İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında kaslardaki yorgunluk belirtileri veya kalp ritmindeki hızlanmanın, damarlardaki genişlemenin sonucu olarak ortaya çıktığını söyledi.
Sıcak havanın etkisiyle dolaşım sisteminin hızlandığını ifade eden Dr. Akbaş, bu nedenle kanı sıvılaştırıcı veya idrar söktürücü ilaç kullanan organik kalp hastalarının, özellikle yaz aylarında bir hekime başvurarak kullandıkları ilaçların dozlarını yeniden ayarlamaları gerektiğini kaydetti.
Güneş ışınlarının yeryüzüne en dik açıyla geldiği saatlerde kalp hastaları, yaşlılar ve çocukların gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını öneren Murat Akbaş, aksi halde bazı rahatsızlıkların oluşabileceğini bildirdi.
Kalp hastalarının bazı önlemler alarak sıcağın olumsuz etkilerinden korunabileceğini ifade eden Dr. Murat Akbaş, şöyle devam etti:
"Aşırı sıcaklar, damarlarda genişleme, vücutta sıvı ve elektrolit kaybına neden oluyor. Bu nedenle sıcak havalarda su tüketimi, beslenme ve kişisel hijyene dikkat etmek gerekir. Yaz aylarında kırmızı et tüketimini sınırlandırılmalı. Bunların yerine sindirimi daha kolay olan sebze ağırlıklı gıdalarla beslenmek, vücudun doğal dengesi açısından daha yararlı olacaktır."
Dr. Akbaş, vücuttaki sıvı ve elektrolit kaybını önlemek için sıvı tüketiminin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.