AB Projesi 15 Şubat'ta
AB projesi kapsamında yürütülen ve daha önce İspanya, Finlandiye ve Almanyada gerçekleşen toplantılarda Ordu Belediyesi temsilcileri de görev almış, projenin 4. toplantısının Türkiyede (Ordu ili) yapılması kararlaştırılmıştı.
AB Projesi 15 Şubat'ta
AB projesi kapsamında yürütülen ve daha önce İspanya, Finlandiye ve Almanya"da gerçekleşen toplantılarda Ordu Belediyesi temsilcileri de görev almış, projenin 4. toplantısının Türkiye"de (Ordu ili) yapılması kararlaştırılmıştı.
15-16.Şubat.2010 tarihlerinde yapılacak olan toplantıya projenin uygulama ortakları olan Ordu Belediyesi, Porsqrunn/Norveç Belediyesi, Valkeaokski/Finlandiya Belediyesi, Bajo Guadalquivir/İspanya Belediyeler Birliği, Burgenlandkreis Eyaleti Belediyeler Birliğinden toplam 26 kişi katılacak.
Program kapsamında Ordu Belediyesi ve Ordu Belediyesinin çeşitli birimlerinin de gezdirileceği iki günlük çalışmada, ilimizin tarihi ve turistik yerleri de katılımcılara tanıtılacak.
Belediyeden yapılan acıklamada, 2010 yılının sonuna kadar sürecek olan bu proje sonunda kamu yönetimi sürekli eğitimi konusunda sistem, yöntem ve sertifikasyon da ortak bir yaklaşım ortaya çıkacak ve ortaklar tarafından kamu yararına kendi bölgelerinde uygulanmaya başlanacak ve ülke genelinde yayılması sağlanacaktır denildi. Açıklamada devamla "Ülkemizde AB fonlarının dağıtım oranlarına bakıldığında yapılan proje başvurularının %14 ünü Belediyeler yapmış olmasına rağmen, fonların %34 ünü de Belediyelerin aldığını belirterek, Ordu Belediyesinin de ülkemizdeki Belediyelerin aldığı AB hibe fonlarının %33 ünü, ülke genelinde dağıtılan hibe fonlarının ise %11 ini alarak listede l.sırada olduğunu belirtilirken
Halkın hizmetinde olan kurumların halk için sağladığı hizmetlerden biri de eğitim hizmetidir. Bu hizmet kurumlar tarafından kendisinin belirlediği program, müfredat ve branşlara göre ortaöğrenim ve yüksek öğrenim dönemlerinde sağlanmaktadır.
Bu eğitim kurumlarından belli bir branşta eğitim almış bireyler yaşamlarının ve mesleklerinin ilerleyen dönemlerinde yeni ve ek branş ve konularda eğitim ihtiyacı duymaktadırlar.
İşte bu noktada halka hizmet etmek konusunda en yakın kurum olan yerel yönetimler ülkelerin gelişim kilidi olan bireylerin bu taleplerini yerine getirmek durumunda kalabilirler ya da bu hizmeti sağlamak isteyebilirler.
Bu güne kadar proje ortakları kendi faaliyet bölgelerinde bu konuda çeşitli çalışmalar yapmışlar ve yapmaya devam etmektedirler.
Örneğin Ordu Belediyesi bu kapsamda konservatuar kurarak çok başarılı sanatsal eğitimler vermektedir. Diğer ortak belediyelerde ise daha farklı alanlarda eğitimler sunulmakta ve çeşitli başarılar elde edilmektedir.
Ancak hala AB topluluğunda ve AB ye aday ülkelerde okul sonrası eğitim hizmetleri ile ilgili sistem, yöntem ve sertifikasyon konusunda ortak bir görüş ve uygulama ortaya konamamıştır.
Proje Ortakları, 2 yıl sürecek bu proje ile kendi bölgelerinde uyguladıkları kamu yararına ve okul sonrası eğitimler ile ilgili deneyimlerini diğer ortakları ile paylaşacaklardır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.