NEFRETİN KAPKARA DUDAK KIVRIMLARI…

Mustafa KÖKSAL

 

NEFRETİN KAPKARA DUDAK KIVRIMLARI…

Vay be, insan bu kadarmı  kendi insanından nefret etme noktasına gelir, müslüman oldu diye, inancı gereği başını örtüyor diye .  Bir zamanlar bunlar kominist dediğimiz, 80 öncesi kavga ettittirildiğimiz insanların bile nefretini kazanmış bu saldırı şekli, nedense cumhuriyeti kuran büyük bir önderin partisinin mensubu olmuş değerli insanları uyandıramamış…

Hala bitmeyen bir şarkının nameleri ile İnce’den basın önünde; başınımı örtüyor ona herşey yasak bestesi ile dolaşıp duruyorlar. Bu kadar kendine karşı, arkadaşına, komşusuna, caddesindeki arkadaşına, imam hatipte okuyor diye o gençlere kin kusan bir grup olabilirmi diye soru sorsalar, bütün gözler bir tek yöne döner.

Niye olsunki, bu cumhuriyeti bize getirenlerin elinin değdiği, yüreğinin sesi partinin bugünkü temsilcileri, “köylüye, işciye, garibe, eğitime, doguya, batıya, kuzeye, güneye” sahip çıkacakken, onların o insanların başını örtmüş evlatlarının üniversiteye gitmemesi yada başı örtülü imtihana alınmaması için,  ince’den beste yapıp  etrafta konuşmaları doğru hareketmi?

Bu kadar önemli bir partinin yapması gereken ; halkın, bugün düştüğü sefillik boyutunun ne kadar olduğu, on yılda yeni zenginlerin nasıl zengin olduklarının yolu olan İpek yolunu, eğitimdeki   içerden verilen imtihan sıkandallarının başının kim olduğunu, eğitimdeki seviyenin yerlerde sürünür olduğu bu anların sebebini, kredi kartları ile perişan olan insanların düştüğü durumları düşüneceğine, düşündüğü şey;” baş örtüsü ile kızlar üniversiteye girmesin”.

Bu halk sizden gördüğümüz kadarı ile, hergün fersah fersah uzaklaşıyor. Halkın başı ile ugraşanlar ne hikmetse, evlerimize kadar giren beyaz camdaki  çırılçıplak, sözde şöhret olmuş biçareleri agızları açık seyrediyorlar. Et yığını görüntülerden korkmayan, çocuklarına, geleceğe modern bir hamle gibi algılatanların modernlik anlayışlarına bu millet sandıkta her seçimde haklı olarak cevap veriyor.

Sizi seçimde onlar kurtarsın diye.

Bakın, masum insanın başının içindeki cevheri bulamayanların dışındaki cemberi tehlike görmeleri, camiye gidiyor, kravat takmıyor, kuran okuyor, sakal bırakıyor , içki içmiyor, kumar oynamıyor, zamparalık yapmıyor diye adına bilmem ne koyanların hergün eridiğini  gün geçtikce herkes görecek..

Ben siyaseti yada bir partiyi değil, ki benim fikrimde zikrimde belli Allah’a şükür. Ben, on üç yıl beraber olduğum, her zaman insanlıklarından gurur duydugum İmam Hatip lisesi ögrencilerine yapılan muameleyi inanın nefretle kınıyorum. Onlar okumalı, “polis, asker, hakim, savcı, vekil” olmalı..Onların çileli yolu, zor okul hayatları var.

Bugün onbinlerce askeri şehi etmiş çocuk katillerine açılım planlaması  getrirenlerin, gümrüklerdeki yosuzlukları  birkaç insan kellesi ile örtenlerin, insanları balta ile doğrayan sözde Hizbullahcıları serbest bırakanların bulundugu yerden bakanların muhalefet sesi, bu tarafta imam Hatiplilere yö dönünce bir titreme ile uyanıyorlar…Allah, Allah..

Benim üzüldüğüm, bu insanların yıllarca yanında olması gereken, cumhuriyeti kurduğunu iddia edenlerin, bırakın yanında olmayı o insanlara yapmadıkları haksızlıkların kalmadığı.

Demekki onlarda, açık gezmeli, küpe takmalı mini giymeli saçlarını reng reng boyamalı, repci yada punkcumu olmalıda size kendilerini kabul ettirebilmeliler?

Yemin ediyorum, ben bu insanların içindeyim. Ne kadar bu insanlara zıt gidiyorsunuz o kadar  halkı kaybediyosunuz..

Bunu derken size yada başka bir fikre art niyetim yok. Ben İmam Hatiplilere karşı oluşan nefrete bakıyorum. O kadar kaçak İpek yolları varken, haksız yere zenginler yaratılırken, secdeler  sahte yüzlerin alın kirleri ile simsiyah olurken, siz ne ile uğraşıyorsunuz?

Sizler bu  cumhuriyeti kuran partinin bugünkü temsilcisi olan değerli isimlersiniz..

Bende buna şaşırıyorum ya.