İLÇELERDEKİ 34 ÜRETİCİYE TOPLAM 7 BİN 225 ADET FİDAN DESTEĞİ VERİLDİ 24 DEKAR KAPAMA ARONYA BAHÇESİ OLUŞTURULDU.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, tarımsal ekonomik gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla uygulanan “Aronya Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilk olarak 2020 yılında üreticilere dağıtımına
İLÇELERDEKİ 34 ÜRETİCİYE TOPLAM 7 BİN 225 ADET FİDAN DESTEĞİ VERİLDİ 24 DEKAR KAPAMA ARONYA BAHÇESİ OLUŞTURULDU.
Ordu büyükşehir belediyesi basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada ; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımsal ekonomik gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile dağıtılan ve yüksek fiyatlardan alıcı bulan aronyaüreticilerin de yüzünü güldürdü. Ordu’da aronya üretiminin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında üreticilere bugüne kadar 7 bin 225 adet fidan desteği verildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, tarımsal ekonomik gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla uygulanan “Aronya Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilk olarak 2020 yılında üreticilere dağıtımına başlanan aronya fidanları meyvelerini verdi.
Büyükşehir Belediyesi’nce 2020-2022 yılları arasında, Altınordu, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerindeki 34 üreticiye toplam 7 bin 225 adet fidan desteği verildi. 24 dekar kapama aronya bahçesi oluşturuldu.
Yüksek fiyatlardan alıcı bulan, C vitamini ve antioksidan kaynağı olan aronya, kandaki kolestrol oranını dengeleyici rol oynayarak kan pıhtılaşmasını önlüyor, kanser hastalığını tedavi edici özelliği olduğu biliniyor. Aronya taze meyve olarak tüketiminin yanında meyve suyu, pasta, dondurma, çikolata, baharat, reçel, çay, kozmetik ve ilaç sanayisinde ham madde olarak da kullanılıyor, denildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.