Metin Gündoğdu:Bağimsızve Tarafsız
Yaşı küçük olan gençlerin yaşı büyütülerek idam ediliyor. Daha sonra 28 Şubat post-modern darbe süreci yaşanıyor ve bir sürü kurgulanmış senaryolar devreye sokuluyor, sonucunda bir sürü maddi ve manevi mağduriyetler yaşanıyor. Olağanüstü sayılan bu döneml
YARGI HEM BAĞIMSIZ HEM DE TARAFSIZ OLMALIDIR
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu; “Yargı elbette bağımsız olmalıdır, ama bu yetmez, aynı zamanda da tarafsız olma mecburiyeti vardır. Aksi halde, yargıdan adalet dağıtması beklenemez” dedi.
Toplumumuzda “Kanunun kestiği parmak acımaz” anlayışının çok yaygın olarak benimsenmiş olmasına rağmen, yargı kararlarının ülkemizde genelde büyük memnuniyetsizlikler doğurduğunu ve çok tartışıldığını belirten Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu; gündemde ki tartışmalara ilişkin olarak şunları söyledi;
Fazla geriye gitmeyelim ve yakın geçmişteki olayları hatırlayalım. 27 Mayıs ihtilali yapılıyor, sonucunda başbakan ve iki bakan idam ediliyor. 12 Mart 1971 de yine yargı kararı sonucu Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam ediliyor. 12 Eylül 1980 darbesi yapılıyor ve sağdan soldan gençlere idam cezası uygulanıyor. Bunun yanında binlerce genç işkenceye tabi tutuluyor. Yaşı küçük olan gençlerin yaşı büyütülerek idam ediliyor. Daha sonra 28 Şubat post-modern darbe süreci yaşanıyor ve bir sürü kurgulanmış senaryolar devreye sokuluyor, sonucunda bir sürü maddi ve manevi mağduriyetler yaşanıyor. Olağanüstü sayılan bu dönemlerde yargının durumu evlere şenlik, yargı bağımsızlığının esamesi okunmuyor. Emir alan, brifingler alan yargının verdiği kararlar herkesin malumu. Peki, normal dönemlerdeki yargı kararları çok mu adil? Yani adalet adına verilen kararlar hep tartışılmıştır ve hep vicdanları sızlatmıştır. Yargının bağımsızlığı elbette şarttır, ama tarafsız olması da bir o kadar önemlidir. Denebilir ki, yargı kararlarını, mevcut kanunlara göre vermektedir. İyi ama aynı kanunlar yürürlükteyken, aynı davalarda bu kadar farklı kararlara ne demeli. Kimse, biz karar verirken devleti, cumhuriyetin, ülkenin yararına tavır alıyoruz gibi göreceli bir tavır takınma bahanesine sığınamaz.
Onun için kanunlar evrensel normlara göre düzenlenmeli temel hak ve hürriyetlere uygun olmalı, ama yargı da hem bağısız, hem tarafsız olmalı ki, Türk milleti adına verilen kararlar milletimizin vicdanını sızlatmamalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.