valilikten yapılan açıklamada ;Ordu da 2007 yılında Genel Bütçe ve döner sermaye imkânları ile sağlanmış olan 19.890.000,00 YTL ile çeşitli sağlık kuruluşlarının yapımı, onarımı ile hizmete açılması sağlanmıştır. 2007 yılında büyük bir ivme yakalanmış ve tablodan da anlaşılacağı üzere sağlık yatırım ve hizmetlerinde geride kalan 5 yılın çalışmalardan bile daha fazla, artış olmuştur.
2007 Yılı Hizmet ve Yatırımları
1-Ordu Merkez 5 Nolu İl Tipi Sağlık Ocağı
2-İkizce İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı
3-Kabataş İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı
4-Çamaş İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı
5-Fatsa İlçesi 1 Nolu İl Tipi
6-Sağlık Ocağı, Korgan Çamlı Köy Tipi Sağlık Ocağı
7-Ordu Devlet Hastanesi Ek Bina yapımı
8-Mesudiye Devlet Hastanesi Yapımı
9-Sağlık Müdürlüğü Çevre Düzenlemesi
Bu inşatların tamamı bitirilerek hizmete açılmıştır. Ayrıca,
10-Ordu 6 Nolu Sağlık Ocağı yeni açıldı ve tüm kadrosu tamamlanarak bölgesinde sağlık ocağı hizmetlerine başlamıştır.
11-Fatsa 2 Nolu Sağlık Ocağı ilçe merkezinde kiralanan bir binaya taşınarak poliklinik hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına indirilmiştir, merkezdeki bu polikliniğimizde ortalama 300 poliklinik yapılmaktadır.
12-Ordu 2 Nolu Sağlık Ocağı Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devir edildi. 600 m² Sağlık Ocağı kullanım alanı Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi anlaşması yapıldı. 2008 yılında teslim edilecektir.
13-Ordu Merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı aynı bölgede bulunan Özel İdareye ait 3 katlı binaya yerleştirildi.
14-Korgan İlçesi Sağlık Ocağı poliklinik hizmetleri ilçe merkezine çekildi. Tüm poliklinik hizmetleri vatandaşımızın ayağına indirildi.
15-Ordu Merkez Halk Sağlığı Laboratuarı bakım onarım ve tadilatları yapılarak modern bir yapıya kavuşturulmuştur. Modern cihazlarla donatılarak su analizleri ve portör çalışmaları ile halkın hizmetine sokulmuştur.
16-Sağlık müdürlüğü içinde sıkışmış bulunan AÇS Merkezi Ordu il merkezinde halkın yoğun olduğu köprübaşına taşındı. Ana-Çocuk Sağlığı Hizmetleri ve üreme sağlığı merkezi olarak halkımıza hizmet vermektedir.
17-Fatsa AÇS Merkezi Hasta yoğunluğunun çok olduğu merkeze alınarak ana-çocuk sağlığı hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına indirildi. Merkez bilgi işlem ağına bağlanarak tüm işlemler elektronik ortamda izlenmektedir.
18-Kumru belediye başkanlığı binasının birinci katı belediye başkanlığımızın karşılıksız sağlık müdürlüğüne verilmesi ile çok güzel modern bir semt polikliniğini yapılmaktadır.
19-Kızılay Kan Bankası
Tüm Ordu bölgesinin kan ihtiyacını karşılayacak kapasitede Ordu Sağlık Müdürlüğü giriş katında 300 m² alanda; 2007 Temmuz ayında Kızılay Kan Bankası Merkezi kurularak halkımızın hizmetine sunulmuştur.
20-Kanser Eğitim Tarama Merkezi
KETEM (Kanser Eğitim Tarama Merkezi) Boztepe hastanesi içinde özel bir merkez olarak kuruldu 2006 yılında hasta kabule başladı. 2 adet ültrasonografi, bir adet mamografi, iki adet onkolojik mikroskop, bir adet Dopler ve tüm birim otomasyon siteminde olmak üzere, toplam 4 doktor 4 yardımcı sağlık personeli hizmet vermektedir.
21-Ordu İl Sağlık Müdürlüğü 2007 yılında İl Özel İdaresi kaynaklarından ise 1.814.350,00 YTL harcama ile çeşitli sağlık kuruluşlarının onarımı ile malzeme temini gerçekleştirilmiştir.
İnşaatı 2007 yılında başlayıp halen devam eden sağlık kuruluşları
1-Gürgentepe İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı
2-Çaybaşı İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı
3-Korgan Çayırkent Köy Tipi Sağlık Ocağı
4-Fatsa Hatipli Köy Tipi Sağlık Ocağı
5-Gölköy Hastanesi Ek Bina Yapımı
Ünye Devlet Hastanesi Ünye merkezde olup, gelişmeye ve trafik akışına müsait olmadığından yeni hastane yapımı ihtiyacı vardır. Bakanlığımız Çakıltepe"de mevcut 56 dönüm arazinin bir kısmını ve Merkez Kampusu TOKİ"ye vererek TOKİ tarafından yapımı Bakanlıkça planlanmaktadır.
Boztepe Devlet Hastanesi Ordu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Tıp Fakültesi olarak kullanımı öngörülmüş, Bakanlığımıza bu talep olumlu olarak iletilmiştir.
Yeni başlayan inşaat çalışmaları ve diğer faaliyetler
2008 yılında Sağlık alanında;
1-Çatalpınar Sağlık Ocağı Yapımı (G. Bütçe),
2-Kabadüz Sağlık Ocağı Yapımı (Özel İdare),
3-Gülyalı Sağlık Ocağı Yapımı (Döner Sermaye),
4-Laboratuar Otomasyonu,
5-Ünye Devlet Hastanesi Yapımı (Bakanlık),
6-Tüm Sağlık Ocaklarının Standart Donanıma Kavuşturulması,
7-Ünye 1 No"lu Sağlık Ocağı ve 112 komite kontrol merkezi hizmet binası yapımı,
8-Fatsa İslamdağ Sağlık Ocağı,
9-Ordu Devlet Hastanesi (eski SSK ) Fizik Tedavi Rehabilitasyon binası,
10-Sağlık Müdürlüğü birinci basamak otomasyonu,
11-Ordu Devlet Hastanesi ek bina tefrişi için açık ihale yapılarak 2.750.000,00 YTL tutarında tefriş bittiği zaman Cardio Vasculer cerrahi birimi burada hizmet vermeye başlayacaktır.
12-Ayrıca Sağlık Müdürlüğü Laboratuar otomasyonu planlanmış ve çalışmalara başlanılmıştır.
İl Sağlık Müdürlüğünün çalışanlarına ve İl Sağlık Müdürüne gayretli çalışmalarından, sorumlulu olduğu iş ve görevlerdeki başarı ve özverilerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmaların 2008 yılında da artarak devam etmesini diliyoruz denildi.