Veliler haklarını aramayı bilsinler
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, kısa süre sonra ülke geneli okulların eğitim ve öğretim sezonunu açacağının altını çizerek her biri birer tüketici olan velilere seslendi.
Göktaş, Okullar açılıyor. Yine her sene söylenen türküyü şarkıyı dinleyeceksiniz. Koro aynı koro
Solistlerde aynı solistler. Saz sanatçıları da aynı... Bakan, Milli Eğitim müdürleri, Okul müdürleri, Öğretmenler, okul aile birlikleri başkan ve yöneticileri. Zorunlu dinleyiciler Veliler. Bakan çıkacak bağış yok, zorla para almak yok, kayıt parası yok
emir verdim, talimat gönderdim, genelge çıkarttım
Milli Eğitim Müdürü kimi yede aynen uyarım, kimi yerde ben görmedim, kimi yerde duymadım diyecek. Okul müdürü valla haberim olmadı, ya da nasıl yapalım, okulun imkânları yok gibi bir sürü cevaz verecek. Öğretmenler zaten muzdarip. Her iş ve çalışmada onları Tahsilâtçı gibi kullanıyorlar. Okul aile birlikleri ise haraç müesseseleri haline gelmiş. Mermer yontucusu gibi yontmakla meşguller. Yani eski tas eski hamamdır. Bakın görün. Bu yıl yetkililer ve okul idareleri duymadım, görmedim, bilmiyorum, işitmedim, yaaaa öyle mi
gibi numaraları yine çekecekler. Aklınızda bulunsun. 4077 sayılı Tüketiciyi koruma kanunu var. Ayrıca yürürlükte Kabahatler kanunu var. Yine ayrıca 657 sayılı Devlet memurları kanunu çok değişti. Yine yürürlükteki ceza kanunları değişti. Çok haklarınız var. Ortada basına ve kamuya açıklanmış olan hükümet beyanları, bakan beyanları, yetkili ve ilgili beyanları var. Bunlar size karşı bir taahhüttür. Yani bir teminattır. İstedikleri kadar benim haberim olmadı, yoktu desinler. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı genelgeleri mevcut. Kayıt parası alınmayacak. Ve kayıt zamanı her hangi bir iş ve işlem için bağış istenmeyecek. Göreceksiniz ki bu yılda isteyenler ve değişik uygulamalar içinde olanlar olacak. Velinin durumuna göre bilgisayar, tepegöz, yazıcı, fotokopi kâğıdı isteyen bile var. Göreceksiniz bu kayıt döneminde de okul aile birlik başkanları oturacaklar bir odaya kayıt bağışı uygulamasını değişik isim ve adlar ile sürdürecekler. Okul idaresi ve yetkililer topu onların üzerine atacaklar.
Oysa kayıt zamanı okul aile birliği üyelerinin okulda bulunması ve onlara özel çalışma yeri verip açık tutarak kaydın oradan geçmesini sağlamak da suçtur.
Ama vatandaşımız bilmiyor. 4077 sayılı Tüketiciyi koruma kanunu açıktır.
Ayrıca Bakanlık genelgeleri ve ilgili mevzuatları da açıktır. Bu uygulamaya tabi tutulan, bağışa zorlanan, kayıt esnasında para istenen velilerimiz çekinmeden durumu bize bildirsinler.
İlgililer hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduğumuz gibi (görevi kötüye kullanmak, görevi suiistimal etmek gibi ) , onları afişe etmek ve yasal olmayan yollar ile haksız gelir elde etmekten dolayı haklarında işlem yapılmasını sağlamak bizim tüketici kuruluşu olarak görevimizdir. Velilere sesleniyorum. Uygulamalara kayıtsız kalmasınlar dedi.