OHAL Çevre Mücadelesini Azaltacak

Gül Ersan darbe girişimi ve OHAL ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizde yaşanan darbe girişiminin engellenmesi demokrasimiz açısından önemlidir. Ancak OHAL de demokrasiyi engelleyen bir uygulamadır. Bu nedenle OHAL uygulamalarıyla çevre

OHAL ÇEVREYİ DE ETKİLEYECEK

OHAL Çevre Mücadelesini Azaltacak

Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Gül Ersan darbe girişimi ve OHAL ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizde yaşanan darbe girişiminin engellenmesi demokrasimiz açısından önemlidir. Ancak OHAL de demokrasiyi engelleyen bir uygulamadır. Bu nedenle OHAL uygulamalarıyla çevrenin korunması için verilen mücadelenin engelleneceğini düşünüyoruz.” 

OHAL kararından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘ÇED sürecini hızlandıracağız’ açıklamasının çevrenin korunmasına yönelik verilen mücadeleyi engellemeye yönelik olduğunu iddia eden Dernek Başkanı Gül Ersan, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin OHAL kararının açıklanmasından hemen sonra  ‘Yatırımcılar için en önemli unsurun zaman olduğunu biliyoruz.

Bu anlamda yatırımların önünün açılması için ÇED sürecini hızlandıracağız.’

şeklindeki açıklaması bu düşüncemizi haklı çıkarıyor.

ÇED sürecinin hızlanması; Bakanlığın projeleri daha hızlı onaylamasına, halkın projeyle ilgili bilgi edinmesinin kısıtlanmasına, dava açma süresinin kısaltılmasına neden olabilecektir. Projelerin etki alanında yaşayan insanların ve bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının, bu projelerin neden olabileceği doğa tahribatına ve yerleşim alanlarının olumsuz etkilenmesine karşı vereceği mücadele kısıtlanacaktır.” dedi.

Tarım arazileri daha fazla yok edilecek

Ersan, ÇED sürecinin hızlandırılmasının tarım ve orman arazilerinin hızla yok edilmesine hizmet edeceğini vurgulayarak, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın yaptığı açıklamaya göre; Türkiye son 25 yılda 4 milyon hektar tarım arazini kaybetmiştir. Kaybedilen alan Hollanda’nın toplam alanı büyüklüğündedir.

Ordu’da da son 15 yılda HES, maden ve taş ocakları için toplam 1.150 hektarlık tarım alanı yok edilmiştir.

Geçtiğimiz ay Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ‘Ülkemizin tarım ürünlerine olan talepleri daha yüksek oranda.

Bunların karşılanması amacıyla başka ülkelerde verimli arazi edinilmesi veya kiralanması konusunda çalışmalar gerçekleştirilecektir. Uzun vadeli ihtiyaçlar için tarım ürünlerini karşılanmasında çok ciddi katkı sağlanacaktır” şeklinde konuştu. ÇED süreçlerinin hızlandırılmasıyla tarım ve ormanlık alanlarımızın da yok olma süreci hızlanacaktır. 

 

Bir yandan beslenmek için başka ülkelerden toprak kiralamayı planlayıp bir yandan da var olan tarım toprağımızı yok etmek büyük bir çelişki değil mi?” diye sorarak, Türkiye’deki tarım arazilerin yok edilmesi sürecinin hızlanmasına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri