İZLİYORUM

İZLİYORUM

Çocuk ve veli arasında olmayı kimsede fazla istemez. Ama geçekte ortada. Ordu ilinde yavaş yavaş biten, yetişmeyen bir meyve var. Oda sporcu. Ağaçları kurumak üzere. İyi bahçıvanlarda olmayınca etrafta, az sayıdakiler ile de iş buraya kadar. Zayıf takı

İZLİYORUM
 
Mustafa KÖKSAL
 
Sokaklarda, mahalle aralarında, kötü arsalarda, okul önlerinde, tribünde, duru gölde idmanlarda. Yüzlerce sporcu var, futbolcu yok. Anlamsız bir yer çekimimi oldu da bizim mi haberimiz yok, gece sporcuları uzaydan gelenler aldı da orada mı birikim içindeler?
 
Aklın işi değil.
 
Bu kadar mı boş bahçe olur. Çerezlik olsa da sporcu olmaz. İyi kalite bir isim olmaz. Çalıştığının ne olduğunun farkında olmaz. Hepsimi büyükleri gibi akranları gibi kutu peşindeler. Bu kadarı da çok fazla, inanılmaz bir kara delik bu sporcuları aldı ve hepsini mi aşağıdaki başka dünyalara attı?
 
Deli gibi bir cümle kurmuş olsam da, saçmalasam da kafamdaki soruların; her mahallede , okul bahçelerinde yada sahadaki gençlerde bulunacağı da yok. Herkes bir şeyin peşinde, çalışmada, idmanlarda ama sahadaki futbol değil…
 
Bambaşka orta oyunu.
 
Menajerler, spor adamları, antrenörler bile bu kadar tarlanın boş olduğu hasat ın azlığı ve kalite eksikliğini ilk kez değil on yıldır çok kez yaşamışlardır. Yoksa, kuraksa tarla, bahçe, arsa oradan su fazla çıkmaz. Falancı takımda şu var orada bu var, var olmayı sağlamaz. Kocaman Ordu ilinde üç beş isimle futbolun kurtuluşu olmaz.
 
Derim hep, herkesin Ordu spor alt yapısına doğru koşarak gelmeleri de, amatörlere vurulan ve onları gün geçtikçe güçsüzleştiren etkendir. İlla da Ordu spor niye bile deme şansımız yok.
 
Çocuk ve veli arasında olmayı kimsede fazla istemez. Ama geçekte ortada. Ordu ilinde yavaş yavaş biten, yetişmeyen bir meyve var. Oda sporcu. Ağaçları kurumak üzere.
 
İyi bahçıvanlarda olmayınca etrafta, az sayıdakiler ile de iş buraya kadar. Zayıf takımlar, kötüden öte oyuncular oldukca, kimsenin yapacagı hokus pokusta işe yaramaz…
 
Zor…..
 
İzlesek ne olacak ki. İzlenen yerler bomboş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum