ODÜ:Çamurun Dansı Hayran Bıraktı

ODÜ:Çamurun Dansı Hayran Bıraktı

Bakanlık adına ve bakanlık desteğiyle birçok ilde birçok kültürel ve sanatsal sergilere katılan usta sanatçı; 6 Nisan 2010 Salı günü ise Ordu Üniversitesi El Sanatları Kulübü'nün konuğu olarak üniversitemizde gerçekleştirilen söyleşiye katıldı.

 

ODÜ:Çamurun Dansı Hayran Bıraktı

 

Devlet sanatçısı  Mehmet Yıldırım'ın konuk olduğu  Seramik tekniği, felsefesi ve yapımı ile ilgili sunumu içeren "Çamurun Semahı" Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salon' da gerçekleştirildi.

 

 

 

   1968 Kütahya doğumlu olan usta sanatçı, 1993 yılında kendine ait Efsane Çini atölyesini kurdu. 1995 yılında ustalık, 1997 yılında da usta öğretici belgesine sahip olan Mehmet Yıldırım; 2005 yılında T.B.M.M. ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca oluşturulan komisyon tarafından, Kütahya'da yaptıkları araştırma ve inceleme sonucunda seramik sanatkarı unvanına ve kimliğine uygun görüldü. Bakanlık adına ve bakanlık desteğiyle birçok ilde  birçok kültürel ve sanatsal sergilere  katılan usta sanatçı; 6 Nisan 2010 Salı günü ise  Ordu Üniversitesi El Sanatları Kulübü'nün konuğu olarak üniversitemizde gerçekleştirilen söyleşiye katıldı.

 

      Usta sanatçının hayatının anlatıldığı sunumun ardından, geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına katkıda bulunan Mehmet YILDIRIM; seramik adıyla karşımıza çıkan çamura, usta ellerinin hünerli dokunuşlarına ruhunu da  yansıtarak katılımcılara birbirinden güzel örnekler sundu. Katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplarken, seramik sanatı ile ilgili bilgiler sundu. "Sanat çok görecelidir ama illa sanat şudur diye bir şey diyemeyiz" diyen Mehmet YILDIRIM; Yunanistan'da bulunan ve  2,5 metre boyundaki  kendisi tarafından yapılan şadırvanın öyküsünü de katılımcılarla paylaştı. Sahnede "Çamurun Semahı"ndan örnekler sunarken, "yarattığınız eserleri ruhunuzla görerek   yapabilirsiniz. İlle gözünüzle görmeniz gerekmiyor" diyerek gözlerini kapattırdı. YILDIRIM, gözleri kapalı halde, ruhunu kattığı birbirinden güzel eserleri izleyenlerle paylaştı.

 

        Söyleşiye üniversitemiz öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yanı sıra Mimar Oktay UĞUREL İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldılar.Minik öğrenciler yarının sanatçı adayları olmak istercesine Mehmet YILDIRIM'ı dikkatle takip ederek, sahnede kendilerine ait çamurdan eserler yaptılar.  Programın sonunda Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cevit YAVUZ "El Sanatları Kulübü' müze teşekkür etmek istiyorum. Bizleri böylesine usta bir sanatçı ile buluşturduğu için. Sanatçımız Mehmet YILDIRIM' a da teşekkür ediyoruz. Bizlerin yanında olduğu, bizi bilgilendirdiği için" diyerek plaket takdim etti.  Mehmet YILDIRIM ise; Ordu Üniversitesi'nde olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek; "ben ülkemi çok seviyorum. Kimin sanatıma ihtiyacı varsa yardımcı olmaya hazırım. Atölyeme beklerim. Ömrüm yettiği kadar hizmet edeceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.