Dikkat !Tarımda hibe başvurusu bitiyor
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine dair hibe programın usul ve esaslarını belirleyen Tebliğ yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine dair hibe programın usul ve esaslarını belirleyen Tebliğ yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesine dair hibe programından yararlanmak amacıyla yatırım yapmak üzere proje hazırlayarak İl Tarım Müdürlüğüne müracaat edecek kişilerin; tarım-hayvancılık ve su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırım tesisleri ile alternatif enerji kaynakları kullanılan seraların yapımına yönelik yatırımlar için % 50; Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve Sulama Kooperatiflerince mevcut sulama sistemlerinin basınçlı sulama sistemine dönüştürülmesine yönelik yatırımlar için ise % 75 oranında hibe desteği sağlanmaktadır.
Hibe programı kapsamındaki yatırım konularında proje başvurusu yaparak hibeden yararlanmak isteyen yatırımcıların, 29 Nisan 2008 tarihinden başlayan başvurular 31 Temmuz 2008 de son buluyor.
Katılımcılar için başvuru koşulları söyle:
a--Ekonomik Yatırımlar.
1- Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı,
2- Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar,
3-Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar,
4-Tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan ( Örneğin fındıkta kırım işlemi gibi ) sert kabuklu meyvelerin ikincil işlenmesine ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleri.
b- Basınçlı Sulama Sistemi Yatırımları.
a) Kamu kurumlarınca yapılmış mevcut sulama tesislerinin basınçlı sulama tesislerine dönüştürülmesine yönelik yatırımlar desteklenecektir. Ekonomik yatırımlar için başvuru yapacak kişi ve kuruluşlar :
1- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olan gerçek kişiler (çiftçiler),
2- Kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirketler ve bunların ortaklıkları
3- 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş olan Vakıflar,
4- Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst örgütleri, Şirketler, Vakıflar, Tarımsal Amaçlı Kooperatifler ve Birliklerin proje başvurusu yapabilmeleri için kuruluş tüzüklerinde başvuru konusu yer almalı ve bu kurumlar ilgili kurullarından yetki almalıdır.
Ekonomik yatırımın hibe desteği kapsamındaki tutarının % 50'si Proje Sahibi tarafından, % 50'si ise hibe desteği olarak karşılanacaktır.
Bireysel başvurular için hibeye esas proje tutarı en fazla 100.000 YTL, hibe miktarı ise bunun yarısı olan 50.000 YTL.;
Şirket, Kooperatif ve Vakıf gibi grup başvurularında ise hibeye esas proje tutarı 500.000 YTL., hibe miktarı ise en fazla 250.000 YTL'dır.
Ayrıca Basınçlı Sulama Sistemi Yatırımları için başvuru yapacak kuruluşlar : Mevcut sulama tesislerinin basınçlı toplu sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik yatırım konularına Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri başvurabilir. Basınçlı sulama sistemi yatırım konuları, kamu kurumlarınca yapılmış mevcut sulama tesislerinin basınçlı sulama tesislerine dönüştürüldüğü, toplu basınçlı sulama tesisi yatırımlarına yönelik proje başvurularını kapsamaktadır. Yatırımın hibe desteği kapsamındaki tutarının % 25'i proje sahibi, % 75'i ise hibe desteği olarak karşılanacaktır.
Bu başvurularda hibeye esas proje üst sınırı 500.000 YTL olmak kaydıyla en fazla 375.000 YTL hibe desteği verilmektedir.
Yatırım Süresi: Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine dair hibe programından yararlanmak üzere başvuru yapan ve başvuruları uygun görülerek hibe sözleşmesi imzalayan yatırımcıların proje faaliyetlerini Hibe Sözleşmesinden itibaren 18 ayda tamamlanmak zorundadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.