TÜRSAB'cılar Ordu'daydı

TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY ve Yönetim Kurulu üyeleri, tur operatörleri ve seyahat acentelerinden oluşan 40 kişilik bir heyet, Vali Orhan DÜZGÜN’ün daveti üzerine Ordu’ya geldi.nitelikli yatak sayısının artırılması için 4 veya 5 yıldızlı otel yapımı, se

 

TÜRSAB'cılar Ordu'daydı

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Başkanı Başaran ULUSOY ve Yönetim Kurulu üyeleri, tur operatörleri ve seyahat acentelerinden oluşan 40 kişilik bir heyet, Vali Orhan DÜZGÜN’ün daveti üzerine Ordu’ya geldiler ve 2 gün sonra gittiler.

Ordu’da turizmin geliştirilmesi amacıyla, nitelikli yatak sayısının artırılması için 4 veya 5 yıldızlı otel yapımı, seyahat acentelerince düzenlenen Karadeniz turlarına Ordu’nun dahil edilmesi, tur operatörlerince Ordu’da konaklama yapılmasının sağlanması konularında görüş alış-verişinde bulunmak ve turizm alanında yatırım yapmak üzere ilimize gelen TÜRSAB heyeti, 2 gün boyunca Ordu’da gezi ve incelemelerde bulundu.

29 Nisan 2010 günü akşamı Ordu’ya gelen TÜRSAB heyeti, Fatsa Yalçın Otel’de konakladıktan sonra 30 Nisan 2010 günü Bolaman-Perşembe arasındaki sahil yolundan çeşitli incelemeler yaparak Ordu’ya geldi. Belde Otel’a ait Camlı Köşk’te Belediye Başkanı Seyit TORUN tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katılan TÜRSAB heyetine, yemeğin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN tarafından Ordu’nun tanıtımı, kültürel varlıkları, turizm potansiyeli ve turizm yatırım alanları konularında slayt eşliğinde sunumda bulunuldu.

Yapılan sunumun ardından konuşan Vali Orhan DÜZGÜN, TÜRSAB Heyetini Ordu’da görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Ordu Valiliği görevine başlayışımdan sonra turizmin gelişmesi için Ordu’nun çok uygun bir şehir olduğunu tanıma fırsatım oldu. Bu amaçla sektörün en önemli temsilcilerinden olan TÜRSAB Başkanımız Sayın Başaran ULUSOY’u Ordu’ya davet etmiştim. Kendisi yoğun programına rağmen bugün heyetiyle beraber ilimize geldiler. Kendilerine, ilimize vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu’nun iyi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak bunun karşılığını alamadığını belirterek, şunları kaydetti; “Ordu gerçekten turizm açısından çok uygun olmakla beraber bugüne kadar gerek Türkiye turizm pastasından, gerekse dünya turizm pastasından hak ettiği ölçüde faydalanamamış, yeterli konaklama tesislerine, turizm tesislerine bugüne kadar sahip olamamış bir ilimiz. Ekonomisinin çok önemli bir kısmı fındığa dayanıyor. Fındık da Ordulu için vazgeçilmez bir gelir kaynağı. Ama sadece fındığa bağlı kalmamak için turizm sektörünün ilimizde canlanması amacıyla bu programı hazırladık. TÜRSAB Başkanımız ve beraberindekiler Fatsa istikametinden Yason Burnundan ilimize kadar gezerek geldiler. Oralardaki turizme elverişli yerleri gördüler. Öğleden sonra da il merkezindeki yerleri gezmek, yarın da Ünye ilçemiz programa dahil olmak suretiyle ilimizde turizmi geliştirmek, kalkındırmak için neler yapılabileceği konusunda beraber bir çalışma yapacağız. TÜRSAB başkanımızın bu ziyaretinin mutlaka verimli ve somut bir adımla sonuçlanacağına inanıyorum. Ordulu işadamlarımızın da aynı niyette olduklarını gördüm. İnşallah en kısa sürede Ordu’da turizm yatırımlarına başlayarak, Ordu’nun turizmle kalkınması adına gerekli çalışmaları beraberce yürütürüz”

TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY da doğanın korunmasına vurgu yaparak, Karadeniz insanın doğaya sahip çıktığını ve koruduğunu söyledi. Başaran ULUSOY, “Karadeniz’in yağmuru çok çetindir. Güneşi üveydir. Ürünü emeğidir. Buna rağmen bu yörenin insanları ısrarla ve inatla doğasını korumaktadır. Nasıl sevgiliye kurşun atılmaz ise Karadeniz insanı da yeşili ve doğayı korur” dedi.

Ordu’nun turizm alanındaki durumuna da değinen Başaran ULUSOY, “Ordu, turizm alanında gelişmesi için şanslı bir il. Daha önce Denizcilik Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı yapmış ve şu anda da Kültür ve Turizm Bakanlığının Müsteşarlığı görevini yürüten Sayın İsmet YILMAZ bey buradalar. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY Ordulu. Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN, bizim çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz birisi. Ordu, bu şansını iyi değerlendirmesi lazım. Ama Ordu’nun biraz da mütevazi olmaktan çıkması, yatırımcıların harekete geçmesi lazım. İnsanlarla doğanın artık barışması lazım. Karadeniz’in yeşilliği, güzelliği küresel ısınmanın getireceği sıkıntılar içinde en önemli bölgelerden bir tanesi yaylalarımız olacaktır. Yani Karadeniz olacaktır. Çünkü dünya iklimi buraya doğru gidiyor” dedi.

Ordu’nu turizm alanındaki potansiyeline ve yapılması gerekenlere de değinen TÜRSAB BAŞKANI Başaran ULUSOY, “ Bir Karadenizli olarak Ordu’nun bende ayrı bir yeri var. Yaşam biçimini hiç değiştirmeyen bir Ordu var. Sanatıyla, kültürüyle, yaşam biçimiyle kendini hiç değiştirmeyen bir Ordu. Televizyon programlarımda hep söylerim. Bana bir şehir söyleyin ki evlerin bahçesinde güller, balkonlarında çiçekler olan. Bu şehir Ordu’dur. İnanıyorum ki, TÜRSAB olarak üyelerimizin ürününü çoğaltmak mecburiyetindeyiz. Yavaş yavaş yaylalara doğru gitmeye başlıyoruz. Ordu’ya bir defa daha Bakan beyle beraber geleceğim. Buraya gelmeden önce Bakan bey bana ‘Müsteşar beyle Ordu’ya sözünüzü verin ve öyle dönün’ dedi. İşadamlarımıza büyük iş düşüyor. Biz hazırız. Burası ne olursa olsun konaklaması 4 yıldız, 5 yıldız seviyesine ve yatak kapasitesi 1.500-2.000’e çıkamadığı müddetçe şehir ayağa kalkmaz. Biz şehir otelinden yanayız. Çünkü, gelen ziyaretçinin esnafla bütünleştiği, kültür alış-verişi yaptığı, mutfağını tattığı, folklörünü sevdiği yer, şehrin merkezidir. Bizim insanımızın 3 şeye önem veriyor. Tarih, sevgi ve tabiat. Bu üçgen yalnız Türkiye’dedir. Ve bunu da en iyi değerlendirmek durumunda olan biziz. Turizmde 30 milyona koşuyoruz. Dünya aşağıya doğru gidiyor biz ise yukarı doğru koşuyoruz. Türkiye bunu hak ediyor. Türkiye 50 milyon turisti ağırlayacak kapasiteye sahiptir. İnanıyorum ki, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin bu sahil şeridi birbirini takviye eden oteller zincirini oluşturmak zorundadır. Karadeniz’in güzelliğine sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bu doğa bizim, bu çevre bizim, bu güzellik bizim. Biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İşadamlarımız arsayı bulur, biz de yatırımı yaparız. Böylece birlikte Ordu’ya turizm yatırımı kazandırmış oluruz. Biz bu işe varız. Bu seyahatte inanıyorum ki, geçen gelip konuştuğum fakat Ordu’da arazinin az olduğu, bizim istediğimiz şekilde bir arazinin bulunmasının zor olduğu, ama şimdi mevcut yerlerin var olduğunu gördüm. İnşallah bu arazileri beraberce değerlendirip bir neticeye varırız. Böylece Sayın Bakanımıza da vermiş olduğuz sözü yerine getirmiş oluruz” dedi.

Daha sonra TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY ve beraberindekilere, Ordu’da otel yapılabilecek arazi yerleri gösterildi. TÜRSAB heyetine, Ordu’nun tarihi ve turistik öneme sahip yerleri ile doğal güzellikleri tanıtıldı.

İlimizde düzenlenen çeşitli etkinlik ve aktivitelere de katılan TÜRSAB Heyeti, Boztepe’de yapılan yamaç paraşütü ve limanda yapılan kano ve rafting yarışlarından oluşan su sporları etkinliklerini izleme fırsatı buldu.

Ordu’nu doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten TÜRSAB üyeleri, Ordu’nun turizm açısından son derece cazip bir yer olduğunu ve mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini, ifade ettiler. TÜRSAB heyeti içinde yer alan bazı seyahat acenteleri ve tur operatörleri temsilcileri ise Ordu’daki sektör temsilcileriyle ortak çalışma içerisine gireceklerini, belirttiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tenekedenhaberler Haberleri