Av TEVFİK KARABULUT: GÜNE BİR KAÇ SÖZ

Av TEVFİK KARABULUT: GÜNE BİR KAÇ SÖZ

SÖZ 1.Bilindiği üzere yabancılara toprak satışı 1934 yılında çıkarılan 2644 sayılı Tapu kanununun 35 .maddesinde yapılan düzenleme ile yapılabiliyordu.Burada da ,karşılıklılık ve belli kısıtlamalara uyma gibi şartlar vardı.Mesela köy arazilerinde

GÜNE BİR KAÇ SÖZ


Av Tevfik KARABULUT

SÖZ 1.Bilindiği üzere yabancılara toprak satışı 1934 yılında çıkarılan 2644 sayılı Tapu kanununun 35 .maddesinde yapılan düzenleme ile yapılabiliyordu.Burada da ,karşılıklılık ve belli kısıtlamalara uyma gibi şartlar vardı.Mesela köy arazlerinde yabancılara toprak satılmıyordu.Stratejik yerlerde satış mümkün değildi.vs.


Bu arada ifade edelim .2002 öncesi dönemde yabancılara toplam 20.843 taşınmaz satılmış olup bunların toplam alanı yaklaşık 11 milyon 961 bin m2 dir.
Bu kanun 2002 sonrası yapılan bir çok değişiklik ve yeni yapılan yasal düzenlemelerle bir çok değişikliğe uğradı ve yabancıların Türkiye'de mülk alışı ile ilgili kurallar esnetildi.


SÖZ 2 :Gelelim 2002 sonrasına .Değişik dönemlerde verilen soru önergeleri sonrası yapılan resmi açıklamalarla görüyoruz ki ;
Daha yüksek rakamlar ifade edenler de var ama biz makul olanları ifade edelim.Buna göre; 2002 ile 2023 arası dönemde yabancılara satılan toplam toprak miktarı 93 milyon m2.dir. Sonrasında 2022 -2023 arası bir yılda satılan toprak miktarı 8 milyon 338 bin 976 m2.olup resmi ifadelere göre 190 küsur ülkenin vatandaşları bizden toprak almış.


SÖZ 3: Eee bir de işin daire-mesken tarafı var.
Yine resmi rakamlara göre 2012 ile 2023 yılları arasında yabancılara satılan toplam konut sayısı 357.343 .Öncesi ve sonrasını henüz bilmiyoruz.


SÖZ 4 :İşin ilginç tarafı da şu .400 bir dolar değerinde mülk veya daire alana da vatandaşlık veriyoruz. Yine açıklanan rakamlara göre sadece 2018 ile 2021 arası 3 yıllık dönemde bu yolla 19.630 kişi TC vatandaşı olmuş. Aslında mülk alımı yoluyla vatandaşlık başka ülkelerde de var ama elin oğlu en az 5 yıl bekletiyor bir de yedi sülalesini araştırıyor. Hele bazıları vatandaşlık yemini yaptırıyor.Biz de de maşallah parayı veren (hülle ile vermiş gibi olanlar olduğunu da öğreniyoruz o ayrı mesele) vatandaşlığı kapıyor.sonra bir bakıyoruz ki bunların bir kısmı karışık adamlar vs.


SÖZ 5:Diyeceksiniz ki. Eeee ne olmuş yani. Yok be agam olur mu heç. Ülkemizde halen bulunan ve gitmeye pek de niyeti olmayan 12-13 milyon yabancıdan da bir şey olmaz zaten.


Beyler bayanlar .
Bu ülke bizim ve şahsen benim gidecek başka yerim yok.
Lütfen biraz dikkat


Elbette bir şeyler yapalım.

Dünyaya kapalı yaşamayalım Ama ölçü ve ayarı kaçırmayalım.

Elin ABD lisi,İngiliz'i,Fransız'ı,Alman'ı,İsrail'i nasıl yapıyor diye bir bakalım mesela.


320 milyonluk ABD ülkesindeki 3.5 milyon mülteciye bile fazla deyip Meksika sınırına duvar yaparken,

AB ülkeleri mülteci gelmesin diye bizi ekonomik zorluklarımızı da tehdit unsuru olarak kullanarak Geri Kabul Anlaşmasına zorlarken biz de birazcık " bi dakka beyler " diyelim.


Biliyorum bazı dostlar ,"yahu sen de amma paranoyak oldun" diyecekler ama varsın desinler be birader.
Düşünenlere selam olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.