500 Kişi Sigara Bıraktı

Sigara Bırakma Polikliniği açıldığı ve 2011 yılında 2000’e yakın başvuru olduğu, bunlardan da 500’e yakınının sigarayı bıraktığı, ulusal televizyonlarda yayınlanan kamu spotunun sigarayı bırakmada etken olduğu, ‘Umut Yıldızları’ projesi kapsamında madde b

 

Bağımlılık yapıcı maddelere karşı toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, talep ve arz azaltılmasını sağlamak, madde kullanımını önlemek, bağımlılık yapıcı madde kullanımı ile mücadelede mevcut tüm mücadeleci birimleri daha etkili bir mücadeleye katılmaya teşvik etmek, uyuşturucu maddelerin tehlikesi konusunda eğitim ve bilgilendirme faaliyetleriyle toplumun farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla oluşturulan “Uyuşturucu Maddelerle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı, Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında yapıldı.

 

500 Kişi Sigara Bıraktı

 

 


Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Saim Zeki BOSTAN, Vali Yardımcıları Ömer ADAR, Salih YÜCE, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, İl Sağlık Müdürü Yılmaz DÜNDAR, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa SAĞLAM, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat YILDIRIM, İşkur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR, Gümrük Muhafaza Müdürü Orhan GÖKKAYA, E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumu Müdürü Mustafa YAŞAR, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Adem ÖZDEMİR, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Haluk YILDIZ katıldı. 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Son dönemlerde bazı konularda toplumda hassasiyet ve duyarlılık artmaya başladı. Bunların başında toplumsal şiddet ve uyuşturucu madde kullanımı gelmektedir. Uyuşturucu madde kullanımıyla mücadelenin etkin bir şekilde yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla bu toplantılar yapılmaktadır.” dedi.
Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü, İl jandarma Komutanlığı başta olmak üzere diğer kurumlarca, uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında 2011 yılında yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar hakkında Vali Orhan DÜZGÜN ve toplantıya katılanlara bilgi verildi. 

Toplantıda, 2011 yılında uyuşturucu maddelerle mücadelede kapsamında güvenlik birimlerince, ilk, orta ve üniversite öğrencilerine yönelik ‘Uyuşturucu Madde Bağımlılığı’ konulu eğitim seminerleri düzenlendiği, uyuşturucu maddelerin zararları üzerine broşür, Cd gibi tanıtıcı materyaller hazırlandığı ve dağıtıldığı, uyuşturucuyla ilgili suç analiz çalışmaları yapıldığı, uyuşturucu madde üretimi, satışı ve kullanımına yönelik çok ciddi operasyonlar yapıldığı belirtildi. 
Diğer kurumlarca da, Yeşilay Haftası ve Dünya Sigarasız Günü gibi günlerde ve haftalarda bağımlılık yapıcı maddelere karşı başta gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitim çalışmaları yapıldığı, uyuşturucu maddeye karşı dikkat çekmek amacıyla kompozisyon, resim ve spor yarışmaları düzenlendiği, öğretmenlere rol model olmaları konusunda eğitimler verildiği, bağımlılık yapan maddelere karşı toplumda duyarlılık oluşturmak için camilerde vaazda bulunulduğu ve hutbelerde konunun işlendiği, cezaevinde kalan mahkumlara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildiği, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Sigara Bırakma Polikliniği açıldığı ve 2011 yılında 2000’e yakın başvuru olduğu, bunlardan da 500’e yakınının sigarayı bıraktığı, ulusal televizyonlarda yayınlanan kamu spotunun sigarayı bırakmada etken olduğu, ‘Umut Yıldızları’ projesi kapsamında madde bağımlılarına mesleki eğitim verilerek meslek sahibi yapıldığı ve topluma kazandırıldığı, Gençlik Merkezi vasıtasıyla gençlerin boş zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden değerlendirmeleri için kurslar düzenlendiği, madde bağımlılığının olumsuzlukları tiyatro oyunlarıyla anlatılmaya çalışıldığı, ifade edildi. 

Toplantıda, 2012 yılında uyuşturucu maddelerle mücadelede için yapılması gereken çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili görüş ve öneriler de dile getirildi.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Orhan DÜZGÜN, şunları kaydetti: “Uyuşturucu madde kullanımı ilimizde ileri düzeyde olmamasına karşın, insanlarımızın geleceğini karartan uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele edilmelidir. Bunun da birinci ve en önemli yolu eğitimdir. Bugüne kadar yapılan eğitim faaliyetleri, tüm il genelini kapsayacak şekilde daha yoğun ve etkin bir şekilde sürdürülmeli. Tiyatro en güzel öğrenme yöntemidir. Uyuşturucu maddelerin neden olacağı olumsuzlukların tiyatro oyunlarıyla çocuklarımıza, gençlerimize anlatmalıyız. Bu konuda Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’ndan istifade edebiliriz. Bunun dışında uyuşturucu imal eden, satan ve içenlere yönelik istihbarat çalışmalarına hız vermeliyiz. Uyuşturucu maddelerle mücadelede görevli kurumlar arasında koordinasyonu daha iyi sağlamalıyız. Uyuşturucunun zararlarını anlatan broşür, CD gibi eğitim materyalleri hazırlayarak ilk, orta ve üniversitedeki çocuklarımıza, gençlerimize ulaştırmalıyız. Okulların tatil olmasıyla birlikte gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için okullarda kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler düzenlenmeli. Aynı şekilde şehrin değişik bölgelerinde oluşturulacak Gençlik Merkezleriyle bu tür faaliyetler yürütülmeli. Uyuşturucu maddelerine karşı hem devlet kurumlarınca hem de sivil toplum kuruluşlarınca toplumda bir bilinç ve farkındalık oluşturmak durumundayız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu uyuşturucu illetinden uzak tutmak hepimizin en başta gelen görevidir.”
 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri