Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

KORKU ÜLKESİ OLMUŞUZ

KORKU ÜLKESİ OLMUŞUZ

Sevgi nerde…?

Sadakat, saygı, arkadaşlık ve azda bulunsa dostluklar?

Her şeyden kuşku duyan toplum olduk.

Dün karşısında saygı ile durduklarımızın bugün haklı yada haksız yatacağı 20 yılları duyunca, adalet denen güven duymamız gereken kutsal çatının;” kin, nefret, geçmişteki yanlışlar üzerinden verdikleri yada bakanlığın istekleri ile vermeyi düşünmedikleri günahın içine girdikleri” bir yerde, korkan insana nasıl bakmamız gerekir ise o şekilde bakmalıyız.

Etrafımızdaki Müslüman sandığımız ama aslında alakası olmayan insanların elleri ile yöneltilen ülkelerin kan gölüne dönmüş halleri, nerde öldürüleceğini bilmediğimiz şehir kavramı,  her gün boğazı kesilen eşleri ile dolan ülkemiz, koruyamadığımız erlerimiz, savcı, hakimlerimiz, öğretmem ve  vatandaşlarımızın olduğu yerde korku asla son bulmayacak.

İnanç bitti.

Şimdide, kocaman ülkenin başbakanını, Mit ini, vekillerini pisliğin, vampirin, caninin bile adına saygısızlık edeceğim APO ile ve onun kurduğu ölüm timi ile görüşmeli sözleri bu ülkenin insanlarına yapılmış en büyük hakaret ve millet kavramının bittiği anlardır.

Her gün yalan, dolanın en tepemizde gezdiği  ülkede olmak, zam yağmurundan bıkmışları oynamak, lüks içinde yaşayıp bize yol gösteren yeteneksiz bakanlara muhtaç bırakılmak için ne günah işledik?

Bunların yanlışları ile sırtı nasır tutmuş bu millet dayanırda, ülkenin bölünme korkusu, işte onun için ne ilaç var nede cevabının verileceği an.

Korkularımız 80 öncesinden daha çok. Bu insanlar eskiden düşmanı kim bilirdi. Şimdi düşman nerde, he yer demi onu bilemiyor. Korku imparatorluğu içinde yaşamaya gayret ediyor.

Sevgisiz, saygısız ve yalnız.


 

PUAN ALDIK

Ki,  bu Ordu spor takımı ve Cuper in  sahaya sürdüğü oyun sistemindeki sporcu kadrosu, güç, istek ,arzulu oyunlarını İ.B.B. maçın da ilk yarı sahada göstermiş  olsa da ikinci yarı on kişilik takıma karşı adeta yoktu, buda ister istemez ilk devre atamadığımızla kalmamıza ve İstanbul dan bir puanla dönmemize vesile oldu, yazıkta oldu.

Defans iyi idi, ama ilerde iyi sporcu olacak olan, Atilla ın bir anlık taymink hatası ile yediğimiz gole, 3 dakika sonra cevap vermemi harika idi. Birde Ali Çamdalı ın orta sahada olması takımı biraz daha öne çıkarmış, işte o forvetleri de, kanatları da rahatlatacak sistem.

İbrahim Kaş ta tecrübesi ile Ordu spor a çok şey katacağını gösterdi, ama bildiğimiz İbrahim i biraz bekleyeceğiz.

Ordu spor takımı İstanbul dan nağmağlup döndü. Haftaya Galatasaray maçı var, süper bir takıma karşı oynayacağız. Geçen sezonki maçıda düşünürsek, atamayana atarlar olmasın bu sezon. Yenemezsen de yenilme ve puan al. Ordu spor takımı  toplayacağı her puan ile hedefine gidecektir. İstekli arzulu çok koşan bir takımın alamayacağı puan olamaz.

O yüzden geçen hafta bomboş öksüz  çocuklar gibi kalan tribünlerin bu maçta dolması, Ordu spor gişelerinde taraftarını bekleyen kombinelerinde alınmasını bekler her Ordu sporlu.

Sonra destek olanda olmayanda bu takım iyi olursa bu Ordu ilinde daha iyi işleri yapar durumda olacak. Esnafı da, insanı da. Ordu spor süper ligde bir elçi. Herkes gelecek buraya, büyüğü de küçüğü de. Ekonomik ve siyasi her ayak burada bizimle ister istemez yüz göz olacak, O yüzden Ordu spor güçlü olmalı, Ordu insanı ve iş adamlarının destekleri ile.

Haftaya Galatasaray maçı. Doldurun tribünleri, lütfen.

Bu maçın seyri de, sporcularımızın Galatasaray gibi bir maça olan hırsıda çok seyre doyum olur. Bırakın ekrandan izlemeyi de, stad ta canlı ve heyecanı üst düzey izle.

Değmez mi?



Önceki ve Sonraki Yazılar