ODÜ'de "Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni"
Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleşen "Uygulamalı Girişimcilik Dersi"ni başarıyla tamamlayan öğrenciler, TBMYO çok amaçlı salonunda düzenlenen törenle belgelerini aldılar.
Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başlayan tören; KOSGEB Müdürü Sinan ŞAHİN'in açılış konuşmasıyla devam etti. Girişimci sertifikası ile işyeri açan her girişimciye, 30.000 TL hibe ve 70.000 TL faizsiz ve 2 yıl ödemesiz makine teçhizat kredisi sağladıklarını belirten KOSGEB Müdürü Sinan ŞAHİN ise program kapsamında 2010 yılından 2014 yılına kadar 466 girişimcinin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini dile getirdi.
Sertifikayı alan ve kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin mezuniyet sonrasında desteklerden yararlanmak üzere iş planı hazırlayarak KOSGEB Müdürlüğüne başvurmasının yeterli olduğunu ifade eden Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN, 56 saatlik seçmeli girişimcilik eğitim programı sayesinde piyasanın teknik eleman ihtiyacının karşılandığını, öğrencilerin piyasada girişimci ve işveren olarak yerlerini aldıklarını belirtti.
Ardından kürsüye çıkan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, konuşmasında toplumun girişimci kişilere her zaman ihtiyaç duyduğunu belirterek buna öncülük eden ODÜ Teknik Bilimler MYO ve KOSGEB'e teşekkürlerini iletti.
Sertifikaları alan öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; bunun bir başlangıç olduğunu zorlu mücadelenin mezun olduktan sonra başlayacağını belirterek bu eğitim sayesinde öğrencilerin mezun olduklarında mücadeleye bir adım önde başlayacaklarını dile getirdi: "Girişimcilik; yetenek, cesaret ve bilginin eğitimle harmanlanarak akıl süzgecinden damıtıldığı bir uygulama alanıdır. İşte siz bu eğitimi alarak Girişimcilik dersini başarıyla tamamladınız ve belgenizi almaya hak kazandınız. Artık cesaretle fırsatları, KOSGEB gibi kurumlarımızın desteğiyle buluşturmak sizin yeteneğinize ve azminize kalıyor."
Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU ise yaptığı konuşmada Sahabelerden ticaretle ilgili örnek bir olay anlatarak ticaretin önemine değindi. Mezuniyet sonrası öğrencilerin piyasada ara eleman olarak çalışabileceklerini, kendi işletmelerini kurmak istediklerinde ise belgeleri sayesinde KOSGEB’e başvurabileceklerine söyledi.
Tören, "Uygulamalı Girişimcilik Dersi"ni başarıyla tamamlayan öğrencilere protokol üyeleri tarafından sertifika verilmesinin ardından sona erdi.