Bölgesel Bilgilendirme toplantısı

Bölgesel Bilgilendirme toplantısı

Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı hakkında Grand Tesk Hotel’de Samsun, Amasya, Giresun ve Tokat illerinden gelen katılımcılarla birlikte 100 kişilik bir bölgesel bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Bölgesel Bilgilendirme toplantısı Yapıldı

 

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında yer alan Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı hakkında Grand Tesk Hotel’de Samsun, Amasya, Giresun ve Tokat illerinden gelen katılımcılarla birlikte 100 kişilik bir bölgesel bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mustafa İMAMOĞLU şunları söyledi: “Ordu Valiliği olarak, Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programının merkez başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü böyle güzel bir organizasyonu Ordu’da gerçekleştirmeye karar verdiler ve bizleri onurlandırdılar. Biz de kendilerine buradan teşekkür ediyoruz. Samsun, Giresun, Amasya ve Tokat’tan gelen misafirlerimiz var. Ben kendilerine de hoş geldiniz diyorum. Bu tür toplantılar muhakkak faydalı olacak, katkısı olacak. Benzeri bir programla İskoçya ziyaretimiz olmuştu. Onun katkısının olduğunu, verimli olduğunu bizzat görmüş ve yaşamış birisi olarak bunu ifade edebilirim. Bu toplantıların bu tür projelerin yapılmasına vesile olacağını katkısı olacağını düşünüyorum. Ben tekrar gün boyu sürecek olan toplantının verimli faydalı bir şekilde geçmesini temenni diyor katılımcıların hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi(AB-DİK) Direktörü Ersin ERDOĞAN da bir konuşma yaparak, şunları kaydetti: “Eğitim, doğduğumuz gün başlayan ve yaşam boyu hiç durmadan devam eden bir süreçtir. Eğitim, ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullandığımız en önemli teknik araçtır. Alacağımız eğitime bazen başkaları bazen de biz karar veririz. Eğitimi bazen akademik bazen de deneyim de dediğimiz gözlem yolu ile alırız. Ülkemizde biz bunu mektepli ve alaylı olmak diye ikiye ayırırız. Ancak yaşadığımız bu süreçte, sosyal ve ekonomik anlamda kalkınma ihtiyaçlarımızı karşılamak için okul bitti eğitim bitti ya da yeterli deneyim sahibiyim eğitime ne gerek var anlayışı terk edilmektedir. Şimdi yükselen anlayış ‘YAŞAM BOYU ÖĞRENİM’dir. Yeryüzünde üretim, ulaşım ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle ülkeleri ve kıtaları birbirine bağlamayı başaran insanoğlu küreselleşme sürecini başlatmıştır. Bu süreçle birlikte insanoğlu sosyal ve ekonomik düzeylerini her açıdan geliştirmeye başlamıştır. Ancak bu sürecin en önemli sorunu üretim ve yönetim sistemlerindeki farklılıklar olmuştur. Ülkeler bu sorunu aşmak için ortak standartlar içinde hareket etmeye karar vermişlerdir. Bunlardan biride mesleki alanda standartların oluşturulması ile kabul edilebilir ve ortak üretim normlarının karşılıklı talep edilmesi olmuştur. İşte bu noktada Avrupa Birliği gibi topluluklar da, bu birliğe üye veya aday ülkelerde mesleki standartlar ve mesleki eğitime yönelik politikaları, teknolojik ve kültürel gelişmeyi de kapsayacak şekilde geliştirmeye başlamışlardır. Bugün burada tanıtımı yapılacak olan LdV hibe programı da bu politikaları desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir programdır. Bu program; ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yani AB standartlarına ulaşıldıktan sonra bu standartların daha da geliştirilerek yükseltilmesini amaç edinmiştir. Bugün burada bu konuda bizleri aydınlatacak olan Ulusal Ajansın çok değerli uzmanları ve meslektaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı uzmanları Didem TOPBAŞ, İlhami KARABULUT ve Ahmet Turgay OĞUZ’un konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Leonardo da Vinci Programından yararlanmak üzere çeşitli sektörler tarafından ülke genelinde sunulacak olan proje tekliflerinin kalite, içerik ve mali açılardan Ulusal ve AB Komisyonu Teklif Çağrıları’nda belirtilen genel kriterlere uygun olarak hazırlanabilmesi amacıyla detaylı bir bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantıya, resmi ve özel kurumlar, sendikalar, odalar ile mesleki eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.