“KARARI VERENLERİN VİCDANINI BİLMEM AMA BENİM VİCDANIM RAHAT DEĞİL”

Emel SUNGUR

“KARARI VERENLERİN VİCDANINI BİLMEM AMA BENİM VİCDANIM RAHAT DEĞİL” 
 

KAMUOYUNA; 

Biz aşağıda imzası bulunan kadınlar;

Dünyada her yıl her 4 çocuktan 1 tanesinin cinsel istismara maruz kaldığını biliyoruz.Üstelik bu kişiler tanımadıkları, kendilerini kandırmaya çalışan yabancılar değil. Bu kişiler çocukların yakından tanıdığı sevgi, saygı, güven duyduğu kişiler.

Bu kişilerden biri olan ÜZMEZ sadece afişe edilmiş bir vaka.

BİNLERCE ÜZMEZ VAR,

Üzmez"lerin cinsel istismarına maruz bıraktığı çocuklar ömürleri boyunca bu tacizin izlerini taşıyacaklar. Büyük oranda istismarın aile içi olması nedeniyle çocukların bu denli büyük yükün üstesinden gelmesi mümkün değil.

YARGI SORGULANMALI, BU KARARA DUYULAN TEPKİ DEMOKRATİK YOLLARDAN DİLE GETİRİLMELİ.

İstismara uğrayan çocuğun bedensel ve ruhsal yönden zarar görüp görmediğini raporla saptamak mümkün gibi gözükse de yaşamın herhangi bir döneminde  önemli sorunların dışa vurumu olacağı somut bir gerçektir. Kaldı ki bu karar sonucu verilen “salıverilme” kararı ayrı bir travma nedenidir.

Siyasal bir kurumun yansımasına dönüşen “Adli Tıp” "ın rapor sürecinde mağdurdan  bilgi alınırken Psikolog dahi istenmemesi manidardır.

UTAN DEMEK YETMEZ.

UTANMIYORLAR;

UTANMAYANLARA KARŞI UYANALIM.

Yeni Şafak Gazetesinin toplumsal baskı ile atmış olduğu manşet yetmez.

ÜZMEZ"LER UTANMAZ.

Türk Ceza Kanunu"nda çocuğun cinsel istismarına yönelik yasa değişikliğine ihtiyaç olduğu somuttur. Bunun yanı sıra uygulama noktasındaki direnç ancak toplumun demokratik platformlarda dile getirdiği söylemle kırılıp, uygulanabilir.

TOPLUM DUYARLILIK SERGİLEMELİDİR.

Biz Kadınlar;

“Üzmez"den hesabı kadınlar soracak”, “Üzmez"leri üzmeyen AKP istifa”,

Ve Basın Emekçilerine de “Aman dikkat gazetecide vurur” hatırlaması yaparak bu çalışmamızı yapılacak yasal ve alınacak tedbirlerin yansıması olduğu güne değin sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.12.11.2008 Ankara

Pir Sultanlı Kadınlar adına

Emel Sungur