Giresunlu balıkçılar uyarıldı

Giresunlu balıkçılar uyarıldı

avlanma döneminin 1 Eylül tarihinde başlayacağı hatırlatıldı. Açıklamada, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için,

Giresun Tarım İl Müdürlüğü, 1 Eylül tarihinde başlayacak olan yeni balık av sezonu öncesi balıkçıları uyardı.
Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, avlanma döneminin 1 Eylül tarihinde başlayacağı hatırlatıldı. Açıklamada, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nuna göre çıkarılan 2/1 Nolu Tebliğ çerçevesinde avcılık faaliyetlerinin gerçekleştirileceği kaydedildi.
Açıklamada, 1 Eylül tarihinde avlanma sezonunun başlaması nedeniyle su ürünleri istihsalinde bulunan balıkçılarımızın aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmesi gerektiği vurgulanarak "Gırgır ağları ile hamsi avcılığı 16.00 ila 08.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları, belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği Tarım İl Müdürlüğü'nden avcılık izin belgesinin alınması zorunludur. İnsan tüketimi için piyasaya sunulmak üzere, Bakanlıkça balıkçı gemilerinin büyüklüklerine göre belirlenecek kasa veya kutu miktarından daha fazla hamsinin karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satışa sunulması yasaktır. Kasa veya kutular ile nakledilecek ya da balık unu yağı fabrikalarına gönderilecekler de dahil olmak üzere, karaya çıkış noktalarından sevk edilecek tüm hamsiler için nakil belgesi alınması zorunludur. Hamsi ve İstavrit balıkları, karaya çıkarılışlarından itibaren, en fazla net ağırlığı 12 kg.'ı geçmeyen kasa veya kutularla nakledilebilir" denildi.
Ordu'nun Taşkana Burnu ile Gürcistan sınırına kadar olan Türk karasularında her türlü trol ile su ürünleri avcılığı dönem boyunca yasak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Giresun'da karasularında avlanan ve satışa sunulan balık çeşitlerindeki standart boy sınırlamalarının ise şöyle olacağı kaydedildi:
"Kalkan 40 santimetre, Has, sarıkulak kefaller 30 santimetre, palamut 25 santimetre, pisi 20 sanitmetre, çinekop 14 sanitmetre, barbun, istavrit, mezgit 13 sanitmetre, hamsi 9 sanitmetre ve levrek 18 sanitmetre"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.