Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

YEMİN EDİYORUM ONURSUZ, İLKESİZ OLMADIK.

 

Bir görev aldık, gece gündüz  çok çalıştık. Yemin ediyorum, yalandan, talandan, ucuz işlerden medet ummadık. İlkesiz olanlar zaten yalan söyler, o tip insanlarla zaten  çalışmadık. Hele arkadan, içten pazarlıklı  sinsi, kindar, aciz insanlarla bir yıldan beri asla olmadık. Bize yönetim ne demişse onu fazlası ile yaptık. Yapmadılar derse birisi, yukarda Allah var, o nasıl çalıştığımızı biliyor zaten…
 
Yönetime, emanet edilen sporculara vefasız olmadık, vefasız insan kişiliksiz, silik insandır, o insanlarla bırakın olmayı yanlarında bile duranlardan olmadık. Çünkü biz sıradan isanlar gibi değil, asil insanlar gibi, hamal  olduk çaıştık..Öğrencinin dersleri , aile sorunları, antrenör sorunları, işleri , garibanlıkları ile kafamızı yorduk.
 
Parayı  değil, Ordu sporun geleceği olan alt yapının uzun vade ne olması  lazımın planlaması ile, raporu ile kafa yorduk.Çalışan herkes buna şahit..
 
Ben çalıştığım arkadaşlarımdan mertlik, dürüstlük, sabır, hürmet ve samimiyet gördüm. Bazı arkadaşlarla yollar ayrıldı, onun adresi ise yukardaki yönetimin sorumlu birimleri idi. Onlar alt yapıdan bildi. Yalnıştı. Biz içmediğimiz, içimizdeki olmayan alkol gibi  bağlandık oraya, tesislerin zevkle yapımında olduk, yapılışındaki o heyacanı yaşadık, hamal olduk çalıştık..
 
Bir yerde okudum, bir mum ışıgı ile diğer mumu yakarsa ışıgından ne kaybeder, diyordu..Biz kazandık.İçinde ise gönül rahatlığı içinde hergün oturduk..Çünkü  yıllarca hayal edilen alt yapı tesisi ile planlanmış onca işi yapacaktık.Bu konuda iki isim bize çok yardım etti. “E.B. ve T. T”..Bizi bir an yalnız bırakmadılar, üst yapı ile köprü oldular çok sorunu çözdüler. Birbirimizin ışığı olduk, yolumuzu aydınlattık.
 
Ekip olmak bu işte.
 
Bazıları  diyor ki;” niye bizim çocuklarımız oynamıyor, çıkmıyor, oyuncumu yok” gibi sözler.
Bu bizleri üzüyor. Orası profosyonel kulüp, hocası  ne derse o, yönetimde diretmezse, istediği oyuncu ile çalışır, alt yapıdakilerde tekrar alta.
 
Bunu yazmamdaki sebeb, ıdşarda diyorlarya,” şu sebeb” hayır, yönetimde bizim çalışmamızı biliyor. Asla yanlış yapmadık, ihanet noktasında olmadık, yönetiminde boynunu yere komadık..Rahatız, eminiz, huzurluyuz.
 
Biz ordan gelen Ordusporluyuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar