METE ARTMAN MERHABA…!

Mustafa KÖKSAL

 

09.04   Cumartesi sabahı  Mete Artman doğduğunda umarım bir çok insanın yüreğindeki sevinci yada mutluluğu sana tarif etme imkanım çok az. Müthiş bir güzelliğin babasının kucağında odaya getirilişi ve hemşirelerinde onun la ilk teması..

Bakıyorum içerdekilerin gözlerindeki parlaklık, nurani durum bu çocuğun bizim için bambaşka sevda çiçeği  olacağını o gün belli ediyordu. Canımın içinden can odada yatakta ağlıyor, annesini emiyor,  odadaki dedenin, babannenin, halanın,  anneannenin kucağında geziyor..

O benim bir parçam mı? 

Harika bir duygu. Kızımın, damadımın bize hediyesi. Altın bir top. Beta dershanesinde beraber olduğum sevgili müdür Şeref Saka, torun sevgisi çok değişik, onu doğunca anlıyacaksın dediğinde o kadar büyük hissi duyacağımı beklemiyordum.

Site de bacanağımı , diğer komşularımı, dershaneye torun almaya gelen insanları görünce bende bu kadar mı olacağım derdim. Hele bacanağım torunu ile sitede , mahallede  vakit geçirince, eskisi gibi şehre yada kahveye gitmeyince, “Allh  Allah” derdim . Şimdi bakıyorum da denilecek kadar bir tanrı mucizesi önünde yatakta yatıyor..

Ordu dayım,  onu çok özlüyorum.

Bu çocuklar ülkesinde  bizim çektiğimiz acıları, yoksulluğu, umutsuzluğu, imkansızlıkları çekmez, karanlıkları, cahillikleri, ölümleri,zulümleri yaşamaz. Onlar ülkesi için birer nefer, faydalı insanlar olurlar. Ülkemizi idare edenler, geleceğin Meteleri’nin ışığını, azmini söndürmezde daha çok aydınlık olmasını sağlarlar..

Dedimya bu ülkenin” Türkü,Çerkezi, Abazası, Gürcüsü,  Lazı, Ermenisi, Kürdü”,   bu ülke için doğmuş milyonlarca Mete  ile yaşadığımız bu günler umutlu olurda anaların gözyaşı akmaz.

Murat—Merve Artman, sagolun .  Siz  böyle bir güzeliğin yüreğimde yer edipte içimde nurani bir dünyayı yaşattığınız için.. Torun başka bir koku tadında imiş. O tadı ancak Allah kıvamında veriyor. Şükür olsun.