PROJELER ÖNCE KAMUOYUNDA TARTIŞILMALI
Çok sesli düşünmek sağlıklı karar vermek demekdir. Yaptığımız hatalardan veya başkalarının yaptığı hatalardan ders çıkarmalıyız. 1994 yılında yapılan mahalli seçimlerde ben de Belediye Meclis üyeliğine seçilmiş ve akabinde Başkan Yardımcısı olmuşdum. Hiç
PROJELER ÖNCE KAMUOYUNDA TARTIŞILMALI
İlk yazımdan sonra, yazımla ilgili gelen okuyucu yorumlarını dikkate alacağımın sözünü vermişdim. Bir çok yorumlar alıyorum.Hepsini dikkate almak istiyorum.
Ordu ile ilgili her yatırımda beyin jimnastiği yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Ben yaptım da oldu mantığı ile hareket edersek ,en önce Ordu'ya kötülük etmiş oluruz. Akıl akıldan üstündür parolası ile hareket edip, her düşünce ve görüşe açık olmalıyız.
İstişareden zarar gelmez.
Çok sesli düşünmek sağlıklı karar vermek demekdir.
Yaptığımız hatalardan veya başkalarının yaptığı hatalardan ders çıkarmalıyız. 1994 yılında yapılan mahalli seçimlerde ben de Belediye Meclis üyeliğine seçilmiş ve akabinde Başkan Yardımcısı olmuşdum. Hiç bir bürokratik tecrübemiz ve birikimimiz yokdu. Kamuoyuna hiç danışmadan ve hiç kimse ile istişare yapmadan Tahıl Pazarı için bir proje geliştirdik.
Şu anda hala iddia ediyorum , hazırlanan proje son iki projeden de iyi idi. Ama biz fikirlerimizi ve projemizi kamuoyu ile hiç paylaşmadan tadbikata geçirmek istedik.
Ve olmadı.
Olamazdı da.
Daha kısa bir süre önce Tahıl Pazarı için bir Proje hazırlandı ve uygulandı da. Oldu mu sizce ? Yine olmadı.
Daha Belediye Meclisinde bile gündeme getirilmeden ve yöre esnafı ve Ordu Kamuoyu ile tartışılmadan yıkım yapıldı ve Proje uygulandı.
Bana göre Balık Pazarı için Samsun örneği uygulanmalı idi.
Samsun bu sorunu kökünden çözdü. Görmeyenler lütfen görmeye gitsinler. Sahilde Balıkçı esnafı için çok güzel kapalı bir pazar yeri hazırlandı. Hem balığını alıyorsun , hem de taze balığını orada yiyebiliyorsun.
Islak mekanlı pazar yerleri şehir merkezinde olmuyor.
Çağdaş Belediyecilik bu olmasa gerek. Çağdaş düşünce de bu olmasa gerek.
Çağdaş düşünce katılımcılğı ön görmektedir. Fikirlere saygı duyulmalı ve dinlemekden ve konuşmakdan kaçınılmamalıdır Her düşünce her ortamda tartışılmalıdır.
Çağdaş şehirler için geliştirilecek Projeler çok katılımlı şehir meclislerinde ve basın önünde tartışılmalı ve en son Belediye eclislerinde ortak karara varılmalıdır.
Yasal olarak bu tür yatırımların Belediye Meclisinde görüşülmesine gerek yok . Ama görüşülmesi gerekmiyor mu?
Benim ilk yazıma yorum yazan Murat isimli bir arkadaşımız , tahıl Pazarında oturacak yerimiz kalmadı diyor.
İşte bir tek kişinin bile görüşü çok önemli.
Bu tür projeler ortak katılımla olmalı.
Tabi ki bir proje geliştirilirken herkesin ortak beklentisine cevap vermeniz mümkün değil. Ama hiç tartışmadan da olmaz ki? Olursa işte böyle olur.
Bizim 25 yıl önce yaptığımız hatayı , 25 yıl sonrada siz yapmış olursunuz. Gelin Ordu'nun hayrına olan herşeyi konuşalım. İstişare edelim. Bıkmadan usanmadan tartışalım. Projeleri ve düşünceleri yarıştıralım. Yeter ki doğru olanı bulalım.
Doğru olan nedir? Çoğunluğun beğendiğidir. "Ben yaptım da oldu" demek doğru değildir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.