Mesudiye Kurultayı değerlendirildi

Mesudiye Kurultayı değerlendirildi

Kapitalizme ve "Küresel Ekonomik Teröre" direnemeyen "Göç" olgusuna direnen "son Şovalye"lerden (?!) Oktay Ekşi'nin de hayali bu.......Mesudiye ilçemizde doğrudan demokrasinin en güzel örneklerinden birisi olarak 19 yıldır yapılmakta olan Mesudiye İlçe K

Kapitalizme ve "Küresel Ekonomik Teröre"  direnemeyen "Göç" olgusuna direnen "son Şovalye"lerden (?!) Oktay Ekşi'nin de hayali bu...

Sayın Ekşi'ye bir küçük serzeniş; Sayın Ekşi şu "Melet" e harcadığınız performansın yüzde birini de "Bizim Kent" ede istiyoruz ve bekliyoruz... (Öyle çok orunumuz varki, bi dinneseniz)

Ayrıca Sizi de sevdiğimizi saydığımızı tırnak içinde belirtmek isteriz...

Mesudiye Kurultayı Değerlendirme Toplantısı Şişli'de yapıldı


Mesudiye ilçemizde doğrudan demokrasinin en güzel örneklerinden birisi olarak 19 yıldır yapılmakta olan Mesudiye İlçe Kurultayı"nın 4 Temmuz 2009 tarihinde yapılan 19. Kurultayda alınan kararların 2. Değerlendirme Toplantısı, 14 Şubat 2010 Pazar günü İstanbul"da yapıldı.




Şişli Belediyesine ait Maya İş Merkezi toplantı salonunda, İstanbul Mesudiyeliler Derneğinin evsahipliğinde gerçekleştirilen Kurultay Değerlendirme Toplantısına, Vali Orhan DÜZGÜN, Mesudiye Kaymakamı Rıza GENÇOĞLU, Mesudiye Belediye Başkanı İsa GÜL, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin SÖZEN, Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay EKŞİ, Yeşilce Belediye Başkanı Feyzi ÜNAL, Üçyol Belediye Başkanı Aydın GÜNDOĞDU, İstanbul ve Ankara"daki Mesudiye vakıf ve dernek yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda Mesudiyeli katıldı.



Katılımın ve ilginin oldukça yoğun olduğu Kurultay Değerlendirme Toplantısı, İstanbul Mesudiyeliler Derneği Başkanı Mimar Süleyman ULUOCAK"ın açılış konuşması ile başladı. Dernek Başkanı Mimar Süleyman ULUOCAK, 1991 yılından buyana aralıksız olarak yapılmakta olan Mesudiye Kurultaylarının Mesudiye"ye kazandırdıklarını anlatan bir slayt sunumunda bulundu.



Katılımcıların ilgiyle izlediği slayt sunumunun ardından toplantıyı yönetmek üzere Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay EKŞİ Başkanlığında divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanı Oktay EKŞİ, 19. Mesudiye Kurultayında ve 1. Değerlendirme Toplantısında alınan kararların okunmasının ardından katılımcıların görüş, istek ve talepleri doğrultusunda toplantı gündemini oluşturdu.



Değerlendirme Toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN de şunları kaydetti: “Mesudiye"nin, Mesudiyelilerin yapmış oldukları kurultayların yankısı sadece Mesudiye"de yankılanmıyor tüm Türkiye"de yankılanıyor. Bir mülki idare amiri olarak Mesudiye"de daha önce çalışan kaymakam arkadaşlarımdan, meslektaşlarımdan bu kurultayın ne kadar önemli olduğunu dikkatle dinlerdim. Gerçekten Türkiye"deki ilçeler içerisinden birliğini ve beraberliğini yakalayabilmiş, her yıl düzenli olarak kurultayla beraber değerlendirme toplantılarının yapılmış olması ve bu Pazar günü de ailelerinizle birlikte, çocuklarınızla beraber geçirebileceğiniz zamanı ilçeniz için, beldeleriniz ve köyleriniz için değerlendirmek üzere burada toplanmış olmanız gerçekten taktire şayan. Ayrıca bugünün başka bir özelliği var biliyorsunuz. 14 Şubat sevgililer günü. Burada görüyorum ki Mesudiyelilerin sevgilisi, Mesudiye olmuş. Mesudiye, ilk ziyaret ettiğim ilçelerin başında yer alıyor. Bildiğiniz gibi Eylül ayı içerisinde Ordu Valiliği görevine başladım. Kasım ayı içerisinde de Mesudiye ilçemizi, Yeşilce beldesi ile beraber ziyaret etme fırsatı buldum. Mesudiye, içerideki ve dışarıdaki eğitimli insanları ve her yıl düzenli yapılan kurultayları ile Türkiye çapında adını duyurmuş, ilçeye yapılacak yatırımlar ve alınacak kararların demokratik katılımla kararlaştırıldığı bir ilçemizdir”



Vali Orhan DÜZGÜN, Mesudiye"nin sorunlarına da değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Burada, bazı arkadaşlarımızın gündeme alınmasını dilediği konularla ilgili de kısaca bir değerlendirme yapmak istiyorum. Doğal güzellikler açısından zengin olan Çambaşı yaylası ile kültürel varlıklar açısından önemli bir yere sahip olan Yeşilce beldesi arasındaki yayla yolunun asfalt hale getirilmesi ve Yeşilce-Mesudiye arasındaki bağlantı yolunun iyileştirilmesi için bir proje hazırlattık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan, Sayın Bakanımız Ertuğrul GÜNAY"dan buranın bir turizm bölgesi beldesi olduğunu belirterek turizm altyapı yatırımlarından bu yolun iyileştirilmesi, mümkün olduğu taktirde de asfalt yapılması konusunda bir projesi sunduk. İnşallah Bakanlığımızdan gerekli desteği aldığımız takdirde Çambaşı ile Yeşilce arasının asfaltlanması için gayret göstereceğiz. Türkiye"nin en önemli ihtiyaçlarından birisi de Karadeniz-Akdeniz yoludur. Bu yolda çalışmalarımız bu yıl da devam etti. Bugüne kadar 13 tünel ve 53 sanat yapısı tamamlanmış oldu. Geçtiğimiz hafta Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile beraber bir toplantı yaptık. Karadeniz-Akdeniz yolu, Karayolları Genel Müdürlüğünün 2010 yılı yatırım programında yer alacak. Biz buranın en kısa sürede tamamlanmasını arzu ediyoruz. DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmelerde de şu anda Devlet Su İşlerinin kontrolünde olan yolların en kısa sürede Karayollarına devredilmesi suretiyle buranın da Karayolları standartlarına getirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Dünya Demokrasi Formu da Mesudiye"nin Dünyada tanınması için iyi bir fırsat olacaktır diye düşünüyorum. Mesudiye"de böyle bir organizasyona başlanılmış olması gerçekten mutluluk verici. 2023 Dünya Demokrasi Forumu projesini inceledim. 2018"de Avrasya Demokrasi Forumu, 2013"te Türkiye Demokrasi Forumu adı altında düzenlemeler yapılması düşünülüyor. Bu proje, hem Mesudiye"nin Türkiye"de, hem Ordu"nun ve Karadeniz Bölgesinin Türkiye ve dünyada tanıtılmasında büyük bir katkı olacaktır”



Prof. Dr. Aziz EKŞİ, 19 yıllık bir kurultay geleneği bulunan Mesudiye"de, Cumhuriyetin 100. yılında uluslararası düzeyde bir etkinlik düzenlemek amacıyla benimsenen “Dünya Demokrasi Formu-2023” projesiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Prof. Dr. Aziz EKŞİ proje hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Dünya Demokrasi Formu-2023 projesiyle, 19 yıldır aralıksız olarak yapılan Mesudiye Kurultaylarında, demokrasi adına elde etmiş olduğumuz birikim ve tecrübelerimizi 2013 yılında en az 40 ilin katılımıyla "Türkiye Demokrasi Formu", 2018 yılında en az 10 ülkenin katılımıyla "Avrasya Demokrasi Formu", 2023 yılında ise en az 20 ülkenin katılımıyla "Dünya Demokrasi Formu"nun Mesudiye"de gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.



ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin SÖZEN de, Cumhuriyetin 100. yılında Mesudiye"de Dünya Demokrasi Formu düzenlenmesinin ülkemizin demokrasisi adına çok önemli bir etkinlik olacağını vurgulayarak, ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği olarak projeye destek vereceklerini söyledi.



Toplantıya katılanlar, Mesudiye"nin ulaşım, eğitim, sağlık, çevre sorunlarıyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler. Toplantının sonunda Mesudiye"nin sorunlarına çözüm getirilmesine yönelik kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.