YEDAŞ ihalesi mahkemelik oluyor

YEDAŞ'ın kayıtlarında bulunan 1 milyon 450 bin abonenin depozito ücretleri karşılığı olan yaklaşık 40 milyon dolarlık depozito bedelinin de şirketin kayıtlarına nasıl gireceğinin, 40 milyon dolarlık abone bedelinin şirketin ödeyeceği 441 milyon 500 bin do

YEDAŞ'ın kayıtlarında bulunan 1 milyon 450 bin abonenin depozito ücretleri karşılığı olan yaklaşık 40 milyon dolarlık depozito bedelinin de şirketin kayıtlarına nasıl gireceğinin, 40 milyon dolarlık abone bedelinin şirketin ödeyeceği 441 milyon 500 bin dolardan düşülüp düşülmeyeceğinin de belirsiz olduğunu vurgulayandı...

YEDAŞ'ın 2 yıllık geliri karşılığında satılmak istendiğini açıklayan ESM Samsun Şubesi Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan iptal davası açacaklarını söyledi.

Çalık Enerji'nin 441.5 milyon dolarla en yüksek teklifi verdiği Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş ihalesi mahkemelik oluyor. İhale öncesinde YEDAŞ'ın 2 yıllık geliri karşılığında satılmak istendiğini açıklayan Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, YEDAŞ'ın sadece 10 aylık geliri karşılığında Çalık Enerji'ye verileceğini belirterek, ihalenin iptali için Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi ile birlikte dava sürecini başlatacaklarını açıkladı.

Sadece 10 aylık gelirine satılıyor
YEDAŞ'ın 2008 yılı gelirinin 686 milyon 813 bin 302 TL yani 450 milyon dolar civarında olduğunu ifade eden Erdoğan, Çalık Enerji'nin verdiği teklifin ise YEDAŞ'ın sadece 10 aylık geliri olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Düşünebiliyor musunuz Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum illerinin elektrik dağıtımını sağlayan YEDAŞ, buralardaki tüm malvarlıklarıyla birlikte sadece 10 aylık geliri karşılığında satılıyor. İşin ilginç tarafı ise bu da yetmezmiş gibi özelleştirmesi yapılacak bu tesise, 2008-2009 yılı için tesis yatırım bedeli olarak 30 milyon dolar para harcanıyor" dedi.

“Yok pahasına peşkeş çekiliyor”
Bu ihaleden sonra YEDAŞ'ın kayıtlarında bulunan 1 milyon 450 bin abonenin depozito ücretleri karşılığı olan yaklaşık 40 milyon dolarlık depozito bedelinin de şirketin kayıtlarına nasıl gireceğinin, 40 milyon dolarlık abone bedelinin şirketin ödeyeceği 441 milyon 500 bin dolardan düşülüp düşülmeyeceğinin de belirsiz olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: “Cumhuriyetin böylesine önemli kurumları, üç-otuz paraya birer birer elimizden çıkıyor. Bu kurumlar, bu fakir milletin çok ağır bedellerle ödeyerek, emeğiyle, alınteriyle yarattığı değerlerdir. Milletin vergileriyle, boğazından kesilen paralarla yaratılan, üzerinde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı bulunan bu kurumların yok pahasına adeta peşkeş çekilircesine 5-10 tane tekel haline gelmiş firmalara verilmesinin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Yaşananlar insanın yüreğini yakacak niteliktedir" dedi.

“Dava açacağız”
Bunu kabullenmeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, açıklamasında "Bu yağmaya dur demek için her türlü alan mücadelesini ve hukuki mücadeleyi vereceğiz. Sadece isteğimiz, vereceğimiz bu mücadelede halkımızın kendi malı olan bu kurumlara sahip çıkarak, mücadelemize destek vermelerini bekliyoruz. EMO ile birlikte ihalenin iptali için dava sürecini de başlatacağız" sözlerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri