ÇABUCAK BİTİRİRLER SONRA…

Mustafa KÖKSAL

 

ÖNCELİKLE BU MAÇ…..

Yazık. Çok yazık. Cebine milyarlar koyduğun zihniyet, kenarda senin ilk iki kaderinle oynuyor. Hangi hesabı  kafasında yapıyor da bu takımın ilk üç maç sonraki olacağı  yere kilit vuracak sessizliği yaşıyor?

Maçı binlerce Ordulu bir yana Ordu sporun efsane isimleri de hayret, utanç ve bu kadarda futbol dışı düşünce içinde izlediler Bunu aklı başında bir teknik adam ne yapar nede böyle oyuncu değiştirme saatlerini unutacak kadar zaaf içinde kenarda olur.

Rakiplerimizin hepsi bir hafta oturacak. Sen oynayacaksın. Bu maçı alsan 47 yapacak ve onların oturduğu hafta 50 olma ihtimalini yaşayacakken, yanlışlıklar demeyelim de basireti bağlanmış damat gibi sessizce oyunu izleyen bir hocanın hatası ile şimdi vah vahları oynar durumdayız..

79 ,da bu takım hoyratlıklar yaparken, rakip on dakikada üç tane top yapan oyuncu alıp, onlar ile üzerine hamle yapıyor sende elindeki en faydalı 7 numaralı ismi alıp ne yapmanın peşindesin anlayan olmuyor.

  İrfan ne yaptı,  Müslüm nerde idi, Ahmet Kuru on dakikadan sonra bitik adale ile kime oynadı?

Bu kadar terbiyesiz bu kadar kişiliksiz Samsun seyircisi ile bu takım lige çıksa ne olacak ki? Samsunluları  tenzih ederimde bunların insanlığı  bir yana anaları babaları  var mı oda Ordu da soru işareti olarak hafızalarda kaldı.Bu takıma bu seyirciye puan verdikya…

Ordu ya gelen en kötü  takıma fark atacakken, elimizle ikram ettiğimiz puanın sorumlusu teknik heyet. Şimdi bu saatten sonra ben olsam şunları alsam, bu takımla sezon öncesi olsam gibi klasik ve modası geçmiş sözcüklerle ne yönetimi nede taraftarın asabını kimse bozmasın.

Bu   takımın  bir puanı güzel. Puan puandır. Belki ilk altı gibi bir grubun içine gireriz de buradan kenardakiler izin verirse çıkarız.

Şimdi söz   yönetimin ve bu işin sorumlusu olanlarda. Üç maç sonrasının planı eli cebinde yapılsa idi, mimar olmaya gerek olmazdı. Kim bundan  ders   alacaksa alacak, nerde  ne yapılacağına iyi bakacak. 20-25 maç oynamamışların Şimdi, sahada şefliğe soyunmaların daki hikmeti arıyor spor camiası da bulamıyoruz. Metin hoca bu konuda haklı çıkarda biz yanılmış oluruz..Belki de onun kadar ileriyi görmeden kalem oynatıyoruz…

Buda anlayana ders değil mi? Giden iki puanın hesabını kim ödeyecek, ses yok…Kim alır ki bitli yorganı üstüne, şimdi toplar kime atılıyor kim bilir.!

Üzülüyorum da bu maça üzülüyorum. Birde tribünde hala 52,5 yazan Ünye formasını açan o terbiyesiz gence üzülüyorum, ne yaptığını sanıyor o soytarı?

ÇABUCAK BİTİRİRLER SONRA…

Ellerimizi biz,  alt yapıdakiler olarak çok  çabuk tutuyoruz. Bu işin başındaki sayın yöneticiler alt yapıdaki bazı yetenekli isimleri dikkate almaz, Turgut hoca ve yetkili isimlerle iştiare yapmaz, kapısının  önündeki değeri görmez ise , birileri gelir,  milyar liralık yetenekleri alır gider.

Çünkü bu bir anlık bir sebebin sana sunduğu nimeti yemem,  gelsin başkaları yesinle eş değer olur ki, onlarda ham eder ve çeker gider. Sen milyarlarca liralık transfer yapıpta bir sonucun çevresinde güzellik ararken, elindekiler uçup gidebilir.

Burası  bir yuva, burda  sımcıcak, değerli, layık, adam gibi adamları  senelerce arayan bir sistem kurulu. Şimdi çatısı yapılmış, içi donatılmış, imkansa verilmiş  canlı  bir yer. Ne kadar bu yerde  , iş göremez  isimler olsada, alınıpta burda unutulmuş olsada, burası Orduspor takımının geleceğini bulma adına kurulmuş harika bir yer.

Bu gençleri takip eden, soran, gizlilik içinde notuna yazan zamanı gelincede alıp gitmek için teşeppüs etme adına her imkanı kullanacak olan takımlar mevcut. Bu takımlar deplasmanda bu gençlerle birkaç kez oynuyorlar, sonra takip ediliyorlar. Bu gurur verici bir şey.

Fakat elindeki altını sen işlemezde ben bakırlarla uğraşacağım dersen, elde senin bu zafiyetinden faydalanıp ne kadar bakır varsa yollar..Menejer dediğinde şeytanın bir koludur bence.

Bu konuyu erkenden yazayımda bu takımı idare den değerli yöneticiler ve asbaşkanlarda kulak versinler, sorsunlar. Bu jenerasyondan Orduspor isterse yeni” kaleci Metin, Mahmut, Muzaffer,  Ugur Şerementler” çıkarabilir, bu gençlerde bugün var.

Dediğim gibi liğ  bitmeden alt yapıda ne var ne yok diye yetkili kimseler, o insanlarla bir toplantı yaparsa bu ilerdeki kazanımlar için çok gerekli. Biz bunları çıkarmak için çabucak işimizi bitirmenin telaşındayız. Orduspor da lğdeki yerini  bulurda bayramı çifter çifter yaparız.

Çünkü hakikaten kulüplerin dikkatini çeken isimler alt yapımızda var.