TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Ordu İl Koordinatörlüğü personelleri, İdaremize nezaket ziyaretinde bulundu.
Genel Sekreter Mustafa Yılmaz’ın makamında gerçekleşen ziyarete, TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Birim Amiri Ömer Toprak ve Koordinatörlük personeli B. Ömer Acar, Derya Güven, Fadime Karagöz ve Meryem Baycan katıldı.
TKDK’na yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, Ordu ilinin tarımsal alandaki proje potansiyeline yönelik bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.
Koordinatörlük personeli tarafından ilimizin tarımsal potansiyeli doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilen ziyarette, “Geçmiş çağrı döneminde, üretici gruplarının kurulması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kültür balıkçılığının geliştirilmesi alanlarında proje kabul edildiği; önümüzdeki çağrı döneminde ise arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitkiler, yerel ürünlerin (fındık, kivi, dağ çileği, çilek, melocan, Trabzon hurması, kokulu üzüm, dut, dut pekmezi, ceviz) işlenmesi ve paketlenmesine yönelik küçük ölçekli tesis kurulması ve kırsal turizm alanlarında proje kabul edileceği; projelere %50 oranında verilecek destekle, Ordu İlinin kalkınmasına katkı sağlanmaya çalışılacağı” ifade edildi.
TKDK Nedir?
AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan TKDK, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenen ve IPARD olarak adlandırılan Tarım ve Kırsal Kalkınma Programının ülkemizdeki uygulayıcısı konumunda.
TKDK, söz konusu programla, ülkemizde tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların desteklenmesi amacı ile 2007–2013 döneminde verilen AB hibe fonlarının, kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılmasını sağlıyor. Kurum bu sayede ülkemiz tarım sektöründeki gelişmişlik düzeyinin arttırılmasını, tarımsal nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesini ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanmasını hedefliyor.