DOKA ya Eğitimli Ekip

DOKA ya Eğitimli Ekip

Ulusal ve yerel kalkınma planlarında ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak kamu, özel sektör ve sivil toplum arasındaki işbirliğini geliştirerek, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sürdürülebilir ekonomik, çevresel, sosyal kalkınmayı sağ

 

Ulusal ve yerel kalkınma planlarında ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak kamu, özel sektör ve sivil toplum arasındaki işbirliğini geliştirerek, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sürdürülebilir ekonomik, çevresel, sosyal kalkınmayı sağlamak ve bölgenin rekabet edebilirliğini ve uluslararası tanınırlığını arttırmak amacıyla kurulan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA), Ordu’da “Yatırım Destek Ofisi” oluşturdu.

 

DOKA ya Eğitimli Ekip

Ordu’daki iş ve yatırım ortamının, yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtımı ve teşvikiyle ilgilenecek “Yatırım Destek Ofisi”ne, DOKA tarafından personel görevlendirmesi yapıldı.

DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü olarak;
Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu,  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi(İDB) Uzmanı, ABD’de yurt dışı deneyimi, Erasmus Programı kapsamında İsviçre’de eğitim gören,  Proje döngüsü konusunda eğitimli ve iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Kemal AKPINAR,

DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Uzmanı olarak;
Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) İktisat Bölümü- İktisadi Politikalar Yandal Programı Mezunu, Proje döngüsü konusunda eğitimli ve iyi derecede İngilizce bilen Burcu TAHMAZ,görevlendirildi.

Ordu Valiliği hizmet binası içinde oluşturulan DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi’nde, Koordinatör olarak görevlendirilen Kemal AKPINAR ile Uzman olarak görevlendirilen Burcu TAHMAZ, Ordu’ya gelerek görevlerine başladı.

DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisinde görev yapacak Kemal AKPINAR ve Burcu TAHMAZ, Vali Orhan DÜZGÜN’ü makamında ziyaret ederek, Ordu Yatırım Destek Ofisi’nce yürütülecek çalışmalar hakkında Vali Orhan DÜZGÜN’e bilgi verdiler.

Koordinatör Kemal AKPINAR ile Uzman Burcu TAHMAZ, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi’nce sunulacak hizmetleri şöyle sıraladılar:

 

  • Ordu’da, özel kesimdeki yatırımcıların kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde, ilgili mevzuatta bir süre belirtilmemişse öncelikle ve ivedilikle sonuçlandırmak, tek elden takip ve koordine etmek, yatırımları izlemek,

  • İlgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek,

  • Yatırım başvuruları hakkında ön inceleme yapmak,

  • İş ve işlemler konusunda Ordu Valiliği’ne ve DOKA Genel Sekreterliği’ne bilgi vermek,

  • Yatırımcılara bölge hakkında bilgi ve yön vermek,

  • Yatırımcıları, yatırım fırsatları, OSB ve diğer alanlarda müsait araziler, teşvikler ve mevzuat konusunda bilgilendirmek,

  • Ordu’nun iş ve yatırım imkanlarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak,

  • Ordu’da yatırım yapmayı düşünen ya da yapma aşamasında bulunan yatırımcıların bilgi ve destek taleplerini mümkün olduğunca süratli, etkin, tutarlı ve doğru şekilde karşılamak,

 

Ordu’nun her alanda yatırıma açık bir il olduğunu belirten Vali Orhan DÜZGÜN, DOKA tarafından Ordu Yatırım Destek Ofisi’ne personel görevlendirmesi yapılarak, faaliyete geçirilmesinin Ordu’da yatırım çalışmalarını hızlandıracağını söyledi. 

Ordu Yatırım Destek Ofisi’nin faaliyete geçmesi üzerine bir açıklama yapan Vali Orhan DÜZGÜN, şunları kaydetti: “Ordu ili, başta turizm sektörü olmak üzere, tekstil, tarım, hayvancılık, orman ürünleri, gıda üretimi, madencilik sektörlerinde önemli yatırım imkanlarına sahiptir. Ordu’da başlatılan çalışmalarla, turizm alanında hem kamu, hem de özel sektör tarafından son 1,5 yıl içinde önemli yatırımlar yapıldı ve yapılmaya da devam etmekte. Ordu ili, Ordu ve Fatsa’daki Organize Sanayi Bölgeleri, çalışmaları devam eden Ünye Organize Sanayi Bölgesi, doğal kaynak potansiyeli, üretim yapısı, ulaşım altyapısı, ‘Kalkınmada Öncelikli İller’ arasında yer alması, KOBİ teşviklerinden yararlanması, Bakanlar Kurulu’nun ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Kararı’ kapsamındaki istisnalardan yararlanması, nitelikli eleman potansiyeli dolayısıyla, yatırımcılar için avantajlı illerden birisidir. Bu yatırım avantajlarının yatırımcılara doğru ve etkili bir şekilde aktarılması, yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin yönlendirilmesi ve uygun yatırım alanları oluşturulması konusunda profesyonel bir yapıya ihtiyaç vardı. Hatta bu ihtiyaç Ordu’daki sanayici ve işadamlarımız tarafından da çeşitli ortamlarda dile getirilmişti. Ordu’da yatırım yapmak isteyen yerli sanayici ve işadamlarımız, bizden yatırım danışmanı isteğinde bulunmuşlardı. Ben de kendilerine DOKA kapsamında Ordu’da bir Yatırım Destek Ofisi açılacağını ve bu ofiste görevlendirilecek personelin yatırım yapma düşüncesinde olan işadamlarımıza, sanayicilerimize profesyonel anlamda hizmet vereceklerini belirtmiştim. Bugünkü tarih itibariyle DOKA’ya bağlı olarak Ordu Yatırım Destek Ofisi oluşturulmuş ve konusunda uzman ve kariyer sahibi 2 arkadaşımız görevine başlamıştır. Arkadaşlarımızın Ordu Yatırım Destek Ofisi’nde göreve başlamasıyla birlikte Ordu’da yatırım faaliyetlerinin artacağını, yeni yeni iş alanlarının açılacağını, istihdamın artacağını ve işsizliğin azalacağını düşünüyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.