Köydes ve İçme suları

Köydes ve İçme suları

Ordu’nun içmesuyu ve yol durumu, iklim ve çoğrafi koşulları, yerleşim durumu ve demografik yapısı bütün ayrıntılarıyla anlatıldı. Yapılan sunumda; 01.01.2010 tarihi itibariyle yapılan tespite göre Ordu’nun 10.296 km.lik yol ağı ile Türkiye’nin en uzun yol

Köydes ve İçme suları

Vali Orhan DÜZGÜN, İl Özel İdaresinde, 2010 yılı yatırım ve iş programları ve Köydes çalışmalarıyla ilgili çalışma toplantısı yaptı.

Beraberinde Vali Yardımcısı M. Mustafa İMAMOĞLU ile İl Özel İdaresine giden Vali Orhan DÜZGÜN burada, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, Genel Sekreter Yardımcısı Namık Kemal UZUNLAR ve birim müdürlerinin katılımıyla çalışma toplantısı yaptı.

Toplantının başlangıcında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İl Özel İdaresi teşkilat yapısı, genel durumu, işleyişi, plan ve programları hakkında kısa bilgilendirmede bulunarak, “İl Özel İdaresinin kısıtlı ve kıt kaynaklarını en etki ve verimli olarak hizmete dönüştürebilmek için sistematik bir çalışma başlatıldığını, objektif ve tamamen gerçekçi verilere dayanarak ihtiyaçların belirlendiğini, buna göre de iş programı ve yatırım programları hazırlandığını” ifade etti.

Daha sonra İl Özel İdaresi Mühendisi OKABİS Projesi sorumlusu Abdullah ÖZDEMİR tarafından Vali Orhan DÜZGÜN"e İl Özel İdaresinin iş ve çalışma sistematiği hakkında detaylı bir sunumda bulunuldu.

Hazırlanan sunumda, Ordu"nun içmesuyu ve yol durumu, iklim ve çoğrafi koşulları, yerleşim durumu ve demografik yapısı bütün ayrıntılarıyla anlatıldı. Yapılan sunumda; 01.01.2010 tarihi itibariyle yapılan tespite göre Ordu"nun 10.296 km.lik yol ağı ile Türkiye"nin en uzun yol ağına sahip olan il olduğu, illerin yüzölçümüne göre belirlenen yol yoğunluğu bakımından ise Trabzon"dan sonra 2. Sırada yer aldığı, Türkiye"de köy yollarındaki asfaltlaşma oranın ortama %41 olduğu, ancak Ordu"da bu oranın %11 civarında olduğu, Ordu"daki asfaltlaşma oranının Türkiye ortalamasına çıkarılabilmesi için 378 milyon TL.ye ihtiyaç duyulduğu, Ordu genelinde köy ve bağlılarından oluşan 2.618 ünite olduğu, bunun da Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu, bu sebeple bir çok hizmetin istenilen düzeyde verilemediği, Ordu"nun en çok yağış alan iller içinde 5. Sırada yer aldığı, yağışların şiddetli ve sağanak şekilde yağmasında dolayı asfalt ve stabilize yolların çabuk deforme olduğu, kırsal alanda yaşayan nüfusun %50"ye yakınının nüfusu 50"nin altında olan yerleşim yerlerinde yaşadığı, bunun da hizmetin götürülmesinde sıkıntı yarattığı, belirtildi.

Vali Orhan DÜZGÜN, İl Özel İdaresince 2009 yılında hazırlanan ve yürürlüğe sokulan "Ulaşım Sektörü Hizmetleri Çalışma Yönergesi" ve "İçmesuyu Sektörü Hizmetleri Çalışma Yönergesi", Köydes projesi için ilimize gönderilen ödeneğin dağılımı ve dağıtım kriterleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “İl Özel İdaremizin hazırlamış olduğu çalışma sistematiği, rasyonel. Bundan sonra hazırlanacak iş programı ve yatırım programı belirlenen kriterlere ve çalışma sistematiğine uygun olmalı. Önümüzdeki günlerde belirlenecek olan Köydes projelerinin İl Özel İdaresi projeleriyle birlikte hazırlanması ve paralel bir şekilde işlerin yürütülmesi gerekir. 2010 yılı iş programında asfaltlaşmaya ağırlık vermemiz gerekiyor. Köy yollarındaki asfaltlaşma oranımız Türkiye ortalamasının çok gerisinde. Bu nedenle hem İl Özel İdaresince hem de Köydes projesinden 2010 yılında en az 250 km asfalt yol yapmayı hedeflemeliyiz” dedi.

Vali Orhan DÜZGÜN, Turizm Merkezi ilan edilen Efirli-Bolaman arasındaki bölgede kaçak yapılaşmaya izin verilmemesi, kontrol ve denetimlerin etkin bir şekilde yapılması, aynı bölgede oluşan çöplerin toplanması, konularında hassasiyet gösterilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.