ODÜ'nün 6. Akademik Yıl Açıldı
Vali Orhan DÜZGÜN, Garnizon Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa gürbüz, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, daire müdürleri, rektö
ODÜ'nün 6. Akademik Yıl Açıldı
Ordu Üniversitesi(ODÜ), 6. akademik yılına törenle başladı.
İlk olarak Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde devam etti.
Vali Orhan DÜZGÜN, Garnizon Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa gürbüz, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, daire müdürleri, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı tören öncesi, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri mini bir konser sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından davetliler Ordu Üniversitesi'nin tanıtım filmini izledi.
Törenin ilk konuşmasını yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, 17 Mart 2006 tarihinde kurulduğunda bünyesinde 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile öğretim faaliyetlerine başlayan Ordu Üniversitesi'nin bugün 8 fakülte, 3 yüksekokul,1 devlet konservatuarı, 8 meslek yüksekokulu, fen, sosyal ve sağlık bilimleri enstitüleri ile ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, gelişen ve fark oluşturan bir üniversite haline geldiğini söyledi.
2006 yılında 5.547 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Ordu Üniversitesi'nin öğrenci sayısının bugün 11 bine ulaştığını kaydeden Prof. Dr. YARILGAÇ, halen üniversitelerinde biri Romanya, biri Karabağ, 2'si Yemen ve 3'ü Filistin'den olmak üzere 7 yabancı öğrencinin öğretim gördüğüne dikkat çekti. 60 kişilik bir akademik kadroyla faaliyetlere başladıklarını, bugün ise 17 profesör, 12 doçent, 108 yardımcı doçent, 89 öğretim görevlisi, 15 okutman, 93 araştırma görevlisi ve 1 uzman olmak üzere 336 öğretim elemanlarının bulunduğunu kaydeden YARILGAÇ, kuruluş aşamasında 35 bin 429 metrekare olan kapalı alanın bugün 83 bin 429 metrekareye, inşaatı süren fakülte binalarının bitmesinin ardından 101 bin 929 metrekarelik kapalı alana kavuşacaklarını vurguladı.
Rektör YARILGAÇ, "Tüm bu gelişmelerin ışığında inanıyoruz ki, Ordu Üniversitesi akıllarda kalan 'yeni üniversite' düşüncesini 'dünya standartlarında, evrensel bir üniversite' olarak değiştirmeye başlamıştır. Tabi ki bu değişimde şüphesiz üniversitemiz öğrenci ve mezunları ile öğretim elemanlarımız ve idari personelimizin rolü büyüktür. Ben buradan üniversitemizin başarılarını kendi başarısı ile eş tutan, destekleri ile güç katan, Ordu Üniversitesi bilincini yaşayan ve yaşatan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu onurlu görevi devraldığım, üniversitemizin kurucu Rektörü sayın Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU'na Ordu Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği değerli hizmetlerinden dolayı sizlerin huzurunuzda teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Orhan DÜZGÜN de törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin, gelecek nesilleri yetiştiren, çağdaş uygarlıklarla yarışan kuşakları bilgi ve teknolojiyle destekleyen, ürettiği bilgileri tüm insanlık yararına kullanan kurumlar olduğunu söyledi. Nitelikli ve donanımlı bir insan gücü olmadan, başarılı bir üniversitenin asla söz konusu olamayacağını belirten Vali DÜZGÜN, "Toplumu ayakta tutan, gelişmenin ve bilimin merkezi olan üniversitelerde, düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü ve ifade özgürlüğünü sağladığımız vakit, toplumda çok önemli bir yere sahip bu kurumlarımızdan dip dalgası şeklinde, sosyal hayat, ekonomi ve gelecek olumlu yönde etkilenecektir” dedi.
Konuşmasında, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine de değinen Vali DÜZGÜN, “Toplumla paylaşılmayan bilgi, kendi iç dünyasında saklanıp değersizleşir. Gelişmiş ülkelerde çok iyi uygulanan üniversite-sanayi işbirliğini ilimizde de yaygınlaştırmalıyız. Ülke olarak reel sektör ile, sanayi ile bilim yuvaları olan üniversitemizin koordineli çalışmasını daha iyi sağlamak, bilimin sunduğu imkanlardan, ekonomimizi, sanayi, tarım, turizm ve gelişmeye açık tüm sektörlerimizin önünü yeni projelerle açmak için daha fazla gayret göstermeliyiz. Bu ihtiyaç ve nedenledir ki, son kurulan hükümet programıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adı ile yeni bir bakanlık oluşturulmuştur. Üniversitelerimizin ürettiği bilim, teknoloji ve tecrübenin reel sektörle buluşması ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimi için vazgeçilmez olacaktır. Üniversiteyi geliştirmek ve güçlendirmek, aynı zamanda Ordu'yu kalkındırmak anlamına gelecektir" dedi.
Konuşmaların ardından, ODÜ akademik kadrosunda yer alan ve profesör unvanı alan; Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr.Ali AYYILDIZ, Prof.Dr.Tevfik NOYAN, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Mısrat Cavit ÇEHRELİ, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr.Ali İSLAM, Prof.Dr.Tayfun AŞKIN ile doçent unvanı alan; Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Doç.Dr.Fatih ÜNAL, Doç.Dr.Derya BOSTANCI, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Doç.Dr.Onur KOLÖREN, Doç.Dr.Kürşat KORKMAZ, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Mehmet Cankat KARA, Ünye İktisadi ve İdrai Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Gürol ÖZCÜRE’ye, Vali Orhan DÜZGÜN ve protokol mensuplarınca ‘biniş(cübbe)’ giydirildi.
Ordu Üniversitesi’nin 6. akademik yıl açılış töreni, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahat ATAR GÜREL’in verdiği "Küreselleşen Dünyada Üniversitelerimiz ve Bilimsel Üretim" konulu ilk ders ile devam etti. Tören, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ’ın, ilk dersi veren Prof. Dr. Sebahat ATAR GÜREL’e plaket vermesi ve kokteyl ile son buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.