Aylık Asayiş Toplantısı Yapıldı

Aylık Asayiş Toplantısı Yapıldı

Ocak ve Şubat/2011 ayları içerisinde, il genelinde meydana gelen asayişe müessir olayların, kaçakçılık, çevre suçları, mali, narkotik, organize ve bilişim suçlarının ve trafik olaylarının değerlendirildiği, güvenlik yönünden alınması gereken tedbirlerin g

 

Aylık Asayiş Toplantısı Yapıldı

 

İl’in genel asayiş, kaçakçılık, çevre suçları, mali, narkotik, organize ve bilişim suçları, trafik ve genel güvenliğine ilişkin konularının görüşüldüğü ve alınması gereken tedbirlerin kararlaştırıldığı aylık ‘Asayiş Değerlendirme Toplantısı’, Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında yapıldı. 



İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü, MİT Müdürü, Sahil Güvenlik Komutanı ve İlçe Kaymakamları katıldı.

Ocak ve Şubat/2011 ayları içerisinde, il genelinde meydana gelen asayişe müessir olayların, kaçakçılık, çevre suçları, mali, narkotik, organize ve bilişim suçlarının ve trafik olaylarının değerlendirildiği, güvenlik yönünden alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerince, il’in genel asayiş ve güvenlik durumu hakkında Vali Orhan DÜZGÜN’e ve toplantıya katılanlara bilgi verildi.

Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik yetkililerinin toplantıda yaptığı açıklamalarda;

 

il genelinde, geçen yılın aynı aylarına oranla asayiş olaylarında, mali, narkotik, organize ve bilişim suçlarında azalış olduğu, trafik kazalarında ise bir artışın olduğu, asayiş olayları içerisinde mal varlığına karşı, topluma karşı ve devlete karşı işlenen suçlarda azalma olduğu, kişilere karşı işlenen suçlarda ise artış olduğunun gözlendiği,

 

dönem içerisinde mali suçlara yönelik 16, narkotik suçlara yönelik 5, organize suçlara yönelik 2 operasyon yapıldığı, bu operasyonlarda suça karıştığı belirlenen 51 kişinin yakalandığı ve adli makamlara sevk edildiği, Emniyet ve jandarma bölgesinde yapılan kontrol ve denetim uygulamalarında adli suçlardan aranan 89 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği, dönem içerisinde 31.110 aracın kontrol edildiği ve kurallara uygun olmayan 5.728 araç sürücüsüne 938.886 TL para cezası kesildiği, 743 aracın da trafikten men ifade edildiği, belirtildi. Sahil Güvenlik Komutanlığınca da, Ocak ve Şubat/2011 ayları içerisinde 168 saat kontrol ve denetim görevi ifade edildiği, 61 balıkçı teknesinin kontrol edildiği, 24 adet ticari gemiye telsiz sorgulaması yapıldığı, yasa dışı avcılık yapan 3 kişiye 18.756 TL. idari para cezası uygulandığı, denizi kirlettiği tespit edilen 1 kişiye de 6.377 TL. para cezası uygulandığı, belirtildi.

Toplantıda, bir önceki toplantıda alınan kararların uygulamaları da gözden geçirilerek, toplantı dönemi içerisinde meydana gelen olayların değerlendirilmesi yapıldı. Ayrıca, Mart/2011 ayı içerisinde İl’in genel güvenliğine ve asayişine yönelik alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Orhan DÜZGÜN, bahar aylarına girilmesiyle birlikte muhtemel terör olaylarına karşı ve 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde yapılmasını sağlamak için güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi. Vali Orhan DÜZGÜN, “Özellikle önümüzdeki 4 aylık süre hassas bir dönem. Hem seçim öncesi siyasi parti temsilcilerinin ilçelerde, beldelerde ve il merkezimizde gerçekleştirecekleri toplantılar ve mitingler, hem de terör örgütünün muhtemel eylemlerine karşı biraz daha hassas olmamız gerekiyor. Onun için bu önümüzdeki 4 aylık süre içerisinde toplantılarımızı belli aralıklarla devam ettireceğiz. İl merkezinden sonra bazı ilçelerimize de Mobese kurma çalışmalarını başlattık. Bunları da en kısa sürede faaliyete geçirmeliyiz.” dedi.

Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nın ardından Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(KGYS) Merkezi’nde Mobese uygulamalarıyla ilgili güvenlik birimlerinin yetkililerine ve ilçe kaymakamlarına bilgi verildi. KGYS Merkezi yetkililerince verilen bilgide; Merkez ilçede 18 ayrı noktada 37 kamera ile kayıt yapıldığı, Mobese sisteminin kurulduğu günden buyana, Mobese görüntülerine göre 200 olaya anında müdahale edildiğini, adli makamlarca 70 olayın aydınlatılması için Mobese görüntülerinden yararlanıldığını, 8 Ocak 2011 tarihinde hizmete giren Plaka Tanıma Sistemi’nin şehri 3 ayrı giriş noktasında yer alan 12 kamera ile uygulandığını, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı veri tabanına kayıtlı olan sorunlu araçların şehir geçişlerinde sistem sayesinde hemen tespit edildiğini, günde yaklaşık 43.000 aracın plaka taraması yapıldığını, bugüne kadar 2.200.000’in üzerindeki aracın plakasının tarandığını, 4.000 sorunlu aracın tespit edildiğini, bunlardan 270 tanesinin bağlandığını, belirttiler. Mobese sistemini kuran firma yetkilisi de Türkiye’de ilk defa HD kamera sisteminin Ordu’da kullanıldığını belirterek, “Şu anda Türkiye’deki Mobese sistemleri içinde en net, en kaliteli görüntüyü Ordu’daki Mobese sistemi sağlıyor” diye konuştu. 

Vali Orhan DÜZGÜN, Asayiş Değerlendirme Toplantısı ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(KGYS) Merkezi’nde Mobese uygulamalarının yerinde incelenmesinden sonra Polisevinde yapılmakta olan tadilatlarla ilgili bazı incelemelerde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.