Bakan GÜNAY Ordudaydı

Bakan GÜNAY Ordudaydı

Beraberindeki Bakanlık yetkilileriyle birlikte Ordu Kültür Sanat Merkezi’ne gelen Bakan GÜNAY, Giresun’da bugün gerçekleşen ve 4 saat süren toplantının yorgunluğunu Ordu’da giderdi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’ndeki “Eski Ordu Fotoğrafları” sergisini ge

Doğu Karadeniz Turizm Master Planı değerlendirme toplantısına katılmak üzere Giresun’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, toplantı sonrasında Ordu’ya uğradı.

Bakan GÜNAY Ordudaydı

 

Beraberindeki Bakanlık yetkilileriyle birlikte Ordu Kültür Sanat Merkezi’ne gelen Bakan GÜNAY, Giresun’da bugün gerçekleşen ve 4 saat süren toplantının yorgunluğunu Ordu’da giderdi. 

Ordu Kültür Sanat Merkezi’ndeki “Eski Ordu Fotoğrafları” sergisini gezen Bakan GÜNAY, fotoğrafları yakından inceleyerek, fotoğrafların kendisini gençlik yıllarına götürdüğünü söyledi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi içinde yer alan kafeteryada çay içerek yorgunluk gideren Bakan GÜNAY, basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını da cevaplandırdı.

 

Bakan GÜNAY basın mensuplarının sorularına karşılık yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesinin kalkınmasını çok önemsediklerini belirterek, “Bu kalkınma sürecinde turizm çok özel bir yer tutmaktadır” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Doğu Karadeniz Bölgesine 2010 ve 2011 yıllarında 26 milyon TL’den fazla kaynak aktarıldığını da söyleyen Bakan GÜNAY, “Bu kaynağın 13 milyon TL’si doğrudan doğruya yayla yollarının iyileştirilmesine, geriye kalanı da turizm altyapısına ayrılmıştır.” dedi.

 

Bakan GÜNAY, Giresun’da yapılan Doğu Karadeniz Master Planı değerlendirme toplantısıyla ilgili de bilgi vererek, “8 ilimizin valilerinin, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kültür bakanlığı müsteşarımız, müsteşar yardımcımız, yatırım işletmeleri genel müdürümüz, kültür varlıkları ve müzeler genel müdürümüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan yardımcımız, Orman ve Su İşleri  ve Maliye Bakanlığı müsteşar yardımcımızın katılımı ile Doğu Karadeniz’in Turizm Odaklı Kalkınma Projesi’nin yeni bir toplantısını yaptık. 2 yıldır bu çerçevede çalışıyoruz. Geçen yılın sonundan bu tarihe kadar turizm altyapısının iyileştirilmesi için bölgeye sadece bakanlığımızdan 26 milyondan fazla para göndermişiz. 13 milyondan fazlası belirlenen yayla güzergahların iyileştirilmesi için kalan miktarı turizm altyapısı için ayrıca kültür varlıkları genel müdürlüğümüzün de buradaki tarihi eserlerin restorasyonu, bakımı, kamulaştırılması, iyileştirilmesi konusunda 10 milyondan fazla katkısı var. Son 1 yıl gönderilen kaynakların nasıl kullanıldığına dair bilgiler aldık. Vali arkadaşlarımızla bölgede planlama çalışmalarının iyileştirilmesi konusunda başka neler yapacağımızı konuştuk. Önümüzdeki tarihlere dönük bir yol haritası çizdik.” dedi.

 

Basın mensuplarının sorusu üzerine Eskipazar’daki tarihi eserlerle ilgili de açıklama yapan Bakan GÜNAY, “Eskipazar’daki fidanlığa botanik bahçesi yapmak konusunda bir fikir geliştirmiştik. Orman ve Su İşleri Bakanımız da yakın ilgi gösterdi. Karadeniz’de ilk olacak. Eskipazar camii depremde zarar gördüğü için sonraki yıllarda aslına uygun olmayan biçimde restore edilmiş. Onu mülk sahibi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle mümkün olduğu kadar özgün haline kavuşturmaya çalışacağız. Bu camiinin kapılarından bir kanadı Ankara etnografya müzesindedir. Çok özel bir ağaç yapısı vardır. O çalışmaları buraya aktarmaya gayret edeceğiz. Selçukludan kalma 2 tane hamam var. Büyük hamamın restorasyonuna başlıyoruz. Küçük hamam ile ilgili mülkiyet sorunu var onu çözeceğiz. Restore edip korumaya çalışacağız.” diye konuştu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Ordu’da da yapılmakta olan hizmetlere de değinen Bakan GÜNAY şunları kaydetti: “Hem Ordu Menekşe sokağında, hem de Ünye’de de Kadılar yokuşunda sokak sağlıklaştırması yapıyoruz. Bakanlık olarak Fatsa Kültür Merkezine çok ciddi destek verdik. Mesudiye’yi bir kültür merkezine kavuşturduk. Ünye’de yeni bir kültür merkezi ya da var olan merkezi iyileştirilmesi düşüncemiz var. Yayla güzergahlarının iyileştirilmesi çerçevesinde geçen yıl 1 milyon lira göndermiştik. Sadece yayla güzergahı için bu yılda 600 bin lira gönderdik. Onun dışında Çambaşı kış sporları için de 2 milyon lira göndermiştik. Yerel yönetimlerde Ordu’nun tarihsel ve doğal yapısını koruma konusunda biraz daha titiz davranırlarsa, Ordu’yu kültür turizmi ve doğa turizminin önemli bir merkezi haline getirmeye çalışacağız.”

 

Ordu’ya 60’ıncı Devlet Tiyatrosunun kurulacağını söyleyen Bakan GÜNAY, “Ordu Kültür Sanat Merkezinin yapımıyla birlikte Devlet Tiyatrosunun Ordu’ya haftalık olarak geleceğini söylemiştim. 2011-2012 sezonu bitmeden devlet tiyatrosu sahne sayısını 60’a çıkaracağız. 33 olan sahne sayısını 4.5 yıl içinde 60’a tamamlamış bulunuyoruz.” dedi.

 

Ordu’da Ünye ilçesine geçen Bakan GÜNAY, burada Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile Ünye Belediyesince yapımı sürdürülen Atatürk Parkı’nda incelemelerde bulundu. Bakan GÜNAY, Atatürk Parkı’ndaki incelemelerinin ardından Samsun’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.