Ordu 1.Karadeniz Kitap Fuarı

Ordu İlinde, Merkez de, Şadırvan yanında, " Ordu Merkezli, Okur salonlu,162 adet ayrı kitap basan ve 50 Binden fazla kayıtlı üyesi olan " "Serüven Kitap" adında yayınevi var... Hergün yüzlerce Bebek, Çocuk, Genç, Yaşlı ve her meslek ve özellikte insa

Ordu İlinde, Merkez de, Şadırvan yanında, " Ordu Merkezli, Okur salonlu,162 adet ayrı  kitap basan ve 50 Binden fazla kayıtlı üyesi olan  "   "Serüven Kitap" adında yayınevi  var... 

Hergün yüzlerce Bebek, Çocuk, Genç, Yaşlı ve her meslek ve özellikte insanın çay içerek Kültür soluduğu bu mekan Ordu'da ve hergün Ordululara karınca kaderince hizmet sunuyor.

 Bakan Günay Orduya her gelişinde bu " Ufak ve amaaannnn zaman yok" , "Mantıksallığı"  içerisinde"  Serüven kitap evini ziyaret etmeyerek, "Kültür Bakanlığı" görevi icra ediyor.

Özellikle Ordu'da Otel açan ve nostaljik gezen Turizm Bakanı ,Sayın Günay' a,  "Umarız bi dahaki sefere KÜLTÜR BAKANI OLARAK BEKLERİZ " beklentisine duyarsız kalmaması dileği ile ...                                                                            

Nevzat AKATA / Ordu Kent Gazetesi

 

 

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



“Ordu I. Karadeniz Kitap Fuarı”, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY’ın katılımı ile 

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. 

 

Ordu 1.Karadeniz Kitap Fuarı 

 

Ordu Valilik sitesinden alınan habere göre; 

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY’ın yanı sıra Vali Orhan DÜZGÜN, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge KULA, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin CELAL, Basın Yayın Birliği Başkanı Münir ÜSTÜN, şair ve yazarlar, protokol mensupları, daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu Kitap Fuarı’nın açılış töreninde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY, Türkiye'de son yıllarda nitelikli ve uluslararası çapta kitap fuarları yapmaya başladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Asıl önemlisi ise edebiyatımızı dışarıya taşıyacak yeni projelerin altına imza atmaya başladık. Bakanlık olarak bine yakın esere, bir yabancı ister Romence ister Macarca ister İngilizce'ye çeviriyorsa ve ciddi bir yayınevinde basıyorsa, bakanlık olarak destek veriyoruz. Bine yakın esere destek verdik. 700 kadar eserimiz dünyada 40'a yakın dile çevrildi. 50'den fazla ülkenin raflarında eskiden gittiğinizde bazen Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, son dönemde ise Orhan Pamuk görebiliyorduk. Ama şimdi çok sayıda Türk edebiyatının isimlerini dünyanın vitrininde bulabiliyorsunuz."

Kütüphaneler Haftası'nda Kitap Fuarı açılışının kendisi için bir armağana dönüştüğünü belirten Bakn GÜNAY, "Bu yıl kendi şehrim, okumayı öğrendiğim şehir Ordu'da, Kütüphaneler Haftası'nda Kitap Fuarı açılışını yapmak bana bir armağan oldu. Bu organizasyonu gerçekleştiren Valiliğimize, yardımcı olan İl Müdürlüğümüze, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Basın Yayın Birliğine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Ordu 1. Karadeniz Kitap Fuarı"nın açılışında söz alan Vali Orhan DÜZGÜN de, ”Ordu ilinde bir kitap fuarı açılması fikri bundan yaklaşık bir yıl önce yine bu salonda kütüphaneler haftasını kutladığımızda ortaya çıkmıştı. Kütüphaneler haftasında çok güzel etkinlikler yapılıyor. En çok kitap okuyan öğrencilerimize ödüller veriyoruz, kütüphanelerimizde sergiler açılıyor. Ama bu etkinlikleri salonların dışına hatta ilimizin dışına da taşımak amacıyla ilimizde bir kitap fuarı düzenlenmesi için geçtiğimiz aylarda çalışmalara başladık.” dedi. 

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nin açıldığı günden itibaren 200’e yakın etkinliğe evsahipliği yaptığını belirten Vali DÜZGÜN, “29 Ekim 2010 tarihinde Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz Ordu Kültür Sanat Merkezi'nden bugüne kadar yaklaşık 130 bin kişi faydalandı. Ordu Kültür Sanat Merkezine olan bu ilginin ve talebin bundan sonra artarak devam edeceğine inanıyorum. Çünkü Ordu kültür ve sanat faaliyetlerine son derece ilgili bir şehir. Kitap Fuarı açılması için yayıncı birliklerine duyuru yaptığımızda çok yoğun bir taleple karşılaştık. Aslında bizim hedefimiz 30-40 yayınevinin katılımıyla bu kitap fuarını düzenlemekti. Ama salonlarımıza sığmayacak kadar çok ilgi oldu. Sonunda Ordumuzun plakası olan 52 yayınevi ile gelen talepleri sınırlandırmak durumunda kaldık. 52 yayınevimiz 5 gün süreyle burada Ordulu ve çevre illerden gelen okuyucularla buluşacak.” diye konuştu.



“Bu fuarın önemli amaçlarından birisi de kitap okuma sevgisini, kitap okuma alışkanlığını gençlerimize kazandırmak, yazarlarımızla yayıncılarımızla, okurlarımızı gençlerimizi öğrencilerimizi tanıştırmak” diyen Vali DÜZGÜN, konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Yaklaşık 6 ay önce Cumhurbaşkanlığımız himayesinde yürütülen ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasının alt birimi olarak ''Konuşan Kitap Şenliği'' ni Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Sayın Hayrünnisa GÜL hanımefendinin önderliğinde yine bu salonlarda gerçekleştirmiştik. O zaman da yaklaşık 150 civarında şair, yazar, sinema sanatçısı, sporcu, Ordulularla ‘Konuşan Kitap Şenliği’nde beraber olmuştu. Bu 5 günlük fuar süresince de yine onlarca şair ve yazarımızı gerek imza günlerinde, gerekse söyleşilerle Ordulu kitapseverlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu fuarın gerçekleşmesi için başta Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere özel kuruluşlarımızdan da ciddi destekler oldu. Onlara da teşekkür etmek istiyorum.”

Ordu 1.Karadeniz Kitap Fuarı açışlında konuşma yapan Basın Yayın Birliği Başkanı Münir ÜSTÜN, Ordu’ya gelmekten sevinç duyduğunu belirterek, “Umut ediyorum ki, seneye bu fuarın ikincisi yapılır. Çok büyük bir organizasyon ve gayreti görüyorum.” dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ZEYNİOĞLU'da konuşmasında, Ordulularla buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kitap fuarlarının diğer fuarlardan farkı bulunduğunu ve sahiplenmenin önemli olduğunu vurguladı. Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ZEYNİOĞLU, ”Ordu’daki ilgi her şeyi anlatıyor. Sizin ilginiz çok önemli. Kitap okumanın sevincini sizlerle paylaşalım.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof.Dr.Onur Bilge KULA ise “Kültür ve Sanat şehri Ordu’yu çok beğendim. Yoğun ilgi beni sevindirdi, cesaretlendirdi” diyerek konuşmasına başladı ve Türkiye de 3 bin 750 yayıncı bulunduğunu ifade etti. Prof.Dr.Onur Bilge KULA, en fazla kitap yayımlayan kurumun 800 kitapla İçişleri Bakanlığı olduğunu, ikinci sırayı ise 600 kitapla bir sivil yayımevinin aldığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından “Ordu 1. Karadeniz Kitap Fuarı açılış kurdelesi kesildi ve 52 yayınevinin katıldığı stantlar gezildi. Ordu 1. Karadeniz Kitap Fuarı, 1 Nisan tarihine kadar açık olacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri