Havaalanının Taşocağı Divaniden

Havaalanının Taşocağı Divaniden

havaalanını inşa edecek konsorsiyumun şantiye şefi Ömer IŞIK da, 20 günlük süre içinde taş ocağında her gün patlatma yaparak kaya dolgu alanı açacaklarını ve 27 Ocak tarihinden itibaren deniz dolgusunun başlayacağını belirtti.

 

Havaalanının Taşocağı Divaniden

 

Ordu ve Giresun illerinin yıllardır özlemi olan ve Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan ‘Ordu-Giresun Havaalanı’ inşaatında kullanılacak dolgu taşı için taş ocağında çalışmalar başlatıldı. 


22 Temmuz 2011 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında bir süredir devam eden zemin etüdü sondajları tamamlandı. Sondajın tamamlanmasının ardından kaya dolgusunun yapılabilmesi için sürdürülen taş ocağı çalışmaları da sona erdi. Taş ocağı için Gülyalı ilçesi Turnasuyu Köyü Divani Deresi kenarında 45 dönümlük arazi, havaalanının yapımını gerçekleştirecek şirket tarafından satın alındı. Arazide küçük çaplı dinamit patlatmaları gerçekleştirilerek, taş ocağı alanının genişletilmesine başlandı.

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatını yapan firma tarafından Turnasuyu Köyü Divani mevkinde bulunan taş ocağında patlama işleminin başlatılmasının ardından Gülyalı Kaymakamı Yemen BAYRAK ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, patlatma yapılan alanda incelemelerde bulundu. 


Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında kullanılacak taşın temin edileceği alanda çalışmaların başladığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, "Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı, kaya dolgusu ile yapılacak bir inşaat olacak. Yapılan incelemeye göre bu arazideki taşın deniz suyuna dayanıklı olduğu değerlendirildi. Havaalanını yapacak şirket bu bölgede 45 dönümlük arazi satın aldı. Gerekli izinler ve ruhsatlar verildi. Bugün de çalışmaya ilk patlatma ile birlikte başlandı. Havaalanı inşaatı için 28 milyon ton taş kullanılacak. Bu taşın büyük bir kısmı buradaki taş ocağından karşılanacak.”dedi.


Taş ocağına giden yolun İl Özel İdaresi tarafından yapılmakta olduğunu ifade eden Genel Sekreter AYDIN, “Yoğun olarak taşın alınacağı bölgede, yolla ilgili çalışmalara başladık. Taş ocağına gelen yolun kamulaştırma çalışmalarını İl Özel İdaresi üstlendi. Acele kamulaştırma yöntemiyle çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu süreç bir taraftan devam ederken, diğer taraftan mevcut yolu kullanarak çalışmalar başlamış durumda. Bu havaalanını bir an önce bitirmemiz lazım. Sayın İçişleri Bakanımız da bu çalışmaları adım adım, gün gün takip etmekte. Bu havaalanı, Ordu ve Giresun halkı için önemli. Bir an önce bu inşaatın tamamlanıp, bölge halkının hizmetine sunulmasını dört gözle bekliyoruz. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlar olarak, işbirliği ve güç birliği içerisinde sayın Valimizin öncülüğünde, ilgili tüm kurumlarca gerekli tedbirleri almak suretiyle havaalanının yapımının hızlandırılması için özverili çalışmalar yapılacaktır.”

Gülyalı Kaymakamı Yemen BAYRAK da yaptığı açıklamada, “Çalışmalara gerçekten büyük bir sevinç ve mutlulukla başladık. Umarım bu heyecanımız en son noktaya kadar bu şekilde devam eder. Herhangi bir aksilik olmadan bu çalışmaları sonlandırırız. Bu çalışmaların başladığı süreçte vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiye ve fedakarlıklara ayrıca teşekkür ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımız bize kamulaştırma işlemini beklemeden, diğer bürokratik işlemleri beklemeden her türlü noktada yardımcı oluyorlar. Haliyle biz de kurumlar olarak ilgili firmaya yardımcı oluyoruz. Amacımız, halkımızın beklentisi ve ihtiyacı olan bu havaalanını bir an önce hizmete sokmak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Öte yandan havaalanını inşa edecek konsorsiyumun şantiye şefi Ömer IŞIK da, 20 günlük süre içinde taş ocağında her gün patlatma yaparak kaya dolgu alanı açacaklarını ve 27 Ocak tarihinden itibaren deniz dolgusunun başlayacağını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.