Ordunun Turizm Güzergahı
ELMAS, 4 binin üzerinde turizm tabelası yapma çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında, özellikle devlet karayolu kenarında büyük ölçekli 20 ye yakın turizm değerine dikkat çekmek amaçlı 30a yakın totem bulunuyor. Ünye sahilinden Gülyalıya kadar değ
Turizmde bölge potansiyelinin hareke geçirilmesine yönelik mali destek programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) ve Ordu İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Aklın Yolu Birdir” projesi kapsamında alternatif turizm güzergahlarının belirlenmesi ve turizm güzergahları rehberleri hazırlanması amacıyla toplantı yapıldı.
Ordunun Turizm Güzergahı
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener KAYA, Yeşilce Belde Belediye Başkanı Feyzi ÜNAL, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Eyüp ELMAS, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı ve Uzmanı Ersin DEMİREL, Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentelerinin temsilcileri katıldı.
Toplantı, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Eyüp ELMAS’ın konuşmasıyla başladı. Eyüp ELMAS, “Aklın Yolu Birdir” projesi’nin, 1 milyon 90 Bin TL bütçesi ile DOKA’nın Turizm Altyapı Hibe Programı kapsamında verdiği en büyük desteği alan proje olduğunu söyledi.
Projede 4 temel faaliyet olduğunu anlatan Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Eyüp ELMAS, “4 binin üzerinde turizm tabelası yapma çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında, özellikle devlet karayolu kenarında büyük ölçekli 20’ ye yakın turizm değerine dikkat çekmek amaçlı 30’a yakın totem bulunuyor. Ünye sahilinden Gülyalı’ya kadar değişik tasarımların yer alacağı totem çalışmalarımız da sürüyor” dedi.
“Aklın Yolu Birdir” projesinin 18 aylık bir proje olduğunu ve yıl sonunda tamamlanacağını belirten Eyüp ELMAS, projenin ihalesinin de yapıldığını ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı ve Uzmanı Ersin DEMİREL, Ordu bölgesinde yapılacak çalışmaya göre yürüyüş yollarının rotaları, kısa, orta ve uzun mesafeli olarak belirlenerek, gerekli işaret ve levha çalışmalarının yapılacağını, yürüyüş yolları ile ilgili kitapçık ve dokümanlar hazırlanarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtımın gerçekleştirileceğini anlattı.
Turizmin en önemli noktalarından birisinin reklam ve tanıtım olduğuna dikkat çeken Ersin DEMİREL, ”Bölgede ne kadar çok ürün çeşitliliği sağlayabilirsek, o kadar çok sirkülasyon olur ve gelen turistleri de uzun süre tutma imkanına sahip oluruz” diye konuştu.
Yürüyüş yolları rotalarının belirlenirken dikkat edilen hususlar konusuna da açıklık getiren Ersin DEMİREL, "Yürüyüş yolu doğa-tarih ve kültürel zenginlikleri insanlarla buluşturmalı. Geçtiği yerlerdeki farklı yaşam kültürlerini gösterebilmeli. Geçtiği bölgedeki yerel halkın ekonomik kalkınmasına katkı sağlamalı ki, doğal ve tarihi güzelliklerin korunarak devamlılığı sağlanabilsin." dedi.
Alternatif turizmin gelişmesinde, alternatif turizm rehberinin oluşturulmasında, turistik ve kültürel değerlerin tespit edilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda katılımcıların görüş ve önerileri de alındı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.