sebeple bir takım oyunu ortaya koymak zorundayız. Sayın Valimiz bu takımın kaptandır. İl müdürleri olarak hepiniz sayın valimizin koordinasyonunda çalışmalarınızı yürüteceksiniz. Ben de her birinizin çalışmalarını bire bir takip edeceğim. Eğer burada uyumlu, ahenkli, güzel bir çalışmayı başarabilirsek, halkımıza güzel hizmetler sunarız. Karşılaştığınız sorunlarda elimden gelen yardımı yaparım. Bu dört temel prensipler çerçevesinde en ufak bir yanlışlığınız olduğu takdirde ona da müsamaha etmem" şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, konuşmasının devamında, Hz.Ali'nin, ordu komutanlarından Eşter en-Neha-i'yi Mısır'a vali olarak atadığında ona yazdığı mektuptan alıntı yaparak, toplantıya katılan daire müdürlerine tavsiyelerde bulundu. Kurtulmuş, mektupta belirtilen konulardan; halka sevgi ve muhabbet besleme, alçak gönüllü ve ölçülü olma, kirden uzak durma, adaletten ayrılmama, toplumun genelini esas alan hizmette bulunma, halkın ayıplarını araştırmama, zor durumdakilere yardım etme, halktan uzak ve saklı olmama, yakınlarına dikkat etme, hususlarına daire müdürlerinin dikkatini çekti.