“Aldanmayın, az öz konuşun”

“Aldanmayın, az öz konuşun”

Resmen hile ve desise ile dolandırılıyorsunuz. Yapacak bir şeyde yok. Çünkü işi yasal kılıfına uydurmuşlar. Elinizde tarife ile ilgili bir sözleşme yok. Bir mesaj atıp o tarifeden bu tarifeye geçiyorsunuz.

“Aldanmayın, az öz konuşun”

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa GÖKTAŞ cep operatörlerinin ardı ardına birbirleri ile kıyasıya yarış içinde tarife uygulamalarının sonucu vatandaştan aşırı derecede şikâyet geldiğini ve ortak özelliğin ise madden mağdur oldukları hususunun altını çizerek şunları söyledi.

Göktaş : “Değerli insanlarımız, her zaman diyoruz ki, Ticaret hayatında kimse kazanmadığı bir işi yapmaz. Siz cafcaflı, cancanlı reklâmlara aldanmayın. Ünlü insanların rol aldığı reklâmlara da kanmayın. Aklınıza rahmetli Kemal Sunal ile Allah selamet versin Şener Şen ve o arkadaşların yaptığı ve oynadığı filmler gelsin. Resmen hile ve desise ile dolandırılıyorsunuz. Yapacak bir şeyde yok. Çünkü işi yasal kılıfına uydurmuşlar. Elinizde tarife ile ilgili bir sözleşme yok. Bir mesaj atıp o tarifeden bu tarifeye geçiyorsunuz. Yâda o operatörden öbürüne. Bunlara hiç gerek yok. Eğer kesenizi düşünüyorsanız, eğer kendi çıkarlarınızı gözetiyorsanız lütfen telefonda az ve öz konuşun. Acil işler için kullanın. Saatlerce, dakikalarca telefonda kalmayın. Hem paranız gider. Hem ömrünüz gider. Bakın tekrar ediyorum. Sağlığınızla da oynuyorsunuz” dedi.

Göktaş: “Değerli insanlarımız, Ağustos 2009 daha bitmedi. Bu tarifeler yüzünden ve kontür aldatmacaları tuzağından dolayı yurt geneli 17 bin 8 yüz 54 başvuru aldık. İnanın mail kutumuz doluyor ve inanın bunlara cevap vermekte zorlanır olduk. Herkesin derdi aynı. Şu kadar dediler ama daha süre dolmadı konturlarım gitti. Yâda daha s6 dakika olmuş faturam güncellemesinden örgendim faturam şu kadar olmuş. Birçok başvuru böyle. Arkadaşlar siz şimdi işin sadece maddi boyutundasınız. Sağlığınızı hiç düşünmüyorsunuz. Oysa sağlığınız elden gidiyor. Telefon acil ihtiyaçlar içindir. Çok acil değilse kullanmayınız. Kullandığınızda ise kısa az ve öz konuşunuz. Lütfen. Telefonun yaydığı elektromanyetik sinyaller beyninizi mahvediyor. Kulaklık ile konuşan çok az. Öyle bile olsa az öz konuşun. Telefon çalmadan kulaklığı kulağınıza da takmayın. Özellikle Bluetooth özellikli kulaklıklarda dikkat edin. Bluetooth özelliğini açtıktan sonra kulaklığı kullandığınız otomobilde kulağınıza takıp seyir halinde gidiyorsunuz. Saatlerce kulakta. Düşünün o da şarzlı ve ondada sinyaller veriliyor. Lütfen dikkatli kullanın. Sağlıklı yaşamınızla, geleceğinizle oynuyorsunuz. Farkında değilsiniz” dedi.

Göktaş: “Tüketicilerimiz ellerinde tarife ile ilgili sözleşme varsa, yâda operatöre geçerken ellerinde yazılı sözleşmeleri varsa ve haksızlığa uğradıklarını gelen fatura yâda uygulama ile anlamışlarsa vakit kaybetmeden ellerindeki sözleşmeler ile ve faturalar ile bulundukları ilde tüketici hakem heyete gitsinler. Burası il sanayi ticaret müdürlüklerindedir. Eğer ilçe ise bulundukları yer o zaman aynı heyet Kaymakamlıkta bulunmaktadır. Yine tüm büyük kentlerde Tüketici mahkemeleri mevcuttur. Yok, ise hukuk mahkemeleri bakar. Çekinmeden haklarını arasınlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.