Nesin Vakfından...
Herkese merhaba, geleneksel 1 Mayis piknigimiz bu yil 4 Mayis'a rastliyor! Saat 1 dolayinda sazinizla sozunuzle, esinizle dostunuzla Vakfimiza bekleriz.
Yiyecek icecek sunacagiz, ama siz yine de hazirlikli gelin, ne olur ne olmaz!
Bu davetten istifade birkac haber verelim istedik:
1) Bu yil harika bir 23 Nisan gecirdik.
Hem katilim her zamankinden daha coktu hem de etkinlikler dolu doluydu. Tam da mesajda dedigimiz gibi, "kucuk eller boyadan cikip camura" girdi, renk renk ellerin darbukalar ustunde dansini gormeliydiniz. (bkz. ekte.)
Bu guzel etkinligin gizli kahramanlari var; Vakif gencleri, buyukleri, calisanlari, gonulluleri...
2) Gectigimiz ay gelen yeni cocuklarimizla ailemiz daha da buyudu.
3) Aziz Dedemizin olumunden sonra yayimlanan kitaplari bir duzineyi gecti. "Sanat Yazilari", spor yazilari, cizgi romanlari derken saka degil Aziz Nesin yazmaya devam ediyor!.. 2015 yılı Aziz Dedemizin 100. dogum yili olacak. Yakin zamanda buyuk surprizlerimiz olacak. Kitaplar icin www.nesinyayinevi.com<http://www.nesinyayinevi.com> adresini ziyaret edebilirsiniz.
4) Gecen yil bu gunlerde Matematik Koy'umuzde temelini atigimiz kutuphanemiz neredeyse bitmek uzere. Ustalar son dokunuslarini yapiyorlar. Projenin mimari, bas ustasi, mutahiti... her biseyi Sevan Nisanyan'a ve proje icin yardimlarini esirgemeyen dostlarimiza cok sey borcluyuz. Proje icin bkz. http://www.nesinvakfi.org/nmk_kutuphane.php
Sevgili Meral Okay'in gerceklesmeyen vasiyetine karsilik, istegini bir gorev olarak addeden sanatci dostlari Sezen Aksu ve diger dostlari Nesin Matematik Koyu yararina bir gece düzenlediler. Bu geceden elde edilen gelirle Koyumuzde sevgili Meral Okay'in ismini yasatacagiz. Yaza kadar Felsefe koyunun bir kac evi bitmis olacak.
5) 2009 Eylulundeki sel felaketinin izlerinin kaldigi tek yer tiyatro salonumuzdu. 40 yillik birikimin kaybini bir iki yilda gidermek mumkun degildi elbette. Yardimlariniz sayesinde bu sure icin de hepsinin ustesinden gelmeye calistik.
Aziz Dedemiz yillar once temelini atmis, kabasini yaptirmisti ama parasizliktan yillarca bekletmistik. 2003 yilinda da dostlarimiz Beksan ve Yuksel Atakan'in katkilari ve mimar Ulku Dolen'in buyuk ugraslari sayesinde kullanmaya kiyamacagimiz guzellikte bir salona kavusmustuk.
Ama doga o kadar insafli degildi, herseyimiz goturdugu gibi salonumuzu da onceki insaat haline cevirmisti.
Iste bugun o salonun yeniden tadilatini yaptik, eskisinden de guzel oldu. Ama bunun kolay olmadigini itiraf etmeliyim. Selden sonra en acilinden baslayip tiyatro salonumuzu en sona birakmistik. Ne de olsa sanata o kadar da ihtiyacimiz yoktu(!) Bu sure icinde kendiliginden epey bi
Deken derken bunca yilin sonunda projenin sonuna gelmistik. Gectigimiz 23 Nisan Senligi, senliklerimizin 10. yiliydi ve kendimize soz verdik ve en zor zamanimizda biraz daha disimizi sikarak son bir dokunusla salonumuzu yeniden actik. Sahnenin basamaklarini bir cam fabrikasinin ambalaj tahtalarindan yaptigimizi soylesem nasil bir cabayla yapildigi daha iyi anlasilir sanirim. Insan isteyince yapabiliyor demekki.
Hem sel zamanini hem de simdiki halini -Sevket usta son dokunuslari yaparken- gorebilirsiniz, ekte.
Simdi son bir seyi daha kaldi; kullanirken cok ihtiyacini duydugumuz bir havalandirma sistemi. Onu da yapacagiz elbet!..
Sevgiler, saygilar.
Suleyman Cihangiroglu
Nesin Vakfi